16 Mart 2016 - Çarşamba

B A Ş I M I Z S A Ğ O L S U N S P O R E L Ç İ M İ Z İ K A Y B E T T İ K

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
3261 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

  B  A  Ş  I  M  I  Z      S  A  Ğ  O  L  S  U  N    S  P  O  R     E   L  Ç  İ   M  İ   Z  İ

                             K  A  Y  B  E  T  T  İ  K

 

             Linyitspor  1943 yılında doğdu. Kardeşleri  leblebi,  Piramidal Karaçam, yumurta,erkeç etinden güveç,biber aşı,tarhana,mantı,Şirin Sucuk,Yörük Halısı ve kilimi,Hotanlı Suyu,Göbel Kaplıcaları,ünlü linyit kömürü,Zeytin-oğlu Halk Kütüphanesi,THK’na armağan edilen uçak,Germiyan Beyleri ve Osmanlı Şehzadeleri’nin  avladığı tav-şan,ünlü Tavşanlı tahta kaşığı,ünlü Tavşanlı Kiliti,Tavşanlı Evleri’nin muhteşem oyma kapı,tavan , pencere ve davlumbazları,Moymul Ovası,yatırları bile O’nun kadar Tavşanlı adını duyuramadı.Tavşanlı Adı’nı Türkiye Amatör ve Profesyonel  Ligleri’nde başarıyla temsil etti. Televizyonların,radyoların başında, gazetelerde,dergilerde tanımayanlara kendisini tanıttı.Bir futbol takımı  teknik adamına :” Linyitspor da ne ki bir atanı,bir  tutanı var”  yine bir futbol takımının teknik direktörüne:” Tavşanlı da neresi?” dedirtti.Binlerce sporseverin gönlüne girdi.Bayrakları cadde , meydan, ev ve işyerleri,flamaları ,araç ve gereçleri  süsledi. Sayısız fotoğraflara konu oldu.Tavşanlı Halkı’nın bazen tek eğlencesi,tadı-tuzu, meşgalesi,açlığını gideren atıştırmalığı,gururu,mutluluğu oldu.

             Tavşanlı Linyitspor ‘un dedesi TKİ’dir. Babası  GLİ’dir. Zaman zaman  elinden tutan büyükleri oldu. Bunlar ya müessese müdürleri,çalışanı ya da milletvekili,belediye başkanı,kaymakam,birim müdürü,esnaftan biriydi. Ama biri vardı O bugün hiç unutulmadı. Eski Milletvekillerimizden Hüsnü Ordu.Linyitspor’u yerden alıp kucağına, kucağından sırtına çıkaran  sayın Ordu  belki bugün herkesten çok gözyaşı dökenlerdendir.Linyitspor geçtiğimiz hafta Tavşanlı Ada Stadı’nda seyircisiz oynanan karşılaşmada Dersimspor ile oynadığı  ve 1-0 yenik ayrıldığı maçın sonunda aramızdan resmen olmasa da matematikman ayrıldı. Kimse bu andan itibaren artık bir Linyitspor aramasın. Zaten Linyitspor’un var olması GLİ  ile yakından ilgilidir. Çünkü GLİ de  artık zamana oynamaktadır. Kömür yataklarının büyük bir bölümü artık Kamu tarafından işletilmiyor. Şurada bir elin beş parmağı kadar Kamu İşçisi kaldı. Mehmet Tunçbilek’in armağanı Tunçbilek bir gün gelecek Değirmisaz’a döndürülecek. İşte koca Termik Santral bile hasta.GLİ  de  Linyitspor  gibi hastadır. Nerede o binlerce işçi görebiliyor muyuz? Nerede o muhteşem GLİ Bandosu filmlere konu olan:” Selamsız Bandosu?”Nerede o Çin ve Küba Güreş Milli Takımları ile mücadele eden GLİ  Güreşçileri?Nerede o maraton koşan GLİ  Atleti?Nerede o  işçi taşıyan otobüsler,midibüsler, DDY Banliyö Trenleri?Nerede o ünlü müessese müdürleri? Nerede o Linyitspor’u deplasmanlara götüren,futbolcunun yattığı otelde nöbet   tutan Kürt Bedri? Hepsi aramızdan teker teker ayrılıp gitmediler mi?

             Linyitspor Türkiye 3. Milli Ligi Türkiye 2. Milli Ligi, Türkiye PTT 1. Ligi( Bank Asya) nde  Tavşanlı’yı dolayısıyla Kütahya’yı  temsil etmişti.Bu gurur hepimize yeter. Üstelik  Spor Bakanlığı sırf O’nun  yüzü suyu hürmetine Tavşanlı’ya Yeni Ada Stadı’nı armağan etti.Linyitspor olmasaydı böyle bir stadı,Avrupa normlarında bir eseri kazanabilir miydik?

             Spor Servisimiz ciddi bir hesap yaparak  Linyitspor’un durumunu masaya yatırmıştır. Bakın  size basit bir hesap: Geride kararı verilmeyen yarım kalmış bir Beylerbeyi Maçı dışında 7 karşılaşma var. Var sayalım bu karşılaşmaların tamamını kazandık. 21 puan eder. Koyun bunu mevcut puanın üzerine  44 puan eder.Bugün grubumuzda bu puanınA üzerinde veya biraz aşağısında  10 ekip var. Bunlar da varsayalım bütün geri kalan karşılaşmalardan yenik ayrılsın. Geride bizim dışımızda 8 ekip kalıyor. Bunlardan da 5 ‘i  şu anda 30 puanın üzerindeler. Kimler kalıyor?Manavgat,K. İskenderun, Çine, biz ve Sandıklı. Bu ekipler de puan arıyor. Bütün olasılıkları,ihtimalleri değerlendirin. Sonuç itibariyle Linyitspor ile  birlikte lige veda edecek yani bölgesel lige dönecek takımlar kesine yakın olarak bu bizim dışımızda kalan 4 ekiptir. Yani bu ekipler de Linyitspor gibi  kaybedilmişlerdir. Tavşanlılı eğer hakkı geçtiyse haklarını şimdiden helal etsin. Çünkü Linyitspor Dersimspor ile kendi sahasında oynadığı maçtan sonra  aramızdan ayrılmış bulunmaktadır..

             Asıl gürültü definden sonra  olacaktır. Diyeceksiniz:” Ölünün arkasından konuşulmaz” Ama insanımızın ağzında fermuar yok ki” çekip kapatasınız.Bu eleştirilerden üzülecekler olacaktır.Şimdiden hazırlıklı olsunlar. Herkes iyi-kötü nasibini alacaktır. Her canlı ölecektir. Dünya bile bir gün Allah’ın verdiği süre hitamında yok olacaktır. Cansız varlıklar da zaman içinde yok olmuyorlar mı? Linyitspor nihayet Allah’ın yarattığı insanlardan oluşan bir ekipti. O da bir gün ebediyete intikal edecekti. O gün geçtiğimiz Cuma günüydü. Herkes Cuma Namazı kılarken bilmeden bir cenaze namazını da kılıyordu.Sevgili Linyitspor  kabrin Cennet olsun. Bize şan ve şeref dolu bir  anılar demeti bıraktın.           

 

 

         BÜLENT  ALPAGUT   SPOR SERVİSİ ADINA                                                                                  

 

 

 

   

 

 

 

 

    İYİ Kİ DOĞDUN  AHMET BAŞ

 

 Tavşanlımızın gururu,çalışkan mütevazi eli açık yardım sever iş adamı Ahmet Baş  61  yaşını

Doldurup 62 yaşından gün aldı.13 Mart 1955 yılında doğan Baş ilçemize bağlı Göbel Köyü’nün

 Helal ekmek yiyen Kocabaşlar Ailesi’nin  evladı. Bugünlere kolay gelmedi. Bugün her alanda

Hizmet veriyor. Akaryakıt istasyonundan,otomobile,yol aksesuarlarından diğerlerine yüzlerce

İnsanımıza ekmek kapısı olmuş. Hizmete sunduğu Sevgi Yollarında ,parklarda insanlarımızın

Mutluluğuna ortak oluyor. Kütahya O’nunla  artılarına artı katıyor.Ben acizane birkaç yıl müdürlüğünü  yaptım. Benim kursağımda da O’nun parası var.İyi ki doğdun be Ahmet Baş.

Şahsında tüm aile bireylerine sağlık dolu uzun yıllar diliyorum. Seni de öpüyorum.Pasta kesersen bir dilimini de benim için ye.

 

                                                                                        BÜLENT ALPAGUT

                                                                               GAZETECİ ARAŞTIRMACI YAZAR

                                                                                                 KÜTAHYA

                                                                               GAZETECİLER CEMİYETİ ÜYESİ

 

 

 

                                                                                                                   ..

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları