14 Mart 2017 - Salı

İYİ Kİ DOĞDUN AHMET BAŞ DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
3477 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


 İYİ Kİ DOĞDUN AHMET BAŞ DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN
 

             Kütahya , Kütahya olalı beri bir elin beş parmağı kadar iş adamı yetiştirmiştir. Her Kütahyalı ayağa kalkıp şöyle sağına soluna, arkasına önüne baksın bunu anlayacaktır.Kütahyalı iş adamları  kaç kişiyse bizim gururumuz, nadide çiçeklerimizdir. Onlar ellerinden geldiğince karınca kararınca birikimlerini yine Kütahya’nın, milletimizin yüce menfaatları için harcıyorlar.” Eli yeren, kendini yerer” Bugüne kadar az-çok istihdam yaratarak bize can veren, taze kan olan iş adamlarımızı övmek, onları kucaklamak yerine taşlarsak cahiliye döneminde yüce peygamberimiz Hz. Muhammet’e taş atanlarla aynı seviyeye ineriz. Beyler yapmayalım.
            13 Mart 1955 günü Tavşanlı’nın Göbel Köyü’nde doğan Karabaşlar Ailesi’nin değerli evladı Ahmet Baş  bugün  63 yaşına bastı. Allah kendisine, aile bireylerine sağlıklı uzun ömürler versin.Ben yediğim sofraya pislemem. Ahmet Baş benim 199O’lı yıllarda  ekmeğini yediğim bir insandır. Küçük bir maaşla emekliye ayrıldığım günlerde beni ( o zamanlar  ÖZBAŞARAN MTSK sahibiydi)  kurs binasına, makam odasına çağırdığında  bayağı merak etmiştim.” Bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü?”  derler ya onun gibi. Beni önce rahmetli kurs müdür yardımcısı ve trafik öğretmeni Moymullu arkadaşım Mehmet Ali Özel’in tam karşısındaki, kurs müdürlerinin oturduğu masanın koltuğuna oturtmuş:” Vallahi hocam bu koltuk sana çok yakıştı” diyerek gelip yanaklarımdan öpmüş ve beni bir oldu-bitti ile kurs müdürü yapmıştı.
             Ahmet Baş mütevazı bir  insandır. Ama her zaman söylerim ben ve ekibim sayın Ahmet Baş’a yeterince hizmet veremedik. Gün geldi maaşlarımızı kendi cebinden ödemek zorunda kaldı. İşlerin kesat gittiği bir günde bizi çaycımızla, personelimizle, öğretmenleriyle ben de dahil olmak üzere  terk etti. Ben de olsam aynısını yapardım.Aslında biz bunu hak etmiştik. Baktık kursu bir başkası satın almış. Bir süre de bu kişiyle çalıştıktan sonra kurstan önce ben ayrılmıştım.
              Dostluğumuz bundan sonra daha da güçlenmişti. Dün olduğu gibi bugün de kendisine,aile bireylerine karşı derin bir saygı duyarım. Ahmet Baş tabiri caizse “ taştan ekmek çıkaran insan” olarak benim örnek aldığım bir hemşehrimizdir. Sonra Allah.” Yürü ya kulum Ahmet” diyerek onu taçlandırdı. Geçme parkeyi,bordürü Tavşanlı’da üreten Baş, daha sonra ilçe dışında da kendini kabul ettirdi. Balıkesir’in ilçeleri Onu iyi tanır. Kütahya Merkezde de kendini iyi tanıtan Ahmet Baş’a Allah bugün ne istediyse vermiştir. O da şükrederek bunları en iyi şekilde değerlendirmiştir.” Meyveli ağaç taşlanır” Atasözü doğrudur. Bugün bu değerli iş adamını çekemeyenler onu  üzüyorlar. Bu Allah’ın da gücüne gider. Her şeyden öte önce Kütahyalı Sayın Ahmet Baş’a sahip çıkmalıdır. Ahmet Baş süt veriyorsa içmelidir. Yumurta veriyorsa yemelidir. Yerlere parke, bordür döşüyorsa üzerinde yürünmelidir. Bir konuda kendisinden bir şeyler isteniliyorsa nazik bir şekilde cebine  el sokulabilmelidir. Ahmet Baş ta bir fanidir. Mülkün Allah’a ait olduğunu o da bilmektedir. Kazancı hepimizin kazancıdır. Yüzlerce kişiye ekmek veren bu değerli insanın doğum gününde yanında olmak istedim.Kocabaşlar Ailesi iyi ki bir Ahmet’i bizlere sunmuş. Bugüne kadar yaptığı hayırlarla  nice insanları sevindiren,nicelerini  mutlu eden  Ahmet Baş her Ramazan Ayı girdiğinde köylüsüne birer viyol yumurta,birer canlı tavuk ikram eder. Bu onun ne kadar görgülü bir insan olduğunu göstermeye yeter de artar bile.Yıllar yılı:” Selamünaleyküm” diyerek  Hatta “ destursuz”  girenler de dahil herkes onun viyol viyol yumurtasını,tavuğunu alıp götürmüştür.Fakir fukara gönüllenmiştir.Ahmet Baş hep devletinin yanında olmuş, devletinin yüce menfaatları için hareket etmiş bir iş adamıdır. Ben Ahmet Baş’tan ayrı kalalı  23 yıl oldu. Ama  özlediğimde telefon diye bir alet var. Konuşur,hasret gideririz. Allah ona 1O verirse bize bir versin. Yeter ki Ahmet Baş ve onun gibiler başımızdan eksik olmasınlar. Sevgili Ahmet Baş,doğum günü pastası sipariş verirsen beni de unutma. Pastadan bir dilimi de benim için ye. Mum söndürürsen benim için de birini söndür.Bizlere çok şeyler v erdin. Hakkını helal et.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları