23 Ekim 2021 - Cumartesi

GÜLE GÜLE ERDOĞAN BİLEN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1001 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

    GÜLE  GÜLE  ERDOĞAN BİLEN  GERÇİ  HAKK’A KAVUŞTUN
        AMA BİZLERİ  DE DERİN ACILAR  İÇİNDE  BIRAKTIN
             Gökmehmetler’in  Ahmet Efendi’nin , Meydan Sokak’ta komşusuyduk.Biz,merhum Karamalak Ahmet’in( Ahmet Karatürk) ahşap evinde( şimdiki İş Bankası Şubesi karşısı) kiracıydık.Vefat haberini aldığım ve derinden üzüldüğüm, Tunçbilek Termik Santralı Vardiya Amirlerinden  Erdoğan Bilen, merhum kardeşi Lütfü bilen, oğlu ,merhum Ahmet Bilen ,bugün hayatta olmayan aile  bireyleriyle duvar duvara idik. Bizde  radyo çaldığında onlar duyar,onlarda  bir sac üzerinde gözleme dönse kokusu pencereden  bize girerdi. Birkaç metre ötemizde merhum milletvekilimiz Mehmet Diler’in evlatları Lütfü,Mustafa ve  merhum Ali Diler’in işyeri vardı.  Karşımızda Domaniçli merhum berber Hasan Hüseyin vardı. Yine merhum saatçı,Gözcüler’in   Halil Palabıyık,hemen bitişiğimizde merhum  emekli Fen İşleri görevlilerinden İbrahim abi’nin eşi merhum Necla Abla’nın dikiş-nakış ötölyesi bulunuyordu. Merhum Sarıadamlar’ın Hüseyin Efendi her namaz vakti kapımızın önünden geçerdi ve selamlaşırdık. Biraz ilerde  merhum  Bilal Efendi  ve oğlu Rahmi  otururdu. Kemal Çakar ve aile bireyleri biraz ilerdeydi. Biz Meydan Sokak’ta bir aile gibiydik.  Bizde pişen komşuya da düşerdi. Kulakları çınlasın İsmail Hakkı Dallı’nın bizim evin bodrum katında mobilya deposu vardı. Evimizin tabanı ahşap olduğundan aşağıda konuşulanları biz,bizim konuştuklarımızı aşağıdakiler duyardı. Zaman zaman  sevgili Dallı acıktığında  aşağıdan  bağırırdı.” Hocam yengem iki yumurta kırsın da aşağıya bir zahmet ulaştırıver” dediğinde  mesaj alınır,,gereken  yapılırdı. 
             İşte böyle.  Meydan Sokak bir parçasını  daha yitirdi.  Sevgili Erdoğan Bilen en son merhum Mehmet Düzgün’ün Çevre Yolu üzerindeki iş yerindeydi.  Sevgili Mıhçı Mehmet Erdoğan Bilen’i  emekli olduktan sonra da bırakmadı. Onu bir kardeşi gibi onurlandırdı. En azından meşgul etti. Emekliliğini unutturdu. Biz, uzun zamandır ,Akseven Sokak’tayız.Merhum Erdoğan Bilen de aynı sokağın Namazgah’a yakın tarafında  Işık Apartmanı’ndaydı.Hala , oturmadığım halde  zaman zaman hasret gidermek için  gittiğim Tavşanlı’da kaldığım    21 kapı numaralı  iki katlı evin üst katındaki  balkondan sevgili,merhum Erdoğan’a seslenirdim. Ayak üstü sohbet ederdik. .   Merhum Erdoğan Bilen’i bu balkondan kaç kez selamladığım olmuştur? En son 2019 yılında birkaç  kez selamlaşmıştık. Merhum Erdoğan deyince aklıma hep arkadaşları merhum Kemal Öğütçü(Zeytinler’in Kemal) Moymullu İbrahim Özel ,merhum  Ahmet  Kuruçay,merhum sendikacı   Kazak Ahmet ve eski milletvekilimiz ve rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun merhum babası Salih Kavuncu gelir. 
             Merhum Erdoğan Bilen  dürüst,kendi halinde,kimseye zararı olmayan,kibar ve nazik bir Tavşanlılı idi. Mekanı cennet olsun. Termik Camiası’na ve geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum.             Bu arada Doç. Dr. Mustafa Kalemli  Devlet Hastanesi çalışanlarından Yaşar Ekmekçi’nin vefatını da öğrendim. Kendisi , Demokrat Şükrü ve Yusuf Çerçi  ile birlikte bu hastanenin renkli karelerindendi. Tertemiz ,pırlanta gibi,içi dışı bir evladımızdı. Kalp rahatsızlığı vardı. Kimseye zararı yoktu. Sessiz  sedasız bu yalan dünyadan göçüp gitti. Mekanı  cennet olsun. Akrabası Şevket Akyol’u aradım,başsağlığı  diledim.     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları