07 Ağustos 2021 - Cumartesi

ÖĞRETMENEVİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
1027 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News


   TAVŞANLI  İLÇESİ’NDE  YAKLAŞIK 1400 ÖĞRETMEN  
24   KASIM   GÜNÜ  ÖĞRETMENEVİNİN  AÇILIP  AÇILMAYAC AĞINI  MERAK  EDİYOR
                Şimdi her şeyden,herkesten önce ben soruyorum; 24 Kasım 2021 tarihinde Tavşanlı Öğretmenevi açılacak mı ,açılmayacak mı? “Açılsın” diyenler; Sayın ilçe kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz,sayın Belediye Başkanı Mustafa Güler,sayın ilçe Milli Eğitim Müdürü  Salim Karaboğa,ilçedeki aktif ve emekli tüm öğretmenler ki sayıları 1400’ü buluyor  bu öğretmenevinin açılmasını istiyorlar. Peki açılmasını istemeyenler var mı?  Bunun yanıtını  veremiyorum.
         Tavşanlı’da öğretmenler halen görevde olsun,olmasın,emeklisiyle hep bir öğretmenevinin hayaliyle bugünlere kadar gelmiştir. Ne gariptir ki, Tavşanlı’da bir Polis Evi için  harekete geçildiği günlerde  ki eski Hükümet Konağı bahçesinde düşünülüyordu, 5-10 çam ağacı bahane edilerek   bu teşebbüs akamete uğramıştı . 
                     Tavşanlı’da görev yapan  bir avuç öğretmen ki içlerinde ben de varım; bugünkü  Polis Merkezi Amirliği karşısında,Şoförler ve Nakliyeciler Odası binası yanında küçük bir bina inşa etmiş  helal kazançlarımızdan artırdıklarımızla bu binayı   Öğretmenevi   olarak hizmete açmıştık. Bu öğretmenevi olarak kullandığımız   mütevazi  bina  1960 Askeri Darbesi ardından Hazineye intikal etmiş ve öğretmenin elinden alınmıştı. Çok uğraşmıştık ama binamızı geri alamamıştık. 
            Öğretmenevimizi kaybedince,   Vurgun yemişe düşmüştük. Kahvehane,kıraathane köşeleri,park ve bahçeler,özel kiralanmış odalar öğretmeni ağırlar olmuştu. Dımdızlak artık ortada kalmıştık. Bir gün Tunçbilek Maden-İş Batı Anadolu Şubesi ,bugünkü Kaymakamlık Lojmanı yanına  işçiler için bir eğitim merkezi inşa ettirmişti. Sendika başkanı Doğan Şahin hayattadır. Sorulabilir.Bu bina  ne olduysa daha sonra Tavşanlı Öğretmeni’nin emrine tahsis edildi.,  Artık modern bir öğretmenevimiz vardı. Tüm etkinlikleri bu binada yapıyorduk. Kitaplığımız, okuma salonumuz,oyun salonumuz,toplantı salonumuz,küçük bir de yatakhanemiz olmuştu. 
                     Bu bina daha sonra  akıllara ziyan üç beş kuruş karşılığında Kütahya Özel İdaresi’nin malı oluverdi. Bir süre öğretmene ses çıkarmadılar ama sonuçta öğretmen bu binaya da veda etti. 15 Temmuz  sonrasında  bazı kurum ve kuruluş binaları Hazineye kaldı. Bu binalardan biri halen Tavşanlı’da Kanal Caddesi’ndedir. Bir dershaneydi.  Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis edildi.  Alel acele bu binada bir iyileştirme çalışması başlatıldı. Ankara’dan 500 bin lira geldi. Çalışmalar   yeterli  para gelmediği için  ertelendi. O gün bugündür bu binaya çivi dahi çakılmamıştır. Öğrendiğime göre 700-800 bin lira kadar bir paraya daha ihtiyaç varmış. Bu para bugüne kadar gelmedi.  Geleceği de şüpheli. Sayın milletvekillerimizden sağ olsunlar “ Tık” ses yok.  Herkes bana soruyor. Ben kime soracağım? Bir yetkili Allah rızası için bir yanıt versin; Desin ki “Tavşanlı Öğretmenevi 24 Kasım günü mutlaka açılacak” veya desin ki”  Tavşanlı Öğretmenevi açılmayacak. Boşuna beklemeyin” Bu ikinci yanıtı verecek olanları yemin ediyorum sayın Cumhurbaşkanımıza  şikayet edeceğim.  Sayın Milli Eğitim Bakanımıza şikayet edeceğim. Kimsenin Tavşanlı’da öğretmenlerin gururuyla oynamasına izin ver meye hakları yoktur. Bir şey ya  olacaktır,ya da olmayacaktır. Bu samimiyetle söylenmelidir. 
      Bir Kütahyalı iş insanı,Nafi Güral bile bu öğretmenevini hizmete açabilir.Hem de duvarlarını çinilerle taçlandırarak.  Bir Özel İdare bile  bunu gerçekleştirebilir. Bir köylere hizmet götürme birliği bile bu işin üstesinden gelebilir.  Üzağa gitmeye ne  gerek  var?; Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler bile  benim hatırıma bu öğretmenevinin noksanlarını gidererek bu öğretmenevini hizmete açabilir. 
                  Merhum iş insanı Mehmet Tarhan hayatta olsaydı o bile bu öğretmenevini Tavşanlı’da öğretmenlere  24 Kasım günü  açabilirdi.  Rahmetli Tavşanlı Kaymakamı ki Ortaokulu 2-3 ay içinde Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sunmuştu ;  merhum Ali Akseven’den söz ediyorum, kendisini  mezardan çıkarıp  bu hizmeti de  sırtına  saralım mı?  Vay benim Tavşanlılı öğretmenim vay! Derdinizi bundan böyle bana değil,Marko Paşa’ya anlatın. Çünkü ben artık” pes” ettim …..Bir tek yanımda meslektaşım Şevki Eser kaldı. O da  ha bire yazıyor,çiziyor. Hatta bir sayın milletvekilimizle son günlerde yaptığı bir konuşmayı biliyorum.Bu konuşmanın da nasıl  bir  etkisi olacaktır göreceğiz. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları