03 Temmuz 2013 - Çarşamba

HASAN ORDU TAVŞANLI GENÇLİKSPOR MÜZESİ İÇİN TAVŞANLILARIN YARDIMINI BEKLİYOR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4094 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

HASAN ORDU TAVŞANLI GENÇLİKSPOR MÜZESİ İÇİN TAVŞANLILARIN YARDIMINI BEKLİYOR

Gençlikspor ilçemizin en eski spor kulübü. 23 Nisan 1925 tarihinde doğan bu güzide kulüp bugün 88 yaşında. Kulüp başkanı Hasan Ordu kulübün şanlı geçmişini bir müzede halkımıza sunma heyecanı içinde. Tek bir ricası var. Tavşanlıların ellerinde sandıklarında yastık altlarında, raflarda albümlerde  kulüple ilgili ne varsa istiyor.  Kulakları çınlasın sevgili İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi  Müdürü Agah AŞKIN  Atatürk Lisesi Müdürüyken kendisine rahmetli KOMUTAN’ ın  daktilosunu vermiştim.  O da memnuniyetle kabul etmiş ve özenle saklayacağını söylemişti. Ama sevgili meslektaşım artık Atatürk Lisesi’nde değil. Atatürk Lisesi sayın müdürünün bu daktiloyu layık olduğu yere , Gençlikspor Kulübüne iade etmesini rica ediyoruz. Böylelikle hem rahmetli  KOMUTAN’ın  ruhu şad olur, hem de müze önemli bir anıyı bünyesine alır. Yapılacak iş eğer bu daktilo eğer demirbaşta ise demirbaştan düşürülmesidir. Bu da hiç de zor bir işlem değildir.

İLÇE NÜFUS  MÜDÜRLÜĞÜ YENİ HÜKÜMET KONAĞI HİZMETE GİRİNCE YE KADAR BİR SÜRE KİRA DA KALACAK

Tavşanlı’ da geçtiğimiz aylar da bazı resmi binalar deprem dayanıklılık testine tabii tutulmuştu bu arada otuz yaşın daki Hükümet Konağı  da  bu testten geçirilmiş ve durumun iç açıcı olmadığı görülmüştü. Halen Ordu Valisi eski Valimiz Kenan Çiftçi, Kaymakamımız Numan Hatipoğlu, Millet vekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncunun çabalarıyla yeni bir Hükümet Konağı yatırım programına alındı. Yer olarak da Sayın Büyükşehir Tavşanlı Belediyesi mevcut otogar alanını göstermişti. Büyü bir olasılıkla Tavşanlı yeni Hükümet Konağı çok amaçlı olarak önümüzdeki yılın ortaların da start alacak. Binanın kısa sürede hizmete açılacağı ve bir çok birimin yeni binaya taşınacağı ifade ediliyor. Bu arada Nüfus Müdürlüğü yeni nüfus kağıtları konusun da hummalı bir faaliyet içinde olacağı için zorunlu olarak yer arandı. Geçici bina olarak Tavşanlı Ziraat Odası’nın  Akıncılar Spor Kulübü  yanındaki binasının bir bölümü uygun bulundu. Sayın Kaymakamımız Numan Hatipoğlu’nun  görüşleri alınarak ve Ziraat Odası  Yönetiminin  izniyle binanın bir bölümü ki yaklaşık 250 metre kare alan İlçe Nüfus Müdürlüğüne Tahsis edildi. Başka bir ifadeyle daire kiraya çıktı. İlçe Nüfus Müdürlüğüne gönderilen çalışma masaları , 12 personelin  rahat bir ortamda çalışmasına katkı sağlayacak. 10 Nisan 2013  tarihinden  beri Tavşanlı İlçe Nüfus Müdürlüğü , İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne komşu  bina da  hizmet veriyor. Tavşanlı da devlet dairelerinin dağınık bir görüntü vermesi halk arasında  tedirginlik yaratıyorsa  da bu durumun önemli bir birim için büyük rahatlık getirdiği göz ardı edilemez. Değerli nüfus müdürü Ali YURTSEVEN ilçede göreve başladığından bugüne ciddi , verimli çalışmalarıyla dikkat çekmiştir. Bu çalışmaların  bugün daha büyük bir yerde yapılması hem personel açısından hem Tavşanlımız açısından güzel sonuçları beraberinde  getirecektir. Sayın Kaymakamımızı, sayın nüfus müdürümüz, sayın Ziraat Odası başkanımızı kutluyorum.

SİYASETE GİRMEYİ HİÇ BİR ZAMAN GİRMEYİ DÜŞÜNMEDİM

 

Bazı hemşerilerim beni bir parti sempatizanı olarak görüyormuş. Allah yazdıysa bozsun. Babamın bana vasiyeti var. Siyaset bataklığına girmeyeceğim. Bütün siyasi partilere aynı mesafedeyim. Hiçbir siyasi partinin  rozetini yakama taktığım gibi bayrağını da taşımadım. Balkonumda Linyitspor  bayrağım var. Her siyasi parti sempatizanı ile kol kola giriyor her tarikat mensubu ile sarılıp  kucaklaşıyorum. Ben anonim bir insanım. Tavşanlı’nın fahri avukatı ve yılmaz savunucusuyum. Bir hemşerimi bile kırmaktan korkarım. Selam  vermekten iki mesafe arasını  bazen kat etmekten  yorulurum. Bu sevgi bağı kopmayacaktır. Gurbette de olsam Tavşanlılı bir  hemşerimin her ricasını bir emir  telakki ederim. Tavşanlı  benim kabemdir. Tavşanlı’da en çok sarılan , en çok ve yanak öpen insanı benim. Tavşanlılı olmaktan gururu duyarım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları