22 Eylül 2024 - Pazar

KADINLARIMIZA KIZLARIMIZA DA ÖRNEK TUVALETLER

KADINLARIMIZA KIZLARIMIZA DA ÖRNEK TUVALETLER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
309 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                                                       
     KADINLARIMIZA KIZLARIMIZA  DA  ÖRNEK TUVALETLERİ
      HİZMETE AÇMAK ZORUNDAYIZ 
    
      Bilmiyorum ama   Tavşanlı’da, belediye sınırlarımız içindeki 19 mahallede  kadınlarımız ve kızlarımız  için şöyle eli kulağı düzgün,temiz, kullanışlı  tuvaletimiz var? Ben iki tanesini hatırlar gibiyim; Sanırım Ulucami’ye yakın ve Tekke Camii’ne  ait tuvaletlerde  kadınların ve kızların kullanabildiği tuvaletler vardı. Ama bu yetmez.  Nasıl erkekler  için birçok yerde tuvalet varsa kadınlar için de aynısının olması gerekir.  Merkez nüfusu 80 bine doğru ilerleyen Tavşanlı’da   erkek nüfusa hitabedecek kadar kadın nüfusa hitabedecek  tuvaletin olması kadar doğal bir şey düşünülemez.  Buna  öncelikle belediyelerimiz el atmalıdır. Çünkü  belediye sınırları içinde tuvaletler yapmak belediyelerin görev alanı içindedir.  Ama bazı kurum ve kuruluşlar,STK ‘lar veya diğerleri aşka gelip birer tuvalet yaptırabilirler. Buna da kimse “ hayır”demez.Ben banka şubelerinde, devlet birimlerinde,okullarda,fabrikalarda, ofislerde, lokantalarda,stadlarda,gar  ve istasyonlarda değil genel anlamda  sokaklardaki, caddelerdeki,alanlardaki  ,Pazar yerlerindeki ,marketlerdeki  ,bankalarda işleri olan bayanları kastediyorum.  Örneğin sebze ve meyva pazarlarımızın  hangilerinde Allah aşkına bayanlar için tuvalet var? Hatta ve hatta   yolcu trenlerimizde bile bayanlar için bir tuvalet göreniniz oldu mu? Her camimizin hem erkeler hem de bayanlar için  düzgün tuvaletlere sahip olmaları gerekir.  Şehirlerarası yolculuklarda son yıllarda modern tuvaletleri gördükçe mutlu oluyorum. Hem bayanlara hem erkeklere hitabeden bu tuvaletler  hepimizi mutlu ediyor. Otobüslerin mola verdikleri yerlerdeki  bu tuvaletlerin  örnek alınmasını tavsiye ederim. 
      Bir ara ilçeye bağlı benim de 10 yıl müdür yetkili öğretmen olarak görev yaptığım Derecik Köyü’nde  köy merkezinde bir tuvalet vardı. Bu tuvaletin merhum meslektaşım,öğretmen Sami Akarsu’nun  çabalarıyla yaptırıldığını  öğrendiğimde  mutlu olmuştum.  Benim görev yaptığım okulun  tuvaleti   yürekler acısıydı. Çocuklar  ihtiyaç gidermek için sularını kendileri getirlerdi. Yine 1960-1962 yılları arasında Yd. Sb., Öğretmen olarak görev yaptığım Kayseri’nin Erkilet Bucağı Emmiler Köyü İlkokulu’nun tuvaleti de ilkeldi. Öğretmen ve öğrenciler aynı tuvaleti kullanırdık. İhtiyaç için getirdiğimiz suyu kullanırdık.  Artık okullarımızda hem erkek hem kız öğrencilerimiz için ayrı ayrı tuvaletler var. Öğretmenlerin de keza öyle. Ama  benim derdim Tavşanlı Merkezinde hem erkeklere hem bayanlara hitabeden tuvaletler görmek. Zaman içinde  Tavşanlı’da kira evlerindeyken birçok  bayanın   tuvalet nedeniyle kapımızı çaldığı günleri unutmadım.  Değerli  belediye başkanımız Ali Kemal Derin Beyefendi’den hassaten istirham  ediyorum; Bu  konuda  bizi sevindirecek  çalışmalar yapsın. Ben de kendisine teşekkür edeyim.
Tuna İşleyen’den Not:  “Pazar günleri ve geceleri de dışarıdan gelen yabancıların ihtiyaçlarını gidereceği nöbetçisi bulunan şehir merkezinde tuvalatlere ihtiyaç var. Esnaf arkadaşlar  duvar önlerine sokaklara pislemiş insanlardan muzdaripler.  Dün Arifağa camii tuvaletinde kadınlar wc’si kilitli olduğu için bir hanımefendi erkekler tuvaletine girmek zorunda kaldı. Çevreden esnaflar da buna şahit. “
         

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları