21 Temmuz 2013 - Pazar

BİRAZ DA POLYANNA OLALIM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4136 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

BİRAZ DA POLYANNA OLALIM

Melisa göz kamaştırmayı sürdürüyor. Birçok yerden çeşitli vesilelerle Tavşanlı’ya gelenlerin en azından bir kez yemek yediği melisa bir zamanların milli egemenlik, şimdinin üç eylül parkındaki bu ilçemizin yüz akı tesislerine büyük ilgi duyuyor.  Bir profesörün :

“ Sayın Özden , gelin bu tesislerin aynısını Eskişehir’e kazandıralım” dahi dediği ifade ediliyor.

Melisa’nın patronu Cafer Özden kazandıklarını yeniliklere harcıyor. Kim kazanıyor? Tabiyatıyla Tavşanlı ve Tavşanlılı.  Bu nedenle bırakalım özden kafasındakileri gerçekleştirsin. Hiç kimsenin onu yönlendirmesi yakışı kalmaz. Özden’e müdahale bizlere sadece kaybettirir. Zaten sayın özden’in de kimsenin yönlendirmesine ihtiyacı yoktur.

Kütahya lisesinin 1965 – 1967 mezunlarından güzel insan diş tabibi Ferhan Tunçbilek’i kaybettik. Bu da Kütahya’nın kaybıdır. Kabri cennet olsun. Ciddi bir kaynaktan bilgiler aldım. Tavşanlı şantiyeye dönecek. Uzun zamandır bekleyen ihaleler birer birer gerçekleşiyor. Federe devlet olarak yıllardır önemli bir konumu olan Moymul ilköğretim okuluna kavuşmak üzere. 16 derslikli okul ihale aşamasında. Toki bu işi üstlendi. O da mütahite verecek . Hanımçeşme ilköğretim okulu da öyle.  Bu okulumuz da 16 derslikli . Tavşanlı İmkb Anadolu öğretmen lisesi de beklediği kapalı spor komlpeksine bir adım daha yaklaştı. Her ne kadar tribünü 70 – 80 öğrenci alacak ise de salon çok amaçlı olarak düşünülüyor. Sevgili agah bu konuda çok efor sarf etti.  Sağ olsun. Yıktırılan mülayim kırındaki kız meslek arsasına da bin kişilik kapalı spor salonu yolda. Kız meslek lisesi ise sağlık meslek lisesi yanına gidiyor. Moymul’un üst başı cıvıl cıvıl olacak ve renklenecek. Başka bir grupta yer alan kız meslek lisesinin 24 derslikli inşaası gerçekleşti. Bu arada tepecik beldesine de mevcut okulun yanına 8 derslik ilave ediliyor. Bütün bunlara üstlük birçok ev sahibi kat karşılığı mütahitlere teslim etti. Madeni sesler insanımızı rahatsız etse de modern tavşanlı için bu sesleri çekmeye razıyız. Şimdi gözler ada stadında.

Şu malum tribinde halkımız sabırsız. “ bitecekse bitsin ekibimizi kendi seyircimiz ve stadımızda görmek istiyoruz” diyor. Kendi kendime düşünmeden edemedim .  Linyitspor’un sezn açılışında hepimiz yıktırılması kesinleşen , her an yıkılabilir denilen kapalı tribündeydik. Hayret yıkılmadı.

Kütahyalıların son aylardaki Linyitspor sempatizanlığına şaşırmadan yapamıyorum . “ bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü.” Ama sevindirici bir şey var. Bana göre Kütahyalı Kütahyaspor’u yeniden Türkiye milli liglerine taşıma çabalarına girse” böylelikle ilin iki takımı olur. Kütahyalı ilaninahiye dersiniz. Baksanıza ada stadı denilince akan sular duruyor. Kaynaklar yok oluyor, işler durma noktasına geliyor. Ben olsam bu mübarek ramazan ayında ilçenin ne kadar imam, mevlithan ve müezzini varsa toplar üzerimizi örten ölü toprağını def etmek için dua için bir araya gelirim. İlçemizin bir türlü unutamadığı galip akın bey Ardahan il müftüsü idi bu kez Erzincan’a atandı. Kendisini telefonla kutladım. Sevgisinin ve saygısının aynen devam ettiğini belirttim. Çok mutlu oldu. Bütün tavşanlılara selam ve sevgilerini iletmem için beni görevlendirdi.

Bir zamanlar tavşanlı okullarını teftiş eden ve bizlere rehberlik yapan muhterem insan ilköğretim müffetişi ne zaman beni arasa , ne zaman linyitspor kazansa , ne zaman bir eğitimci rahmetli olsa, kısacası ne zaman Tavşanlılı sevinse ve ağlasa beni samsundan arar ve yerine göre mutluluğunu yerine göre üzüntülerini dile getirir.

Şimdi kitap yazma hazırlığında baya mesafe almış. Kitabına tavşanlı için de özel bir bölüm ayırmış. Yakında yayımlandığında bu kitap tavşanlılara ulaşacak. Değerli büyüğüm kamil gündüz müfettişime başarılar diliyorum. 1983 yılında hükümet konağı ile vergi dairesi çevresine dikilen iğne yapraklı çamların bir bölümü bir süre önce kurumuştu. Bu saha bir zaman inşaat alanıydı. İnşaat alanı tabanı olumsuz hale getirdiği için dikilen ağaçlar gelişemiyor ve birer ikişer kuruyordu. İşte son ağaçların büyük bir bölümü de sadece 30 yıl ayakta kalabildi. Sayın kaymakamımız Numan Hatipoğlu’da üzülüyordu. Neticede bu kuruyan çamlar kestirildi. Ama boşalan alana dere boyundan gelişmiş çınarlar dikildi. Sayın kaymakamımız dikim yerindeydi.

“ hocam kesiyoruz ama bak yerine dikiyoruz” diyerek çok anlamlı ve güzel bir de mesaj veriyordu. Zaten bu alan hükümet konağı, vergi dairesi binası yıkılınca yeniden dizayn edilecek.

Tavşanlı büyükşehir belediyemizin oraya buraya serpiştirdiği bayat ekmek kutularını beğendim. Hayvanı olanlar alıp değerlendiriyor. Ekmek çöp yerine ihtiyaç duyanlara gidiyor. Hizmetin küçüğü ve büyüğü olmaz. Üç aşamada gerçekleştirilecek arıtma tesisi için yeni bir yapılanma söz konusu. Daha önce yapılan bazı yanlışlar düzeltilecekmiş. Kocaçay ancak bu üç aşama sonrasında eski haline dönebilecek. Ama sevgili başkanımız Güler’in bu konuyu da bir çözüme kavuşturacağına yürekten inanıyorum.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları