13 Ağustos 2021 - Cuma

YILMAZLAR MADENCİLİK GURURUMUZ OLDU

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
1154 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   YILMAZLAR     MADENCİLİK  
 SANAYİ   VE  TİCARET    LİMİTED 
      ŞİRKETİ     GURURUMUZ    OLDU 

            Hani bir laf vardır.” Ol mahiler ki,derya içre yüzerler deryayı bilmezler” Tavşanlılı olarak  Allah aşkına  kaçımız Tavşanlı- Tunçbilek arasında,Bey Mahallesi(eski Beyköy) altında. S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin  hizmet binası arkasında  henüz hizmete girmeden önce”Ege’nin en büyük et entegre tesislerinden biri” olarak lanse edilen  Tavşanlı  Şirin Et ve   Sucuk Sanayi ve  Ticaret  Limited Şirketi’nin  dev tesisisini  görmek zahmetinde bulunmuştur?Bu tesis bugün maalesef hiçbir yetkilinin  ilgi göstermediği,kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan genç iş insanımız Abdurrahman Şirin ve ailesinin ,birkaç can dostunun sayesinde  sadece sucuk üretimi yapıyor. Halbuki kuruluş amacı öyle değildi; Bu tesisin bir kapısından giren büyükbaş veya küçükbaş hayvanlar tesisin öte kapısından  salam,sosis,kavurma,sucuk,pastırma ,sakatat  ürünü  olarak çıkacak,bu tesis  sadece  Tavşanlı ekonomisi için değil,Kütahya Ekonomisi açısından da bir  değer olacaktı. İşte  hepimiz istisnalar dışında birer mahiyiz. Ben ,oğlum ve torunum iyi ki bu tesisi gezme fırsatı bulduk. İşte  görüp göremediğim de bu oldu. 
              gelelim,ekmeğini taştan çıkaran, ömrünü  linyit üretimine,bunu ülke ekonomisine kazandırmaya  çalışan Süleyman Yılmaz kardeşimize. Bu iş insanımız  bugün  hayattadır ve ömrünün geri kalanını da yine bu aziz millete adamıştır. Bir köy çocuğudur. Bir  mütevazi,hoş sohbet, yardımsever  Tavşanlılı’dır. Derbent Köyü’nde mütevazi bir ailenin pırlanta çocuğudur. Ben sevgili Yılmaz ile yıllardır  dost kalmış biriyim.  Çeşitli vesilelerle bir şekilde bir yerlerde bir araya gelmişimdir. Ama en büyük üzüntüm, bu değerli kardeşimizin tesislerini gezememiş olmam. Telefonla zaman zaman  konuştuk.  Bana  tesisleriyle ilgili bilgiler verirdi. Geçtiğimiz günlerde Tavşanlı Ekspres Gazetesi sahibi,meslektaşım Tuna İşleyen’den bir ricada bulunmuş,özellikle sayın Süleyman Yılmaz’ın  modern tesislerini gezmesini rica etmiştim. Sağ olsun.  Tuna  iş insanımızın değerli oğlu Mehmet Yılmaz7dan randevu almış ve tesisleri gezmiş. Çok mutlu olmuş. Bana hemen bilgiler göndermiş. Ben de  gönderdiği bilgileri  dikkatlice okudum.  Bir Tavşanlılı olarak  bunları  ,mahilere,yani  etrafında olmasına rağmen göremeyenlere   bir nebze  anlatmak istedim. Yazmazsam   ayıp olacağını düşündüm. Çünkü sevgili Yılmazlar’a ait tesisler nihayette hepimizin   ortak malı,ortak paydası,ortak gururumuz. Sadece  Madencilik alanında kalmayıp,kazandıklarıyla ülkemize başka alanlarda da hizmet vermeyi düşünen bu aileyi kutlamak gerekir.
           Bilgileri,sorumlu müdür olarak  Mehmet Yılmaz’dan alıyoruz. Hangi hemşehrimiz,Tavşanlılı  Tavşanlı’dan ülkenin dört bir yanına  düve gönderildiğinden haberdardar? Hangimiz  Yılmazlar Tesisleri’nda  1.5 megawatt Biyogaz ve 2 megavwatt  elektrik üretildiğini biliyor? Tesislerde  mevcut  şu anda sayıları 1300’ü bulan  ineğin  dıçkısı,gübresi   enerjiye dönüşüyor. Bununla yetinilmemiş,tesis çatılarındaki  güneş kolektörleri aracılığıyla   elektrik üretimi de gerçekleştirilmiş. Yani Yılmazlar’a ait tesis dünyada nadir bulunan tesislerden; gübreyi de  güneşi de   enerjiye çeviriyor. 2012 yılında sessiz sedsız yükselen bu tesis 2013 yılında  A.B.D’leri’nden getirilen  1300  gebe düve ile taçlandırılmış. 3000 adet halihazırda  büyükbaş mevcut. Bu tesislerde süt üretiliyor. Günde 40 ton, ayda 1200 ton süt ekonomiye kazandırılıyor. Üstelik sütün alıcıları büyük firmalar. Soğutmalı araçlarla süt sürekli  ilgili  firmaların araçlarıyla taşınıyor. Süt verimi  hayvan başına 37 litre/gün. Tesislerden her yıl 250  adet gebe düve satışı var. Yeni ek tesislerde süttozu ve peynir üretimi gerçekleştirilecek. Ön izinler alınmış bile. Yılmazlar Ailesi madencilik alanında kazandıklarını yeni yeni alanlara kaydırmayı hedefliyor. Derbent Köyü Yılmazlar ile özdeşleşmiş durumda. Tesislerde büyükbaşların kaşınmaları için de özel  bölümler var. Hayvanlar kaşınma ihtiyaçlarını bu özel bölümlerde gideriyor. Hayvanlar tertemiz,pırıl pırıl. Sağlıklı,aşılı.Herkes hayvanları gözü gibi koruyor. Tesislere her önüne gelen giremiyor. Sağlık önlemleri alındıktan sonra girmek mümkün. 150 dekar alanda,60 bin metre kare alan kapalı alan. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız ,sayın valimiz keşke fırsat yaratıp bu tesisleri ziyaret edebilseler. Hatta Yılmazlar bir başarı plaketini çoktan hak etmiş bile. Öğrencilerimiz zaman içinde bu tesisleri gezebilmelidir. Çünkü bu tesisler örnek teşkil etmektedir. Yılmazlar Ailesi sadece büyükbaş hayvan dıçkısını,gübresini  değil,tavuk ham gübresini de  organik gübreye dönüştürebilecek.  Üretilen organik gübreler sadece, Derbent ve havalisinde  değil,gerekirse başka  yerlerde de   bol ve kaliteli ürün almak için  kullanılacak. 
             Sevgili iş insanımız Süleyman Yılmaz’a söz verdim. Tavşanlı’da olduğum zaman mutlaka tesislerini gezeceğim.  Ben taktirlerimi sunuyorum. Süleyman Yılmaz ve ailesine  teşekkür ediyorum. İnşallah bu aile yeni yeni alanlarda da ses getirecektir. 
             Sevgili Tavşanlılı hemşehrilerim lütfen etraflarına biraz daha dikkatli baksınlar. Tavşanlı’da nelerin olup bittiğini anlamamak ve görmemek bizim ayıbımızdır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları