19 Aralık 2020 - Cumartesi

HER KONUDAN BİR PARAGRAF

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
1545 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

HER  KONUDAN  BİR PARAGRAF  
        Kütahya’da Kestane ormanları olduğunu biliyor muyuz?Simav İlçemizde  bulunan bu ormanlarda 423 yaşında,çevresi 13.6m,göğüs çapı  2.65 cm  ve yüksekliği  21 m  olan  anıt kestane ağacından da haberdar mıyız?  Simav,Demirciköyü  Beldesi’ndeki  bu anıt ağacı gözü gibi koruyanlardan Allah razı olsun. Üstelik anıt ağaç sağlıklı,meyve de veriyormuş. Dal kanseri  rahatsızlığı da yokmuş Zamana  meydan okuyormuş..Koruma altına alınan  bu anıt kestane ağacına  gösterilen hassasiyete bir bakar mısınız?  Sayın Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine selam ve sevgilerimi gönderiyorum.  Rahmetli büyük botanikçi ,ağaçsever  Hayrettin Karaca’nın ruhu mutlaka şadolmuştur. 
       “ Milli ağaçlandırma günü “tüm ülkede artık her yıl kasım ayının 11.gününde ve saat 11.00’de kutlanacak. Bir zamanlar yılın belirli bir gününde illerde sayın valiler,ilçelerde sayın kaymakamlar  Kamu Ağaçlandırma Kurulu Başkanı  sıfatıyla Ağaç bayramlarına katılırlardı.Bizler de öğrencilerimizle ve yakın çevredekilerle birlikte  fidan dikim çalışmalarına katılırdık.  Artık ülkemizde ağaç bayramı nda değil, milli ağaçlandırma gününde etkinlikler yapılıyor. 
        Hisarcık İlçesi’nde  maden sahalarının bir kısmına ,rekültivasyon çalışmaları  kapsamında  dikilen 2,500 lavanta fidanı   üç  dekar alanı mis gibi kokutacakmış. Hisarcık Belediye Başkanı  Fatih Çalışkan ve  İşletme müdürü  Osman Zengin de fidan dikenler arasındaymış. Artık Hisarcık lavantasıyla da anılacak.Hisarcık’a yaklaşanları nefis bir koku bekleyecek.  Eh! böylelikle ülkemizde, Kayseri’de pastırma ve sucuk,Malatya’da kayısı ,Isparta’da gül,Tavşanlı’da leblebi kokusuna bir de Hisarcık’ta  lavanta kokusu eklenmiş olacak. 
        Allah Tavşanlı Doç. Dr Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nin ayakta kalan Tavşanlılı , tek uzmanı Op.Dr. Zeki Atsız’ı korusun.Yıllardır şifalı elleriyle  hastalara şifa dağıtan bu güzel insan  bugün de  en zor koşullarda çalışmayı sürdürüyor.Benim aziz dostum,bu güzel insan şifa dağıtmaya devam etsin.  Allah eksikliğini göstermesin…
        Kütahya’nın şansı olarak gördüğüm, çok sevdiğim ,eski milletvekili,Kütahya ,Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık büyük bir jest yapmış. ” Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor,Engeller Kalkıyor” projesi kapsamında  engelli Kütahyalılara  Maruf Mahallesi’ndeki Mutaflar Konağı’nı  ücretsiz tahsis etmiş. Böylelikle  El emeği,göz nuru taş işlemeciliği Kütahya’nın dezavantajlı kesimine istihdam kaynağı  sağlamış olacak. 
        Bir ara milletvekilimizdi. Halen SBÜ’nün  Tavşanlılı  Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya katılmamak mümkün değil. “ Sağlık  Personelleri Sağlık Şehidi Kabul Edilsin” demiş.Ağzına sağlık.  Yerden göğe kadar  haklı . Şehitlik müessesesi sadece asker ve polis için Yerin derinliklerinde  ve üzerinde  kömür çıkaran bir maden işçisi ,yangın söndürürken yanan bir itfaiye eri ,milli maçta  ayyıldızlı formasıyle kalp krizi geçirere hayatını kaybeden bir milli futbolcumuz,bir güreşçimiz,bir atletimiz ve diğerleri de  şehittirler.  Sayın Kavuncu’yu kutluyorum. Aynı duygular içindeyim. 
         Kütahya’da Belediye sınırları içinde inşası süren Şehir Hastanesinin  maliyetinin 538 milyon TL Olduğu ifade ediliyor.Öğrendiğim kadarıyla , Şehir Hastanesi  büyük bir olasılıkla 31 Aralık 2021 tarihinde  hizmete girecekmiş. Keşke yeni yılın başlarında hizmete girebilseydi. Hastanenin kapladığı alan 150 bin metre kare.Odalarınn 159’u  tek kişilik,136’sı çift kişilikmiş Hastanede  15 ameliyathane, 79 yoğun bakım yatağı,13 diyaliz ve 14 kemoterapi koltuğu  hizmet verecmiş. 152 poliklinik fizik tedavi ,20 polikliniği  rehabilitasyonda  hizmet verecekmiş.  Bu arada  Yoncalı Kaplıcaları’ndaki  100 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin de  betonarme   işleri  tamamlanmış .
        Tavşanlı Ekspres Gazetesi sahibi,gazeteci Tuna İşleyen ile Tavşanlı’nın birçok hayvan derneklerinin yetkililerinden  Necdet Demirat özellikle ilçeye bağlı Tepecik Beldesi civarındaki yüzlerce aç sokak köpeğini doyurmuş. Tavuk tesislerinden aldıkları tavuk kemiklerini,topladıkları bayat ekmekleri araçlarıyle gidip  sahipsiz,kaderine terk edilmiş köpeklere   götürmüşler.Ama anladığım kadarıyla  bu iki hayırsever hemşehrimizin bir dilekleri var. Herkes kuru mama yardımı,bayat ekmek yardımı yapsın istiyorlar. . Bunları  belediyeden veya bir başka kurumdan  sağlanacak bir araçla   bir görevli toplayıp bir yerde depolasın  isterler. Tıpkı bir zamanlar THK’nun deri topladığı gibi.  Daha sonra bu toplanan kuru mama,bayat ekmek ve diğerlieri yüzlerce başıboş köpeğin yaşadığı Tepecik Beldesi’ne götürülsün isterler. 
        İşin en acı tarafı artık ekmek kutularında da   tek kırık bir ekmek parçasının bulunamaması. Her iki hemşehrimiz halkımızdan bir talepleri var; ” Allah rızası için bu aç hayvanları da düşünelim” Aldiğim duyumlara göre her iki hemşehrimizin bir öğünde dağıttığı kemik ve artık ekmekler devede kulak misali. Devamı, mutlaka gelmelidir. Sevgili Necdet ve Tuna’nın doyurabildiği köpek sayısı sadece 450-500 kadar.  Daha geride birkaç bin köpekten söz ediliyor. Hayırsever Tavşanlılı hemşehrilerimi  Allah rızası için göreve çağırıyorum. Artık yiyeceklerini bir poşete koysunlar,ilgililere versinler.Hz. Peygamber:” Kendisi  tokken komşusu aç yatan bizden değildir”demedi mi? Evet Allah yarattığı her canlıyı rızkıyla yaratıyor. Böyle deyip te bir kenara çekilemeyiz.İlçemizin  değerli müftüsünü de  göreve çağırıyorum. Camilerimizde sokak hayvanları da gündeme getirilsin.Diyanet İşleri Başkanlığı  Hutbe konuları içine   sokak hayvanlarını  da alsın..Belediyelerimiz yapacağı anonslarla  halkımızı sokak hayvanları konusunda  göreve çağırsın. Bu arada Almanya’dan Şeref Çağlar da sokak hayvanları için yakınları aracılığı ile mama desteği vermekte olduğunu öğrendim. Kendisine de hem Tepecik Beldesi kırsalına yapmış olduğu kulübeler hem de mama desteği için teşekkür ederiz.
        Sayın Cumhurbaşkanımız  Hayvanlarla ilgili çıkması beklenen yasa için  bütçe  çalışmalarının sonunu işaret ediyor. İnşallah bu defa bu konu da çözüme kavuşmuş olur. Allah’ın yarattıklarıyla beraber yaşamaya mecburuz. Öyleyse üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz…       Bal Ligi büyük bir olasılıkla 2021 Şubat ayı içinde başlayacakmış. Tavşanlı’mızın temsilcisi Linyitspor’a başarılar diliyorum. TKİ Genel Müdürlüğü  bünyesinde GLİ ‘nin   Türk  Sporu’na armağanı bu güzide kulübümüzün eski görkemli günlerine yeniden kavuşmasını gönülden arzuluyorum. Linyitspor bir müessese kulübüdür. Öyleyse ,TKİ Genel Müdürlüğü’nün geçmişi şan ve şerefle dolu bu güzide kulübü  kanatlarının altına alma zamanı gelmiştir. Ada Stadı’nın adı  keşke  “ Linyit Stadı”olarak  değiştirilse. Linyit Tavşanlı’nın vazgeçilmezlerinden değil mi?  Üstelik biz bu muhteşem gece de maçlar oynanabilecek şekilde dizayn edilen stada Linyitspor’un başarıları dikkate alınarak  sahip olmadık mı?  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları