24 Nisan 2014 - Perşembe

BAZI KONULARDAN NE KADAR HABERDARIZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
4328 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

     

           Sihirli küreme her gün bakarım.Tavşanlı’da neler olup bitiyor haberim olur.İddia ediyorum Tavşanlı’nın içinde yaşayanların bildiklerinden daha çoğunu bilirim.Peki ben kahin miyim? Ya da Tavşanlı’da antenlerim mi var?Hayır. Her dostum benim bilgi kaynağımdır.Sağ olsunlar  ölüm mü var? Tayin mi var? Bir yere temel mi atılıyor?Tavşanlı’ya yeni yatırımlar mı var? Anında haberim olur.Telefon faturaları tavan yapmış.Tavşanlı için helal olsun.

           Sayın kaymakamımızın başkanlığında,sayın benim Büyükşehir Belediyem Tavşanlı Belediyesi Başkanımızın  da destekleriyle bir yemek düşünülmüş.Ama kritik bir zamanda spor elçimiz Linyitspor’a taze kan  olarak nitelendirilebilecek bir yardım kampanyası bence iyi düşünülmüş,yerinde bir karar.Sayın kaymakamımız Numan Hatipoğlu’nu ve sayın belediye başkanımız Mustafa Güler’i Kutluyorum.

            Geçtiğimiz yıl sonlarında Adalet Bakanlığı’na yazdığım bir yazıyla sayın hakim ve c.savcılarımız için lojman düşünülüp düşünülmediğini sormuş ve aldığım yanıta üzülmüştüm.Ama öğrendim ki işler yolundaymış.C.Başsavcımızın çabaları,belediye başkanımızın olumlu davranışları.sayın milletvekilimiz Prof.Dr.Vural Kavuncu’nun konuyu Ankara’ya taşıması  24 dairelik bir Adalet Lojmanlarının gerçekleşmesine katkı sağlamış.İftihar kaynağımız değerli insan iş adamı Mustafa Avcı kardeşimiz  proje çizimleri üzerinde, 120’şer metre karelik lojmanları  2015 yazı ortalarında  Adalet mensuplarına kazandıracakmış.Bu benim gerçekleşmesini istediğim konulardan birisiydi.Sevindim.Sanıyorum lojmanlar Çevre yolu üzerinde,Çırçırçeşme Mevkii’nde,Güleç Tesisleriyle Adalet Sarayımız arasındaki bir alanda gerçekleştirilecek.

             T Tipi yaklaşık 400 kapasiteli açık ve kapalı cezaevi ise Çukurköy Yakınlarında  ilçenin sosyal,ekonomik açıdan gelişmesinde etkili olacak.İnşaat başlayalı henüz kısa bir süre olmasına karşın hizmet su basmanına gelmiş bile.Üstelik yolu da belediyemizce yapılmış.Bu cezaevinin büyük bir olasılıkla bir müdürü,birkaç müdür yardımcısı,en azından 100 kadar çalışanı olacak.Bu cezaevinin her türlü ihtiyacı Tavşanlı’dan sağlanacak.Mahkum ve tutuklu yakınları ilçemize gelip ve gidecekler.Para bırakacaklar.Bu kadar personele maaş ödemesi yapılacak.İhaleler ilçe esnafına nefes aldıracak.

             Yeni cezaevi,hakim ve savcı lojmanları,Mustafa Avcı tarafından yaptırılan 108 daire ki çoğu satılmış Çırçırçeşme Mevkii’nde nüfus artışına neden olacak.Belki de Kayıköy’e biraz daha yaklaşılacak.

               Cezaevinin 400 iş gününde,hakim ve savcı lojmanlarının da  hemen hemen aynı zamanda bitirilecek olması sevindirici.

                6 milyon Tl artı KDV bir maliyetle spor camiasının dört gözle bitmesini beklediği,gece maçlarının da oynanmasını mümkün kılacak çabalarla, yeni zeminiyle.tribünleriyle,UEFA  standartlarında bir Ada Stadı gurur duyacağımız bir hizmet olacaktır.Unutulmamalıdır ki bu hizmetleri Linyitspor’a borçluyuz.Çünkü ilçemizin reklamını en iyi yapan tek kuruluşumuz  bu güzide spor  elçimizdir.

                 Bu arada Tavşanlı Belediyesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bir protokol imzalayarak halkımızın Işık Sitesi veya Termik Evleri olarak bildiği yerleşim birimini  ve yine GLİ merkezi olarak  tanınan alanı  rekreasyon alanına dönüştürmek amacıyla  attıkları adım heyecan uyundırdı.Alınan ilk bilgilere göre bu geniş alan Mülayim Kırı’na bağl.acak,bu geniş alanda hiçbir binaya yer verilmeyecek,kazanılacak geniş alan ünlü vadiler gibi ilçe halkına sunulacak.Şelalesi,havuzları,sportif tesisleri,dinlenceleri,gezi yolları ve diğerleriyle ilçenin en ortalık yerinde yeşil bir alan,bir oksijen deposu  doğacak.Peki GLİ Merkezi ne olacak? Doğrulanmayan haberlere göre site Çukurköy yakınlarında yeniden  hizmete girecek.Kulakları çınlasın eski TBMM Başkanımız Doç.Dr.Mustafa Kalemli’nin yıllar öncesinde Çukurköy’de halka söyledikleri gerçekleşecek.Ne demişti?” Bir gün Çukurköy Tavşanlı’nın en ortalık yeri olacak”.Bu bir devlet adamının  ne kadar ileri görüşlü olduğuna bir örnektir.

                   Rahmetli Davut Demirci’nin  çalışkan oğlu Yasin Demirci  sanayici esnafına müjde üstüne müjde veriyor.S.S Tavşanlı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin de başkanı olan Demirci Tavşanlı Belediyesi sınırları içindeki esnafa nefes aldıracak projeler peşinde.Hedefinde 504 adet,74 metre kare kapalı,60 metre kare açık alanı olan işyeri var.Bu işyerleri Tavşanlı’da sanayici esnafı uçurur.Belediye işbirliğiyle ayrıca 346 işyeri daha kazanılacak.Alın size 850’nin üzerinde  bir kompleks hizmet alanı.Bu arada 500 işyerinin hafriyatı da bitti bitecek .Bu da inşaat ihalesini hızlandıracak.Acele ediliyor .Neden? Gelebilecek zamlar.Bu ön bilgilendirmeden esnaf memnun.Esnaf olmayanlar da.134 metrekare tek dükkan 40 bin TL.36 ayda 600 TL taksitle ödeme kolaylığı var.Kira öder gibi işyeri sahibi olmak güzel şey.KOSGEP,İŞ-KUR,ZAFER KALKINMA AJANSI teşviklerinden yararlanılacak.Hibeler değerlendirilecek.Esnaf hiç ödeme yapmadan ortaklık şartıyla işyeri sahibi olabilecek.Girişimci eğitimi verilmiş.Bu eğitimin sonunda 100 bin TL civarında kredi desteği doğacak.Bunun 30 bin lirasının hibe,70 bin lirası ise faizsiz kredi.Tavşanlı,Kütahya Esnaf Odaları Birliği ile  müşterek hareket ediyor.Belediye başkanı Mustafa Güler’e teşekkür ediliyor.Sanayiye,üreticiye,yatırımcıya,yerel yönetimlerin desteği memnunluk yaratıyor.Milletvekilleri Kavuncu ve Aksoy desteklerinden ötürü seviliyor.

                  Selediye Meclisi Üyelerinin birer plaketle ödüllendirilmesini bir vefa örneği olarak görüyorum.Başkanımız Güler’i  kutluyorum.Başarı ekip çalışmasının ürünüdür.Ahde vefa  çok önemlidir.

                  Başkan Güler,görünmeyen fakat çok önemli bir sorun olan alt yapı konusunda büyük bir mesafe almıştır.Henüz  çalışmalar tamamlanmamıştır.Ama büyük mesafe alınmıştır.Önemli olan görünmeyen büyük hizmetleri görebilmektir.Üst yapı göz boyar fakat ne gariptir ki insanımız gördüğü ile yetinir.Onun için  kendini akıllı gören başkanlar üst yapıyı tercih eder.Alt yapıya eğilen başkanların sayısı çok azdır.Görünmedikleri için başkanlara puan getirmez.Mustafa Güler’in değerini gelecek kuşaklar daha iyi anlayacaklardır.

                  Şimdi önemli bir konuya kısaca değinmeden edemeyeceğim.Sayın ilgili bakan dahil,sayın valimiz,kaymakamımız,belediye başkanımız,milletvekillerimiz,ilgili tüm kişiler de “ Hayır” diyorlarmış.Peki gizliden gizliye Çobanköy’de satın aldıkları alanlara yenilerini katma çabaları için ne düşünülüyor?Acaba bu tesisleri hala kurma çabasında olanlar var mı? Bunlar gerçekten varsa zamanı kolluyorlar demektir.Ama hiç kimsenin,kurum ve kuruluşun Tavşanlılının sağlığıyla uğraşmasına halkımız karşı duracak ve izin vermeyecektir.İnsanımızı çirkinleştirmeden,insanımızı kırmadan bu konuyu bir daha açmamak üzere kapatmalıyız.Bu yara kaşınırsa yarın tedavi edilemez boyutta bir kangrene neden olacaktır.                  

                   Sevgili öğrencim,Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Manak’ın da yaş haddinden emekliye ayrıldığını duydum.Milli Eğitim Camiasının çok değerli mensuplarından sevgili Manak’a sağlıklı bir yaşam diliyorum.O Tavşanlı’nın gurur duyduğu evlatlarındandır.

                    Mustafa Özden bol haşhaşlı lokumundan bana göndermiş. Apartman halkının yağmaladığı lokumlardan kapabildiğim birkaç parçasını yiyebildim. Ellerine sağlık MUSTAFA. Sevgili  müdürüm Cemal Dereli,muhtar Bilal,Sakarlı Hüsnü,Yasin Demirci,Fırıncı Cafer,eski başkan Fevzi Sarı,sevgili Dursun Ali Bahadır,Tuna ve Murat  gönderdikleri haşhaşlı lokumlarla  Tavşanlı’ya hasretimi bir nebze frenlediler.Sağ olsunlar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları