13 Aralık 2016 - Salı

NUMAN HATİPOĞLU İLÇEMİZİN 4O.NCI KAYMAKAMIYDI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
3486 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

          NUMAN HATİPOĞLU İLÇEMİZİN 4O.NCI KAYMAKAMIYDI
                İlçemizin 4O.ncı kaymakamı sayın Numan Hatipoglu son mülki amirler kararnamesi çerçevesinde Trabzon Merkez  İlçesi’ne atandı. Sanırım yedi yılı aşkın bir süredir Tavşanlı’nın en büyük yönetim görevlisi olarak hizmet veriyorduYaklaşık yedi yılı aşkın bir süre önce Acıpayam’dan Tavşanlı’ya atanmıştı. Aslen Ordu İli Korgan İlçesi’nden olan daha doğrusu bir Karadenizli olan sayın Hatipoğlu doğup büyüdüğü  topraklara  gitmektedir..Hani bir güzel ifade vardır:” Ete kemiğe büründüm. Yunus diye göründüm” derler ya ben de çok kısa olarak sayın Hatipoğlu ile ilgili şunu söyleyebilirim.Sayın Hatipoğlu bir Tavşanlı sevdalısıydı.Devletin değerli,namuslu,dürüst,mükemmel bir yönetim görevlisiydi. Tavşanlı’yı,Tavşanlılıları yürekten sevmiş bir kaymakamdı. Dolayısıyla  Tavşanlılı da O’nu sevmişti.  Babam rahmetli de hakimken her zaman söylerdi:” Oğlum biz memuruz. Bizim bavulumuz her zaman hazır durur. Beklenmedik anda bir yere atanırsınız. Hazırlıklı olmada yarar vardır” derdi. Memur  için atanma en doğal  olan şeydir Ama önemli olan arkada hoş bir seda bırakmaktır. İşte sayın Numan Hatipoğlu da arkasında hoş bir seda bırakarak ayrılmaktadır.Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Trabzon’da da artık bir kapımız var demektir..
               Tavşanlılı şimdi 4I.nci kaymakamını bekliyor. Bugün yarın teşrif edecekler ve görevlerine başlayacaklardır.En büyük şansımız yeni gelecek kaymakamın Tavşanlı’yı ve Tavşanlılıları tanıyan ve Tav şanlı’nın sorunlarını bilen birinin olmasıdır.Bir süredir sanırım yaklaşık bir bir buçuk yıldır da Kütahya’da vali yardımcısıydı. Tavşanlı gibi ilin en büyük ilçesi Tavşanlı’ya kaymakam olarak atanması da sevindiricidir. Daha aktif bir görev ifa edeceğine inanıyorum.
    TAVŞANLI  6.NCI  AVUKATINI  DA GÖNDERDİ
               Tavşanlı’nın ilk ebediyete göç eden avukatı Avukat Hüsamettin Alpagut’tur.3I  Ekim I944  tarihinde Kozan Hakim Yardımcısıyken Simav Adliyesi’ne Hukuk Hakimi olarak atanan;daha sonra 28 Aralık  I945 tarihinde meslekten çekildikten sonra Tavşanlı Orman İşletmesi Avukatı olarak hizmet vermiş, serbest avukatlık yapmış daha sonra  da emekli olmuş Kütahya Barosu’nun I4 numaralı üyesi olan rahmetli  babam bugün aziz Tavşanlılılara emanettir.Annem ve kızkardeşimle beraber Asri Mezarlık’tadır.
               Tavşanlı’nın kaybettiği bir diğer avukat ta halen Tavşanlı’da ikamet etmekte olan duayen avukat Cemal Dosdoğru’nun  rahmetli babası eski hakimlerden,avukat Tarık Dosdoğru’dur. Ama kabri İstanbul’da Karacaahmet Mezarlığı’ndadır.
               Daha sonra ilçenin renkli simalarından  avukat Atıf Çavdar’ı kaybettik.Rahmetli belediyemiz evlendirme memuru Mustafa Çavdar’ın oğluydu.
               Eski milletvekillerimizden Av. Hüseyin Cavit Erdemir,benim Kütahya Lisesi’nden okul arkadaşımdı  o da aramızdan ayrıldı.
               Güzel insan Avukat Ethem Sözen de sessiz sedasız bizi bırakıp gitti.Son olarak birkaç gün önce asker,avukat,belediye başkanı Abdullah İrfan Bali’nin vefat ettiğini öğrendim.Rahmetli sabahın erken saatlerinde cadde ve sokaklarda koşardı. Sporcu bir yönü vardı. Bir ara I973-I974(seçilme) ve I98O-I98I( Askeri darbe sonrası) Tavşanlı Belediye Başkanlığı yaptı.
                Bir de avukatların olmadığı dönemin bir dava vekili vardı. Mustafa Korkut’tan söz ediyorum. O da halkımızın hak ve hukukunun savunulmasında görev alanlardandı.
                Allah hepsinden razı olsun. Hepsi de hayır dua almış insanlardı.Avukatların adalet dağıttıkları söylenemez.Onlar suçluyu aklamaya ve karşılığında avukatlık parası(vekalet ücreti) almayı meslek edinen kimselerdir.Bir tarafın hakkını savunmuşlardır ve savunmayı da sürdürmektedirler.Hukuk her zaman gerçek kanıt,sağlam belge, defosuz tanık,tarafsız bilirkişi,adalet amaçlı iddianame aramıştır.Onlar da bunu yapmışlardır.
                                 KÜTAHYA’DA FUTBOL CAN ÇEKİŞİYOR

             Kütahya futbolda son yıllarda saman alevi gibi bir parlayan,bir sönen ateşe benziyor.Kütahyaspor ve Linyitspqor  bir zamanlar Kütahya’nın flaş ekipleriydi. Ne oldu da bu spor elçilerimiz  bugün bir anlamda sefilleri oynuyor? Ne Kütahyaspor ne Linyitspor ümit vermiyor. Büyük bir olasılıkla Kütahyaspor bulunduğu TFF 3.Milli Ligi’nde umudunu gelecek sezonlara bırakacak gibi. Linyitspor da öyle o da BAL Ligi’nde  kalacak gibi. Her iki ekibe mucize gerekiyor. Önce para lazım. Sonra yönetim kurullarının  gerekeni yapması gerekiyor.Bir profesyonel oyuncu önce parayı düşünür. Hiç  bir profesyonel futbolcu  için formasını giydiği kulüp önemli değildir.O alacağı parayı hesaplar. Profesyonel oyuncu için ne tribünler ne alkışlar ve ne de  tezahürat önemli değildir.Nasrettin Hoca’nın dediği gibi:” Parayı  veren düdüğü çalar” Teknik direktörler çıkıp ta oynayacak halleri yok herhalde. Sporcu açsa doyuracaksın. Harçlığı yoksa cebine koyacaksın. Yeri geldiğinde birileri aşka gelip sporcuları öpecek.Teknik kadrolar da bir yere kadar. Kimse sayın milletvekillerinden de yapamayacaklarını istemesin. Futbol ile milletvekilinin  arasında  bir ilişki spor tesisleri dışında olamaz. Kimse hakemlerle uğraşmasın. İtiraz eden sporcular takımlarına zarar verir. Yakışıksız bağırmalar,laf atmalar, agresif     hareketler  spor kulüplerine zarar verirHakem penaltı vermiş. Neyine itiraz  edersin? Sonucu değiştirebiliyor musun? Takımını  kırmızı kart görerek eksik duruma düşürenlerin özür hakkı yoktur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları