30 Mart 2018 - Cuma

TAVŞANLILI OLARAK BU YILDA YANİ 2O18 YILINDA NELERE TANIK OLACAĞIZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
2548 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                                                    TAVŞANLILI OLARAK BU YILDA YANİ  2O18

                                                        YILINDA NELERE TANIK OLACAĞIZ

 

 

                      2O17  TÜİK verilerine göre  nüfusu ilçe bazında 1O2.O76  olan,  merkez nüfusu  71.157’e yükselen Kütahya’nın göç vermeyen tek ilçesi  Tavşanlı’da  2O18 yılı renkli geçecek.Tavşanlılı bir çok etkinliğe tanık olacak ve   haklı olarak gururlanacak.Tavşanlılı şimdiden sürprizlere hazır olsun.

                      Tavşanlı,Kütahya’nın parlayan yıldızıdır..Birilerine göre Küçük Kuveyt,birilerine göre İstanbul’un Mısır Çarşısı’dır . Mahmutpaşası’dır. Türkiye’de Tire’den sonra en büyük açık sebze ve meyva pazarına sahiptir.Sırf sebze ve meyva pazarlarının kurulduğu Cumartesi,Cuma ve Salı pazarlarıyla  125 binlik bir  gezen  nüfusa ev sahipliği yapar. Konyalılara  sorarsanız “ Küçük Konya”dır  4O’ ı geçkin sarrafıyla altın piyasasında  bir vazgeçilmezdir. Tavşanlı,.Türkiye’de  altının en çok sevdiği  yerleşim birimlerinden birisidir..Tavşanlılı bayanlar özel günlerinde takılarıyla dikkat çekerler.Tavşanlı’dan kız almak ta o derecede zordur....2O binin üzerinde emeklisi olan ,bu sayede milyon liraların aktığı, çok sayıda banka şubesinin   bulunduğu, İç Batı Anadolu Eşiğindeki , üç bölgeye “Marmara,Ege ve İç Anadolu Bölgeleri)  nin kesiştiği noktadadır.. İstanbul’a, İzmir’e ve Ankara’ya aynı uzaklıktadır.Yıllarca ürettiği enerjiyle Milli Enterkonekte sisteme  3-4’lük katkı vermiş ve vermektedir. Doğru veriler çerçevesinde 65’i Cennet ormanlarla kaplı, Yeşil görüntüsüyle,yeşili seven ve koruyan insanlarıyla  bilinen ilçe,halen bir   OSB’ si ne ,  35OO’ün üzerinde bir çalışana sahiptir ve yakın bir gelecekte 2 Etap çalışmalarına  başlanacaktır. Kütahya’yı,Çanakkale  Köprüsü’nden Avrupa’ya bağlayacak olan Kütahya-Balıkesir-Çanakkale  güzergahında  önemli bir  konumdadır.  , Bir zamanların Germiyan Beylerinin av sahası olan ,5OO yıllık geçmişiyle leblebinin vatanı ,  Kütahya’da  nazar boncuğunun  en çok  kullanıldığı, nazardan korkan insanların yaşadığı Tavşanlı’da  o kadar çok,şükredenler  vardır.  197 camisiyle  Allah Dostlarının bol   olduğu,,dualı ağızların çoğunlukta olduğu yerdir.Allah bu güzel ilçeyi her türlü doğal afet ve felaketten korumuştur. Bu durumu kime sorsanız:” Eh olacak o kadar” der.

                        Tavşanlı ,sayıları 1OO’ e yaklaşan avukatıyla Kütahya Barosu’nun  merkezden sonra en çok avukata sahiptir. Ağırceza Teşkilatı vardır. Modern bir Adalet Sarayına sahiptir. TFF ,1.2.3. Milli Liglerinde mücadele vermiş Linyitspor gibi bir efsane futbol takımı çıkarmıştır.Kaliteli linyitiyle bugün de ısınmada,fabrikalarda,Askeri Birliklerde,iklimi elverişsiz bölgelerde  üzerine düşeni yapmaktadır.Sadece ilçe merkezinde 18747 binası,4266O konutu  ve 23OO işyerine sahiptir. Kütahya’nın ANAP Dönemi’nde  il olmak için kolları sıvayan tek ilçesidir. Halkının  verdiği zekat binlerce muhtaç,yoksul,çaresize merhem olmaktadır.THK’na uçak armağan eden tek ilçedir.Cumhuriyetten bugüne  devletine bağlı,sadık vatandaşları bünyesinde barındırmıştır. Tavşanlı’da  devlet aleyhinde hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Polise göre “ Pembe Bölge”dedir. Merkezde,. 87 köyünde,4  Beldesinde  sıfır sorunlu bir yerleşim birimidir. Bana göre Tavşanlı mutlu insanların yaşadığı  Allah’ın  hoşnut olduğu,Cennet Köşelerden birisidir.

                           Yazımın başlığına gelince; Tavşanlılı içinde bulunduğumuz 2O18 yılı içinde çeşitli etkinliklere şimdiden hazırlıklı  olmalıdır.Bakın  birkaç örnek vereyim:Tavşanlı Öğretmenevi ha açıldı ha açılacak duruma gelmiştir.Bu konuda ilçenin değerli Kaymakamı Yüksel Kara,çalışkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa,Belediye Başkanı Mustafa Güler  ellerinden geleni yapıyorlar.Yer belli. Ama eksikler var. Bir de beklenen ödeme. İçinde bulunduğum 2O18 yılında , 5oo yıllık bir geçmişe sahip ‘ Tavşanlı Leblebisi’ artık bir zamanların Çukurköy Beldesi Merkezi’nde, Küçük Sanayi Sitesi’nde hizmete hazır hale getirilen, içinde her biri 675 metre kare büyüklüğünde bu  4O atölyenin  bulunduğu(uzun vadede bu sayı artabilecektir.) işyerlerinde Şeyh Murat Gazi’nin TSE Belgeli  Tavşanlılı Torunları tarafından üretilmeye başlanacak

                             Eski Tavşanlı Devlet Hastanesi yıktırılmıştı. Şimdi bu hastanenin külleri üzerinde   bir hizmet abidesi yükseliyor  Bu komplekste  İlçe Sağlık Müdürlüğü,112 ASH istasyonu,15 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlık Merkezi,Aile Sağlığı Merkezi,Sağlıklı Yaşam Merkezi, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Birimi,KETEM,1oo kişilik toplantı salonu   var.

                              3O küsur yıl önce alel acele inşa edilen,bu arada giriş kapısı bile yanlış oturtulan Hükümet Konağımız  da yıkılacağı günü bekliyor. Anılarıyla,yaşadıklarıyla ,geride bıraktıklarıyla  beraber kaybolacak.. Eski Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin bulunduğu, Kültür Merkezimize komşu alanda muhteşem bir Hükümet Konağımız açılacağı günü bekliyor.  Bu  yeni binamıza büyük bir olasılıkla  Nisan ayı içinde taşınacağız. Ama bir ahde vefa olarak . açılışta  eski sayın Kaymakamımız Numan Hatipoğlu’nun da  hatırlanmadan öte bizzat açılışa davet edilmeleri  etik  olur

                               Tavşanlı Çevre Yolu üzerinde Tavşanlı-Emet.  Ve Tavşanlı- Kuruçay Üst geçitlerinin yapımına başlanıldı. Bu geçitler büyük bir olasılıkla yıl sonunda kendini gösterir..

                                Yaklaşık 2.5 milyon TL’ sına mal olması beklenen Tavşanlı- Kuruçay Beldesi üzerindeki Kuruçay Köprüsü de bu yıl içinde hizmete girecektir.

                                 Yılların Tavşanlı Ziraat Bankası Şube binası da yıktırılmıştı. Büyük bir terslik olmazsa bu şube binası yeni görüntüsüyle Tavşanlılılara sunulacak.Hizmette,zamanda kolaylık getirecek.Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Bedesten de bu yıl içinde kendini gösterecektir.Bulunduğu çevreye canlılık katacaktır.Tavşanlı Polis Merkezi Amirliği hizmet binası  da bu yıl içinde kanacağımız hizmetlerden birisidir. Yerini beğenmesek te hizmet hizmettir diyerek  susuyoruz 1O29 metre kare bir alanda inşa edilen bina 2 milyon 4OO bin TL’ sına maloldu..Polis Teşkilatımıza hayırlı olsun.Keşke 1O Nisan Polis Günü açabilsek.

                                   Küçük Sanayi Sitesi önce 3O4 sonra 44O işyeriyle  bir hizmet abidesi  olarak karşımıza çıkıverdi. Rezerv alanda 15O İşyeri daha yaptırılacakmış.Yasin Demirci ve arkadaşlarını taktirle anıyorum. Elleri nurdan olsun.Çukurköy’de TOKİ Evleri  civarında  16 derslikli yeni bir İlköğretim Okulu  ile daha da güçleneceğiz.Üstelik mini yani 1OO Kişilik bir de kapalı spor salonu var.

                                   Sekbandemirli ve Kozluca Göletlerini hizmete açmaya hazırlanıyoruz.Tunçbilek-Keles (Derbent-Eşen Köyleri üzerinden) Karayolu  artık yaz-kış trafiğe açık olacak. Bursa’ya yeni bir alternatif rol üstlenecek.8 milyon 5OO bin TL’sına malolacak.

                                   Tavşanlı-Balıkesir arasında Dursunbey-Harmancık- Tavşanlı 75 Km’lik  diliminde bölünmüş yol çalışmaları bu yıl da devam edecek ve 2O19 başlarında bitirilecek.157 milyon 8OO bin 398 Tl’ sına mal olacak.Bu yolun bir dilimi daha önce hizmete girmişti.Bu yolun en büyük özelliği,Çanakkale Köprüsüyle Kütahya’yı Avrupa’ya bağlayacak olması..Anadolu’yu büyük limanlara kavuşturacak olması. Tavşanlı’ya Pakistan’dan iki büyük kuruluş geliyor. Bir Pakistanlı kuruluşa 26 bin metre kare alan verildi bile.Buraya bir ilaç fabrikası yaptırılıyor.İkinci bir firma da Mac * Rains  oldu.Bu da bir başka ilaç fabrikasını Tavşanlı’da kuruyor.

                                    Hisarcık-Emet-Tavşanlı Karayolunda eksik kalan kesimlerde(26-51 Km’ler arasında) ihale var. O-19 km zaten  daha önce ihale edilmişti.

                                     Daha başka sürprizler de var. Bunlar eleyip te eleğin üzerinde kalanlardan sadece birkaçı.Tavşanlı’nın  Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarlarının  ilgi alanında olmayı sürdürüyor.Tavşanlı ile  Ankara arasında köprü kuranlardan Allah razı olsun. Sayın milletvekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkürler.Yeni ilçe başkanımız Nejat Tülek’e de fazla yükleniyoruz. Her şeyin bir anda çözüme kavuşmasını istemek haksızlık .Ben görev üstlenenlerin koştuklarına ve biz oturanların da koşanlara borçlu olduğuna  inananlardanım..

                                    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları