26 Mart 2023 - Pazar

JANDARMAMIZA YAKIŞIR

JANDARMAMIZA YAKIŞIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
231 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

             KEŞKE TAVŞANLI CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINA  MODERN
            TAVŞANLI’YA VE JANDARMAMIZA   YAKIŞIR BİR İLÇE  JANDARMA
            KOMUTANLIĞI HİZMET BİNASI  VE EKLERİNE KAVUŞMUŞ OLARAK
                                                   GİREBİLSEYDİ 
                Ben Asker kökenli bir aile bireyiyim.  Bu nedenle   herkesi bilmem ama   özellikle bir geçit töreninden asker geçiyorsa,ağlarım.  Bir rütbeli görsem  hayranlıkla izlerim. Bir emekli asker görsem  bir koltukta oturuyorsam kalkar yerimi O’na  veririm.  Bir Asker görsem  gidip boynuna sarılasım gelir. Yani Asker ile ilgili bir konu varsa O benim de konumdur.  Ben Hasan Tahsin Paşa’nın hayattaki tek torunuyum. 
                 Benim çocukluğum, İstanbul’da Fatih’deki merhum  Paşa Dedem’in evinde geçti. Evimizde iki Emir Eri vardı.  O zamanlar Emir Eri Müessesesi  diye bir müessese vardı. Ordu mensubu ,yüksek rütbelilere Emir Eri verilirdi.  Bu Emir Erleri  evin evlatlarıydı. Biri çarşıya çıkar evin ihtiyaçlarını alır,diğeri ev işlerine yardımcı olurdu. 
                 Tavşanlı’da uzun yıllar boş zamanlarımda mutlaka ya Askerlik Şubesi’ne ya da Jandarma Komutanlığı’na giderdim.  Genelde dairelerin paydos saatinde ya sayın Kaymakamla ya da  bir başka bürokratla   gittiğimiz yerler buraları olmuştur.  İlçeye gelip giden hemen  hemen her sayın Kaymakamın  mesai bitiminde ziyaret ettiği üç yer olmuştur; Askerlik Şubesi,İlçe Jandarma K. Lığı, Emniyet  Md.lüğü.  Ben de Protokol Amiri olarak bu üç yere  sürekli gidenlerdendim.  İlçe  Garnizon Komutanları genelde Askerlik Şubesi Başkanları olmuştur.  Bir ara  bu görevi Jandarma Komutanları da yapmıştır.  Ama Askerlik Şubelerinde yüksek rütbeliler olduğu için  ağırlık hep Askerlik Şubeleri olmuştur. 
                   Çünkü Asker, kendi nevi  şahsına münhasırdır. Özel konumu  münasebetiyle   Asker her yere gidip oturamaz,vakit geçiremez. Bu nedenle sivil  yetkililer için  en kolayı  bu üç yere gitmek olmuştur
                  Merhum Kaymakam Ahmet Ülkü Onursal( Aktuğ)   ne zaman bir Asker rütbeli gelse hemen  yanına beni çağırırdı. “ Asker’in dilinden en iyi sen anlarsın”deyip beni tebüssüm ettirirdi. . Kısacası  Asker denildiğinde beni kimse tutmasın…. Gelelim konuya; Tavşanlı yıllar içinde maalesef şöyle  güzel bir  Jandarma Komutanlığı Hizmet binası göremedi.  Jandarma  Komutanları derme-çatma yerlerdeki binalarda görev yaptılar. Jandarma  Eğitim çalışmaları için uygun bir alan bulamadığı için  belediye sınırları dışında  tenha yerlerde atış talimi yaptı.  İç açıcı bir  ek bina  dahi yaptıramadık.  Bugün Menderes Caddesi7ndeki mevcut İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası  bazı  değerli komutanların çabalarıyle   hizmete  açılmıştır. Mükemmel midir? Hayır.  Kütahya’da belki  en büyük ilçeye layık,yakışan bir hizmet binası değildir.  Tavşanlı7da Jandarma için yer mi yoktur?  Güzel  bir hizmet binası, lojmanlar,yatakhane, Yemek salonu,  mini hamam, bir mini sosyal tesis,  atış  poligonu, kafeterya,  dinlence salonu olsa fena mı olur?  Bakın Cumhuriyetimiz 29 Ekim 2023 tarihinde tam  100 yaşında olacak. Ama Tavşanlı bu 100 yıl içinde modern,AB NORMLARINDA  GÖZE HOŞ GELEN,KULLANIŞLI BİR JANDARMA HİZMET BİNASI’na  sahip  olamaz mıydı?   Belki hata bizde. Jandarmamıza  gerek duyduğu arsayı belki bulup veremedik.  Belki hata bürokratlarda, “ Tavşanlı işini bilir” diyerek    gerekeni yapmadılar .O veya bu , önemli olan   vakit geçirmeden böyle bir Jandarma külliyesini Tavşanlı’ya nasıl kazandıracağımızdır. Bunu gerçekleştirecek babayiğitleri bulmamız  gerekiyor.   Tavşanlı’nın bir süredir eli kolu bağlıdır. En azından bir Tavşanlılı Milletvekilimiz yok. Allah bir zamanlar bir anda üç verdi ama  sonra birini dahi bulamadık. Tavşanlılı  sessiz ve derinden  gittiği sürece   birçok hizmeti  bu şartlarda göremeyecektir.  Benim en büyük korkum,birilerinin altımızdaki kilimi çekmesi ve bunun farkında olamamızdır.  Yani eskiden olduğu gibi Tavşanlılı  bir İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binasını da mı yapsın? Merhum Kaymakam Ali Akseven yıllar önce  bakmış olmuyor, Tavşanlı’ya bir Ortaokul binası için   kolları sıvamış, devlete bir eğitim yuvası kazandırmıştı. Mekanı cennet olsun.  Ama derlerse ki “Tavşanlı bu hizmeti de yapsın” Bunu da evvel Allah yaparız.  Ama   Allah’a güç gelmez mi? 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları