KERAMİKA
Bülent Alpagut
- 05062218413 KÜTAHYA’NIN
YENİ REKLAM ARACI
KERAMİKA
İzmir’de cep telefonum çalmıştı. Sevgili baba dostu,iş insanı Necati Ünal arıyordu. Benden daha hal hatır sormadan acilen ev adresimi istemişti. Bir lahzada söylemiştim. Hani derler ya” Bayram değil,seyran değil,eniştem beni niye öptü?”. Böyle düşünürken ,sevgili Necati Ünal merakımı gideriverdi. Bana,sürpriz yapacakmış. Keramika seti gönderecekmiş.Çiniyi,porseleni bilİyordum da Keramika’yı ilk kez işitiyordum. Sonra kendi kendime.” Eh bir gelsin de görürüz” demiştim.
Birkaç gün sonra bir ağır kutu apartmanımın giriş kapısında değil mi?Apartman kapıcısı Kargodan almış,sağolsun 5.kata kadar çıkarıp gitmiş. Özenle açtığımda büyük bir mutluluk yaşamıştım. İçinde, Bardak,yemiş tabağı,yemek tabağı,çorba kasesi v.b vardı. Özenle ambalajlanmış ama bizim Kargolar malum fazla titiz davranmıyorlar; araca yüklerlerken kolilere gereken hassasiyeti göstermiyorlar.Neyse, birkaç kırık dışında az bir hasarla keramika takımı elimize geçmişti. Şimdi evimizin en nadide köşesinde duruyorlar
Necati Ünal,Tavşanlı’nın bir zamanların Balıköy’ünün efsane ,rahmetli Muhtarı Himmet Ünal’ın oğludur. Helal ekmek yiyen Ünal Ailesi’nin başarılı,çalışkan,tuttuğunu koparan evlatlarındandır. Babası, rahmetli avukat babamın müvekkillerindendi. Her ayın en az iki pazar gününde kara trenle Balıköy’e gittiğimizde Ünal Ailesi’ne misafir olurduk.Büyük konukseverlik görürdük. Bu arada Çıvgalarlı değirmenci Süleyman Efendi’nin değirmenine uğrar, taş değirmenden bir miktar un alır,doğruca , biri resmi nikanlı,4’ü imam nikahlı,beş hanımlı, Kadıköylü Halil Kamil Ağa’nın çiftliğine geçerdik. Dolu dolu iki günü yaşar aynı kara trenle Tavşanlı’ya dönerdik.
Sevgili İş insanı Necati Ünal,bir ara Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi’nin ekonomik olmadığı gerekçesiyle faaliyetini durduğu Değirmisaz Kömür Ocakları’nı çalıştırmıştı. Kaliteli Değirmisaz Kömürü’nün ziyan olmaması için yerinde zarar etmiş,ama 4 -5 milyon ton linyit kömürünü ekonomimize kazandırmıştı.
Aradan aylar,haftalar,günler geçti. Sevgili Tavşanlılı iş insanı Necati Ünal başka alanlara yöneldi. Başarılı da oldu. İyi ki yönelmiş.Sosyal yönü de bir hayli geniş cömert,yardım sever,güzel insanla çok güzel anılarımız var. Tavşanlı Kaymakamları kendisini çok severlerdi. Rahmetli Tavşanlı Garnizon Komutanı Hv. Kd Plt. Alb.Remzi Diren iş insanı Necati Ünal için” Tavşanlı’da iyi ki böyle değerli insanlar,iş insanları var. Bunu her yerde göremezsiniz”diyerek kendisinden her fırsatta övgüyle söz ederdi.
Bir süre sevgili Necati Ünal ile bir araya gelemedik. Bu arada O yine boş durmamış,birçok alanda çalışmalar yapmış. Kendisini Keramika ‘nın başında gördüğüm için mutluyum. Çünkü Kütahya’nın Necati Ünal gibi iş insanlarına ihtiyacı var.
Sayın valimiz Ali Çelik Bey,iş dünyamıza gerçekleştirdiği nezaket ziyaretlerinden birini Keramika’ya yapmışlar.Fabrika girişinde, Yönetim Kurulu Başkanı,iş insanımız sayın Necati Ünal,yönetim kurulu başkan yardımcısı Ahmet Ünal, Genel Müdür Emin Yüce tarafından karşılanmışlar. Sayın valiye,fabrikadaki üretim alanında yer alan tüm reyonlar,bölümler,üniteler gezdirilmiş. Kendilerine , Üretim aşamaları ,yatırımlar, projeler ve hedefler üzerinde bilgi verilmiş. Sayın valimizi en çok mutlu eden, sayın iş insanı Necati Ünal’ın;”Günde 160 .000 parça üretim yapıyoruz. 1.300 kişiye istihdam yarattık”açıklaması olmuş.
Genel Müdür Emin Yüce,sayın valinin Keramika Fabrikası’nı ziyaretinden son derece mutlu olduklarını ifade ediyor. Bu ziyareti uğur telakki ettiklerini belirtiyor. Sayın valinin üretim prosesini incelemesini de olumlu buluyor.
Keramika E-Ticaret ve Marka Müdürü Tuba Öztürk te ziyaretten memnun olanlar arasında.Bilgi ve tecrübelerini sayın valiyle paylaşmalarının önemli olduğunu belirtiyor.Bana da sorarsanız,” Keramika ile artık sofralar sanata dönüşmüştür. Doğanın türlü renkleri artık Keramika ürünlerindedir.
Bu arada Keramika Genel Müdürü Emin Yüce,uygulanan” 5 S “ İşyeri Organizasyon Denetimlerinde dereceye giren bölümlere başarı belgesi dağıtmış. Plaket,şilt,taktirname,teşekkür belgesi ve diğerleri maddi değil ama manevi değeri olan hatır-gönül almaya vesile olurlar. Çalışanın şevkini artırır,moralini yükseltirler. Keramika’nın işyeri kontrolünün arttırılması ,verimliliğin yükselmesi ve kayıpların önlenmesi,en azından asgariye indirilmesi için uygulanan “ S 5 “ İşyeri Organizasyonu kapsamında 2020 yılının 2.yarısında sürdürülen denetimler sonunda dereceye giren bölümlere başarı belgesi verilmesi uygun görüldüğü için başarı belgesi verilmesi kaçınılmaz olmuş.
“ 5 S” nedir? İlk ayağı ayıklama(gerekli ve gereksiz malzemelerin birbirinden ayrılması işlemi),ikinci ayağı, düzenlemedir.( kullanıma hazır olmaları halinde malzemelerin uygun ve güvenli şekilde düzenlenmesi),Üçüncü ayağı, temizliktir.( çalışma alanını her türlü tozdan,kirden,yağdan arındırma) Dördüncü ayak,standartlaşma ayağıdır. Bu aşamada, herkesin prosedüre uyması sağlanır. Beşinci ayağı ise, Sürdürme ve geliştirme ayağıdır. Bu bölümde, prosedüre uygunluk ve elde edilen sonuçlar ölçülmektedir. Tanıma ve taktir uygulanmaya alınmaktadır.
Keramika’nın 11 ülkede marka isminin tescillenmesi 2021 yılı itibariyle en sevindirici haber. Türkiye’de ve dünyada zücaciye sektöründe bir geçmişi olan Keramika’nın sektöründe fark yaratmaya devam etmesi daha sevindirici. Bugün 1300 kişilik uzman kadrosu,tasarım,Ar-Ge ve inovasyon odaklı üretim anlayışıyle Türkiye’de ve dünyada sofra üstü sunum grubunda seramik sektörünün önemli aktörlerinden biri haline gelen Keramika, 2021 yılı’nın yıldızlarından birisi olmaya namzet. Keramika,bünyesine yer alan tasarım merkezinde geliştirdiği ürünleri Türkiye genelinde 34 ilde,79 satış noktasında,fabrika satış mağazaları ,ulusal zincir marketler, yetkili bayi ağı ve online satış kanallarında müşteri ile buluşturmaktadır. Dünyada 6 kıtada 54 ülkeye üretimin 40’dan fazlasını ihraç ederek global pazardaki yerini sürekli genişletmektedir. Keramika,seramiği sanat ürünü olarak gören bakış açısıyla ülkemiz, bölgemiz ve geçmişi arkeolojik kazılarda 7 bin yıl öncesine dayanan seramiğin başkenti Kütahya’nın kültürel,ticari miraslarına sahip çıkma bilinciyle üretmeye ve geliştirmeye devam edecek.