13 Şubat 2021 - Cumartesi

KERAMİKA

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
2138 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  KÜTAHYA’NIN  
YENİ   REKLAM  ARACI 
  KERAMİKA 
       İzmir’de  cep telefonum çalmıştı. Sevgili baba dostu,iş insanı Necati Ünal arıyordu. Benden daha hal hatır sormadan acilen ev adresimi istemişti. Bir lahzada söylemiştim.  Hani derler ya” Bayram değil,seyran değil,eniştem beni niye öptü?”. Böyle düşünürken ,sevgili Necati Ünal  merakımı gideriverdi.   Bana,sürpriz yapacakmış. Keramika seti gönderecekmiş.Çiniyi,porseleni bilİyordum da  Keramika’yı ilk kez işitiyordum. Sonra kendi kendime.” Eh bir gelsin de görürüz” demiştim. 
       Birkaç gün sonra  bir ağır kutu apartmanımın giriş kapısında  değil mi?Apartman kapıcısı Kargodan almış,sağolsun 5.kata kadar çıkarıp gitmiş. Özenle açtığımda  büyük bir mutluluk yaşamıştım. İçinde, Bardak,yemiş  tabağı,yemek tabağı,çorba kasesi v.b  vardı. Özenle ambalajlanmış ama  bizim Kargolar malum fazla  titiz davranmıyorlar; araca yüklerlerken kolilere gereken hassasiyeti göstermiyorlar.Neyse, birkaç kırık  dışında az bir hasarla keramika takımı  elimize geçmişti. Şimdi evimizin en nadide    köşesinde  duruyorlar
        Necati Ünal,Tavşanlı’nın bir zamanların  Balıköy’ünün efsane ,rahmetli  Muhtarı  Himmet Ünal’ın oğludur. Helal  ekmek yiyen  Ünal Ailesi’nin  başarılı,çalışkan,tuttuğunu koparan  evlatlarındandır. Babası,  rahmetli avukat babamın  müvekkillerindendi. Her  ayın en az iki pazar gününde kara trenle Balıköy’e gittiğimizde  Ünal Ailesi’ne misafir olurduk.Büyük konukseverlik görürdük. Bu arada  Çıvgalarlı değirmenci Süleyman Efendi’nin değirmenine uğrar, taş değirmenden bir miktar un alır,doğruca , biri resmi nikanlı,4’ü imam nikahlı,beş hanımlı, Kadıköylü Halil Kamil  Ağa’nın   çiftliğine geçerdik.  Dolu dolu iki günü yaşar aynı kara trenle Tavşanlı’ya dönerdik. 
         Sevgili İş insanı  Necati Ünal,bir ara  Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi’nin ekonomik olmadığı gerekçesiyle faaliyetini durduğu Değirmisaz Kömür Ocakları’nı çalıştırmıştı. Kaliteli Değirmisaz Kömürü’nün ziyan olmaması için yerinde zarar etmiş,ama 4 -5 milyon ton  linyit  kömürünü ekonomimize  kazandırmıştı.
           Aradan aylar,haftalar,günler geçti. Sevgili Tavşanlılı iş insanı Necati Ünal  başka alanlara yöneldi. Başarılı da oldu. İyi ki yönelmiş.Sosyal  yönü de bir hayli geniş  cömert,yardım sever,güzel insanla çok güzel anılarımız var. Tavşanlı Kaymakamları  kendisini çok severlerdi. Rahmetli Tavşanlı Garnizon Komutanı  Hv. Kd Plt. Alb.Remzi Diren  iş insanı  Necati Ünal için” Tavşanlı’da iyi ki böyle  değerli insanlar,iş insanları var. Bunu her yerde göremezsiniz”diyerek kendisinden  her fırsatta  övgüyle söz ederdi. 
           Bir süre sevgili   Necati Ünal ile  bir araya gelemedik. Bu arada O   yine boş durmamış,birçok alanda çalışmalar yapmış. Kendisini Keramika ‘nın başında gördüğüm için mutluyum. Çünkü Kütahya’nın Necati Ünal gibi iş insanlarına ihtiyacı var.  
        Sayın valimiz Ali Çelik Bey,iş dünyamıza  gerçekleştirdiği nezaket ziyaretlerinden birini Keramika’ya yapmışlar.Fabrika girişinde,  Yönetim Kurulu Başkanı,iş insanımız sayın Necati Ünal,yönetim kurulu başkan yardımcısı  Ahmet Ünal, Genel Müdür Emin Yüce  tarafından karşılanmışlar. Sayın valiye,fabrikadaki üretim  alanında yer alan  tüm reyonlar,bölümler,üniteler gezdirilmiş. Kendilerine ,  Üretim aşamaları ,yatırımlar, projeler ve hedefler  üzerinde  bilgi verilmiş.  Sayın valimizi en çok mutlu eden, sayın iş insanı Necati  Ünal’ın;”Günde  160 .000 parça  üretim yapıyoruz. 1.300 kişiye  istihdam yarattık”açıklaması  olmuş.                                       
        Genel Müdür Emin Yüce,sayın valinin Keramika Fabrikası’nı ziyaretinden son derece mutlu olduklarını ifade ediyor. Bu ziyareti uğur telakki ettiklerini belirtiyor. Sayın valinin  üretim prosesini  incelemesini de  olumlu  buluyor. 
         Keramika E-Ticaret  ve Marka  Müdürü Tuba Öztürk te  ziyaretten memnun olanlar arasında.Bilgi ve  tecrübelerini sayın valiyle  paylaşmalarının  önemli olduğunu belirtiyor.Bana da sorarsanız,” Keramika ile  artık  sofralar sanata dönüşmüştür. Doğanın  türlü renkleri artık Keramika ürünlerindedir.   
        Bu arada Keramika Genel Müdürü Emin Yüce,uygulanan” 5 S “ İşyeri Organizasyon Denetimlerinde  dereceye giren bölümlere başarı belgesi dağıtmış. Plaket,şilt,taktirname,teşekkür belgesi ve diğerleri  maddi değil ama manevi değeri olan  hatır-gönül almaya vesile olurlar. Çalışanın şevkini artırır,moralini yükseltirler. Keramika’nın işyeri kontrolünün arttırılması ,verimliliğin yükselmesi ve kayıpların  önlenmesi,en azından asgariye indirilmesi  için  uygulanan “ S 5 “ İşyeri  Organizasyonu  kapsamında  2020 yılının 2.yarısında sürdürülen  denetimler   sonunda  dereceye giren bölümlere başarı belgesi verilmesi  uygun görüldüğü için   başarı belgesi verilmesi kaçınılmaz olmuş.
        “ 5 S” nedir?  İlk ayağı ayıklama(gerekli ve gereksiz malzemelerin birbirinden ayrılması işlemi),ikinci ayağı, düzenlemedir.( kullanıma  hazır olmaları halinde malzemelerin  uygun ve güvenli  şekilde düzenlenmesi),Üçüncü ayağı,  temizliktir.( çalışma alanını  her türlü tozdan,kirden,yağdan arındırma)  Dördüncü ayak,standartlaşma ayağıdır.  Bu aşamada,  herkesin prosedüre uyması sağlanır. Beşinci ayağı ise, Sürdürme ve  geliştirme  ayağıdır. Bu bölümde, prosedüre uygunluk ve  elde edilen sonuçlar ölçülmektedir. Tanıma ve  taktir uygulanmaya alınmaktadır. 
         Keramika’nın 11 ülkede marka isminin tescillenmesi  2021 yılı  itibariyle en sevindirici haber. Türkiye’de ve dünyada zücaciye sektöründe bir geçmişi olan Keramika’nın sektöründe fark yaratmaya devam etmesi  daha sevindirici. Bugün 1300 kişilik uzman kadrosu,tasarım,Ar-Ge ve inovasyon odaklı üretim anlayışıyle Türkiye’de ve dünyada sofra üstü sunum grubunda seramik sektörünün önemli aktörlerinden biri haline gelen Keramika, 2021 yılı’nın yıldızlarından birisi olmaya namzet. Keramika,bünyesine yer alan tasarım merkezinde geliştirdiği ürünleri Türkiye  genelinde 34 ilde,79 satış noktasında,fabrika satış mağazaları ,ulusal zincir marketler, yetkili  bayi ağı ve online  satış kanallarında  müşteri ile buluşturmaktadır.  Dünyada 6 kıtada 54 ülkeye  üretimin 40’dan fazlasını ihraç ederek global pazardaki yerini sürekli genişletmektedir. Keramika,seramiği sanat ürünü olarak gören bakış açısıyla ülkemiz, bölgemiz ve geçmişi arkeolojik kazılarda 7 bin yıl öncesine dayanan seramiğin başkenti Kütahya’nın  kültürel,ticari  miraslarına  sahip çıkma bilinciyle üretmeye ve geliştirmeye  devam edecek.                                                      
        

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları