24 Mart 2024 - Pazar

KENDİSİYLE GURUR DUYDUĞUMUZ İŞ İNSANIMIZ

KENDİSİYLE GURUR DUYDUĞUMUZ İŞ İNSANIMIZ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
70 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

    KENDİSİYLE  GURUR 
DUYDUĞUMUZ İŞ İNSANIMIZ
        AHMET BAŞ 
  13 MART İTİBARİYLE 
70 YAŞINA BASTI     

     Merhum babam Av. Hüsamettin Alpagut bizlere sağlığında her zaman:” Sizlere haram lokma yedirmedim. Sarsılabilirsiniz ama asla düşmezsiniz” derdi. Öyle de oldu; vefatının  ardından neredeyse 42yıl geçiyor, iki vefat eden kızkardeşim dışında hayatta kalan kızkardeşim ve ben  sarsılmamıza rağmen ayakta kalmayı başardık.  Bunu da helal lokmaya bağlıyoruz.
      Mülkümüz yok. Ama  bunu asla önemsemiyoruz,çünkü mülk Allah’a aittir. O mülkleri yarattığı kullarına istediği kadar verir ve istediği zaman da geri alır
       Tavşanlı’nın ünlü köylerinden,güzel köylerinden Göbel Köyü’nde” Kocabaşlar” olarak bilinen  ailenin bir bireyi olan Ahmet Baş,Mütevazi bir Köylü ailesinin  özenle yetiştirdiği bir evladımızdır. Zamanın şartlarında belki yüksek tahsil yapamamıştır ama  Halk Üniversitesi’nden mezundur. Kendi  çabalarıyle  hayata tutunmaya çalışmış, zor koşullarda  ekmeğini kazanmış,bu arada önce yakın çevresine,sonra uzak çevresine  hizmet vermiş,bugünün büyük iş insanları arasındadır. O sadece Tavşanlı için değil,Kütahya için de önemlidir. O’na güç katan Allah’ın  yarattığı taş olmuştur.  Gençliğinden itibaren önce çamurdan geçilmeyen yolları ulaşıma açık hale getirmiş,yol aksesuarlarıyle yolları,caddeleri,Sevgi yollarını,park ve bahçeleri,meydanları,tretuvarlarla(yaya yolları) taçlandırmış,birçok  yerleşim birimini  kanal ve kanaletler,köprü,çeşme,havuz ve diğerleriyle   estetik açıdan güzelleştirmiştirYol aksesuarları tesisleri harıl harıl çalışmaktadır.  Birçok ilde ve ilçede  tanımayanı  yoktur. Otomobil satış reyonlarına sahiptir. Ama bugüne kadar siyasete hep uzaktan bakmıştır. Kesinlikle siyasete bulaşmamıştır. Tavuk ve Yumurta üretmiştir ve halen de üretmektedir. Kendine özgü yem tesisi kurmuştur.Yıllar içinde yüzlerce kişiyi ehliyet sahibi yapmıştır.   Sabah kalkarken,akşam yatarken hep Allah’a sığınmıştır. Nimetlerinin kesilmemesi için  gereken hassasiyeti göstermiştir. Borçtan Allah’a sığınmıştır. Fakirlikten Allah’a sığınmıştır.Korkaklıktan ve düşkünlükten Allah’a sığınmıştır. Kötülüklerden Allah’a sığınmıştır. Cehennemden Allah’a sığınmıştır. Açlıktan ve hainlikten Allah’a sığınmıştır. Sağlık ve afiyeti her şeyin üzerinde görmüştür. Allah’tan her zaman hidayet,takva,iffet ve gönül zenginliği istemiştir. Hayırlı rızık istemiştir. Faydalı ilim istemiştir. Faydasız ilimden uzak durmuştur. Kalbinin dinin üzere sabit kılınmasını istemiştir. Allah’tan günahlardan  sakınma duygusu istemiştir.Bilmeden yapabileceği her günah için  Allah’tan yardım dilemiştir. İdeal bir kul olma dileğinde bulunmuştur.Sıkıntılı zamanları da olmuştur;Ama O Allah’tan  kendisini nefsinle baş başa bırakmamasını dilemiştir.
         Soğuk bir 13 Mart günü dünyaya gelen bu sıcak insan bugün 70 yaşına basmıştır. Birçok kişiye ekmek veriyor. Bana da bir ara vermişti.  Mesleğimden henüz yeni emekli olmuştum. Benim boşta olduğumu fark etmiş,bana sahibi olduğu MTSK Kursu Müdürlüğü’nü sunmuştu. Hem de  aldığım maaşın iki mislini vererek bana  en sıkıntılı günlerimde elini uzatmıştı. Ben bu helal lokma yiyen adamın  bir çalışanı olarak O’na  gereğince hizmet veremedim. Gün geldi,çalışanlarının ücretlerini hep cebinden ödedi.  Ama Allah O’na.” Yürü ya kulum!” diyerek yeni yeni ekmek kapıları açtı. İyi  ki böyle bir insanla  beraber olmuşum. Allah O’na daha çok versin. Bugün birçok alanda  ülkemiz insanına,yabancılara  hizmet veriyor.  Kazancının bir bölümünü devletine,bir bölümünü  insanlara,derneklere,cemiyetlere veriyor. TSK’leri  dahil iyilikçi her kurum ve kuruluşta O’nun helal parası  var. O darda olan,sıkıntıda olan herkese elini uzatandır. Bakın Ramazan Ayı geldi çattı. Sevgili Ahmet Baş bilirim; yıllar içinde her Ramazan başında doğup büyüdüğü köyü,Göbel Köyü’nün her  hanesine  birkaç tavuk ve yeterince yumurta ikramında bulunur. Yine aynısını yapacağına inanıyorum. O’nun gönlü bu kadar zengin oldukça  mutlaka bundan birçok kardeşimiz yararlanmayı sürdürecektir.  Ahmet Baş bir iş insanı olarak Tavşanlı dışında ünlenmiştir. Ülkemizin birçok yerleşim biriminde taşınmazları,tesisleri,işletmeleri,ofisleri,akaryakıt istasyonu ve lokantaları,otelleri var. Helal olsun. Allah ömrüne ömür katsın. Allah eksikliğini göstermesin. Ailesiyle birlikte  bugün  olduğu gibi yarın da mutlu bir yaşam sürsün.  Bakın bu yazımı okuyanlardan bazıları.”Bülent Hoca amma da yağ yakmış ha!”diyebilir İş insanımız Ahmet Baş’ın  yağa ihtiyacı yok. Allah O’nu seviyorsa bize laf söylemek düşmez. Ama böyle güzel insanları övmeyelim mi? Padişahların,kralların,şahların bile övgüye  ihtiyaçları olurdu. “ Padişahım çok yaşa! Senden büyük Allah var”diye bağıran onbinler  yok muydu? Eğer birileri övülmeyi gerçekten hak ediyorsa  öveceksiniz.  Kulağı çekilmeyi hak eden varsa da çekinmeden o  kişinin kulağını  çekeceksiniz.  Ahmet Baş Tavşanlı Halkı’nın iyilik  perisidir.  Tavşanlı’nın reklamıdır. O’nun  kazandığı her şan ve şeref bizi de  etkiler. Ben kendisine uzaklardan el sallıyor ve kendisine bol  ve helal kazançlar diliyorum. Yanaklarından öpüyorum. 13 Rakamı için uğursuzdur derler. Ben 13 Temmuz günü doğdum.  Allah bana  mutlu günler gösterdi. Ahmet Baş 13 Mart günü doğdu. Ama Allah O’nu da sevgili kulları arasına aldı. Demek ki 13 rakamı uğurlu bir rakammış. . 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları