02 Mart 2014 - Pazar

TAVŞANLI’YA BİR DÖNEM DAMGASINI VURAN SİYASİ PARTİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
6333 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

       

 

            Doç.Dr.Mustafa Kalemli 12 Eylül 1980 darbesinden önce  19 Eylül 1979 tarihinde Antalya Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda görev almış  evladımızdır.5 Ocak 1982 tarihine kadar aynı fakültenin Üroloji Kürsüsü Başkanlığı ve fakültenin yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur.Kalemli’nin siyasete atılacağıni kimse aklının ucuna bile getirmediği günlerde 20 Mayıs 1983 tarihinde ANAVATAN PARTİSİ kurulmuştu

           Doç.Dr.Mustafa Kalemli 1982 yılının Ocak ayı başında SSK Tavşanlı  Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak göreve başladı ve görevini 1983 yılının Temmuz  ayının sonuna kadar sürdürdü.

           Anavatan Partisi ANAP kurulduğu  günün hemen ertesinde büyük bir arayış içine girerek partiye bir çok branşta yetenekli kişileri  küçük törenlerle kabul ediyor ve kısa sürede büyük bir  üyeye sahip oluyordu.İşte tam bu sırada sayın Kalemli’ye davet yapılmıştı. Kurucu başkanlık görevi  teklifi yapılmıştı.İşte sayın KALEMLİ’nin siyasete girdiği tarih bu tarihtir.Yani partinin ilk ilçe başkanı sayın Kalemli’dir.

            Tavşanlı’ya bir dönem damgasını vuran Anavatan Partisi’nin kısa adıyla ANAP’ ın diğer ilçe başkanları sırasıyla Lütfü DİLER,İsmail PINAR,H.H.DÖNMEZ,Ömer DAVUTOĞLU,2 dönem başkanlık yapan İsmail YAMAN’dır.

            Aradan uzun bir zaman geçti.Yeni kuşak Tavşanlılılar bu başkanları ya az tanırlar ya da tanımazlar.Çünkü siyaset acımasızdır.Hemşehri de olsa,hatta hısım,akraba da olsa geçmişte iktidar olmuş insanlardan söz etmezler.Halbuki dün CHP’li,DP’li,DYP’li,ANAP’lı,MHP’li,FP,SP,RP’li,MP’li,SDHP’li,DSP’li olan  aile bireyleri  bugün AKP’dir.Sadece gömlekler,ceketler,pantolonlar ve etekler değişmiştir.Bedenler hep Tavşanlılıdır.

           Her zaman derim ya:” Yiğiti öldürün ama hakkını verin”.Her siyasi partinin yiğitleri vardır.Hepsi de dostumuz,arkadaşımız,hısımımız,komşumuzdur.Haşim BENLİ’yi, Mehmet DİLER’i,H.Cavit ERDEMİR’i,Ahmet DERİN’i,Mustafa KALEMLİ’yi,Hüsnü ORDU’yu,belediye başkanlarımızı,siyasi partilerimize başkanlık yapanları,belediye meclis i,İl Genel Meclisi üyelerimizi,köy ve mahalle muhtarlarımızı sevmeyecek miyiz?

           Geçen hafta bir başyazımda Balıköy’den söz ederken Anap Dönemi’nin ilçeye armağan ettiği  beldeden bir nebze söz etmiştim.ÜNAL ailesi’nin bireylerinden beldenin ilk belediye başkanı Mehmet Ünal’ı atlamışım.Kişi her zaman hata yapar.Bu hatamdan ötürü sayın Mehmet Ünal ailesinden,dostlarından özür dilerim. 

            Kütahya’nın sahip olduğu bazı değerli madenlere ev sahipliği yapan ama bugüne kadar sahip olduğu madenleri ciddi olarak işletemeyen Balıköy Beldesi sakinleri mermer yatakları işletilebilirse Emetin Boraksından sonra en değerli bir alanda adından söz ettirecek.Binlerce işçinin çalışacağı Balıköy belki de Tunçbilek’i  ikinci plana itecek.

          ANAP Dönemi’nde en çok başkanlık yapan sevgili İsmail YAMAN ile iş adamı sevgili Necati ÜNAL’ın Tavşanlı-Balıköy arasındaki 52 Km yolu nasıl  40 Km’ye indirdiklerini,bu yol için nasıl seferber olduklarını,bu güzergahı nasıl Karayolları ağına aldırdıklarını,Belde insanının Tavşanlı’ya kadar gitmeden hizmeti ayaklarına getirmek için T.C Ziraat Bankası Şubesi’ni nasıl açtırdıklarını,Orman arazisindeki uygun bir alanda SSK Sağlık Ocağı binasını nasıl belde halkına sunduklarını,doktor,ebe,hemşire ve yardımcı hizmet sınıfı elemanları,eczanesiyle,ambulansıyla,laboratuarıyla çevreye de hitap eden bir sağlık kuruluşunu nasıl kazandırdıklarının canlı tanığıyım.

             Balıköy adını Anap ile duyurmuş,AKP ile  zenginleştirmiş,MHP ile  pekiştirmiştir.30 mart Yerel seçimleri yaklaşıyor. Balıköy’e hizmet edenlere benden selam olsun.Belde Belediye Başkanlığına soyunan kardeşlerime başarılar diliyorum.Balıköy hizmete aç bir beldedir.Bu beldeye hizmet etmek yaklaşık 35 köye hizmet anlamına gelir.Seracılık,madencilik,kum işletmeciliği,orman ürünleri,doğal yaban hayatı,Eskişehir-Balıkesir arasındaki kritik bir demiryolu üzerinde olmak,Balıkesir,Bursa,Kütahya’ya yakın olma,hava ve çevre kirliliğinin olmaması,bir askeri birlik için aranan tüm özellikler Balıköy’ü ilgi odağı haline getirmiştir.

            Maden işletmeciliği alanında izin için koşturan müteşebbislere kulak verilmelidir.Kolaylıklar sağlanmalıdır.İştahlı iş çevrelerinin iştahı gursaklarında bırakılmamalıdır.Siyasilerin Balıköy’e daha sık gelmelerini öğütlerim.Çünkü Balıköy geleceğin  küçük ölçekli bir ilçesi olma yolundadır.Keşke Kütahya’nın ilk kazanacağı  ilçe Balıköy olsa diyorum. Kütahya Medyası’nın Balıköy’ü görmesini,Balıköy’ün varlığından haberdar olmasını arzularım.

            Balıköy’de  renkli insanlar vardır.Necati Ünal gibi bir iş adamı,Himmet Ünal gibi bir efsane muhtar,İsmail Yaman gibi siyasetçiler,kendisine:” Başkan bu tretuvarları neden kırmızı-beyaz boyadın? “  diyen valiye:” Bayrağımın rengi” diyen M.Ali  Yüce gibi başkanlar,Balıköy’ü canı gibi seven Ahmet Ali Ceylanlar vardır.

          Dışarıdan gazel okumak istemem.Balıköylü seçmen akıllıdır.Kimsenin aklına da ihtiyacı yoktur.Onlar işini bilirler.Kimse çıkıp ta Balıköylüleri yönlendirmeye kalkmasın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları