10 Nisan 2021 - Cumartesi

10 NİSAN POLİS GÜNÜ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1299 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                                            10  NİSAN   POLİS  GÜNÜ

 

 

 

                                                                                                 

 

 

         10 Nisan günü geldiğinde hemen aklıma sevgili,vefakar,cefakar,kahraman polislerimiz ve bekçilerimiz  gelir. Bu günde karınca kararınca eskiden etkinlikler yapılırdı. Bunları o zamanlar görevimin icabı ben yönetirdim. Polis konulu şiirleri,hazırlanan kompozisyonları,yapılan resimleri ben  sunar,ödülleri ben dağıtırdım. Polis eşlerinin de katıldığı  gecelerde yine ben olurdum. Samimi bir atmosferde yenilen yemekler  renkli geçerdi. 10  Nisan günü Tavşanlı Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk’ün Anıtı’na çelenk koyma törenini  ben sunardım. Sayın ilçe Emniyet müdürleri  konuşma yaparlar,ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Merkez Polis  Karakolui ziyaret edilirdi. Polis mezarları ziyaret edilir,Polislerin ruhuna mevlit okutulurdu. O günlerde polisler tertemiz giysileriyle göz kamaştırırlardı. Bir polis mangası geçit töreninde GLİ Bandosu’nun eşliğinde geçit törenine katılırdı. Törene polis araç ve gereçleri de katılırdı.

      Tavşanlı’da en görkemli Polis Günü etkinlikleri rahmetli ilçe Emniyet Müdürü,bir ara TBMM Koruma Müdürüydü Şuayip Doğanç  zamanında  yapılmıştır. O günleri ben de unutamadım. Mekanı cennet olsun sevgili Doğanç Tavşanlılı tarafından sevilen en büyük polis yetkilisidir.Bugün “ yıkılsın mı kalsınmı güçlendirilsin mi?” diye dillendirilen İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da mimarı olan bu güzel insan polis ile halk arasında bir dostluk köprüsü de  inşa etmişti

      Şuayip Doğanç Türkiye’de ilk atanan ilçe Emniyet Müdürü ünvanına da sahipti.Ardından birçok ilçemize yeni Emniyet Müdürü atamaları gerçekleşmiştir.

     Tavşanlılı vakit buldukça İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis karakol binalarına nezaket ziyareti yapmıştır. Halk-polis dostluğu Tavşanlı’yı vaka açısından pembe bölgeye çevirmiştir. Bugün bile Tavşanlı her ne kadar biraz göç almışsa da  asayiş yönünden en az  vukuatı olan yerleşim birimleri arasındadır.

     Tavşanlılı uzun zamandır,hele hele yeni organize sanayi bölgesi,Tunçbilek’te maden alanlarında çalışan kamu ve  müteahhit,taşeron  işçi varlığı,üniversiteye bağlı yüksekokullar öğrencilerinin çoğalmasıyle  önem kazanan Tavşanlı’nın  mevcut polis kadrolarının güçlendirilmesini istiyor. Araç ve gereç yönünden de ihtiyaç duyulanlar mutlaka sağlanmalıdır.  Bir zamanlar  gündemde olan   Toplum Polisi için de  adım atılması isteniliyor. Tavşanlı’da  bir Polis Evi  ihtiyaç olarak görülüyor. Ki bu konuda ilk girişim zamanın Tavşanlı Kaymakamı Hasan Hüseyin Yazlık döneminde  başlatılmış ama  sonuçlandırılamamıştı. Bu arada bir kez daha  yinelemek istiyorum; Çukurköy’deki Küçük Sanayi Sitesi’ne bir Polis Karakolu  kesinlikle gerçekleştirilmelidir. Buna, gerek Esnaf ve Kefalet Kooperatifimiz ve Madeni Sanatkarlar kooperatifi Başkanı Yasin Demirci ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe  de sıcak bakmaktadır. Çünkü polisin olduğu yerde güven ve huzur vardır.  Bu arada  Tavşanlı’da belediye sınırları içinde en az bir polis karakoluna daha ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Bu karakol için de   İlk Toki Evleri’nin olduğu  mevki gösteriliyor. Eğer itfaiye örgütü için yeni bir yer düşünülüyorsa boşalacak itfaiye binasının polis için de  yeterli olacağı  ifade ediliyor. 

       Artık Polis Günleri eskiden olduğu gibi Tavşanlı’  da büyük etkinliklerle kutlanamıyor. Bu nedenle eski günler hep anılarda kaldı. Polis Günü vesilesiyle  sayın il Emniyet Müdürümüz   Necmettin Koç’un  şahsında, ilimizdeki  tüm polis kardeşlerimin  gününü kutluyorum.

     . Bu arada değerli dostum, Polis   Medya Haber Merkezi Müdürü  Halis Kahraman’a da  Basın hayatında  başarılar diliyorum.

         Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü sayın  Ahmet Yücesoy’a   başarılar diliyorum. Eski  güzel polisler,rütbeli-rütbesiz  Ömer  Çoban müdürüme, Hikmet Zehir’e, Parmaksız müdürüme, Temel Sepetçi’ye,Şükrü Yolcu’ya   da selamlarımı gönderiyorum. Sevgili bekçilerimizi de unutmuyoruz. Çünkü onlarda bir elin beş parmağından birisi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları