10 Eylül 2014 - Çarşamba

Adalet Ve Kalkınma Partisinin 2023 Hedefleri Ve Tavşanlı

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
4234 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN 2023 HEDEFLERİ VE TAVŞANLI

                                                                                                                                 

Ülkemizi 12 yıldır yöneten Ak Parti hükümetlerinin hedefinde hep 2023 yılından söz edilir. Büyük bir olasılıkla 62.hükümetin de hedefinde 2023 olacaktır. Peki Tavşanlı bu hedefin neresinde olacaktır? Haklı olarak başından beri Ak Parti'ye oy veren Tavşanlı'lının da beklentileri vardır. Bunlar sosyal, ekonomik ve kültürel beklentilerdir. Halen ilçenin en güvendiği insanı milletvekili sayın Kavuncu'dur. Zaten kendisi bu konularda gerekeni yapmaktadır. 

 

Tavşanlı adı 1950 yılından beri sürekli bilinmektedir. Yıllar önce cumhurbaşkanlarımızdan rahmetli Celal Bayar o zamanın tren istasyonuna özel bir trenle gelmişti. Ben henüz çocuktum. Özel trenin özel vagonunun merdivenlerinden inerken ilk sözleri "Hicabi burada mı?" olmuştu. Neden Hicabi Tarı? Rahmetli aziz dostum Nuri'nin belediye görevlisi babasıydı. Tellaldı. Mikrofonun, hoparlörün yani haberleşme sisteminin ilkel döneminde ilanları yüksek sesle okur ve birkaç mahalleden ibaret yerleşim birimlerinde ikamet edenleri haberdar ederdi. Özelliği neydi? Demokrat partinin en gözde isimlerindendi. Bu nedenle olmalıdır ki rahmetli Bayar'ın cebindeki küçük not defterine girme başarısı göstermişti. Tıpkı ilçeye bağlı Ayvalı Köyü gibi. Bu köy seçmeni DP'yi hep çoğunlukla destekleyen ve zafere götüren köydü. Bunu şimdi anlıyorum. İktidarlar kendilerine sürekli oy verenleri ve bunların yaşadıkları kentleri unutmaz. Yani bir anlamda bu yerleşim birimleri hep itibar görür ve işini kolay çözer. Bu da siyaseten doğaldır. 

 

Tavşanlı yıllardır hep sağ partilere oy vermiştir. Son 12 yılda da AKP'ye, öyleyse Tavşanlı'lı nın AKP'den beklentileri olacaktır ve AKP bunu göz ardı edemez.Tavşanlı'lı isteklerini ilk elden yani sayın milletvekili Prof.Dr.Kavuncu eliyle Ankara'ya götürecek ve haklı olarak taleplerde bulunabilecektir. Çünkü Tavşanlılı seçmen sayın Kavuncu'nun yüzünü kara çıkarmamıştır. 

 

Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda neler istediğimizi kısa sürede belirlemek ve sayın milletvekiline sunmak zorundayız. İşte 62.hükümet kuruldu. Tavşanlı bir program çerçevesinde sayın bakanları göreve davet edecek ve beklentilerini dile getirecektir. 

 

12.cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yeni görevinde başarılar diliyorum. Milletimiz, devletimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. 

 

İlk etapta boşaltılan SSK Hastanemizin yeniden dizayn edilerek ilçemize kazandırılmasını, mevcut MYO'nun yeni bölümlere kavuşturulmasını, ilçemize bir orman ürünleri entegre tesisi kazandırılmasını, bazı belde ve köylerin ivedilikle belediye sınırları içine alınmasını, ilçemizde nohut borsasının açılmasını, leblebimizin THY menüleri arasına aldırılmasını, inşaa halindeki yatırımların hızlandırılmasını, mevcut Adalet Sarayı'mızın genişletilmesini, jandarmamıza yeni bir alan 

bulunmasını, TOKİ ile yeni anlaşmalar yapılmasını, spor elçimiz Linyitspor'a gereken desteğin verilmesini bekliyoruz. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları