12 Ekim 2017 - Perşembe

SAYIN MİLLETVEKİLİ KAVUNCU İLE TAVŞANLI KAZAN BEN KEPÇE

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
3640 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  SAYIN MİLLETVEKİLİ KAVUNCU İLE TAVŞANLI
                       KAZAN BEN KEPÇE
                                                                 
          Sayın milletvekilimiz Prof. Dr. Vural Kavuncu ile yıllar sonra ilk kez en uzun  birlikteliği yaşadık.2O16 Yılı Eylül ayında Tavşanlı’daydım.2O17 yılının aynı ayında ne tesadüftür ki  yine Tavşanlı’da oldum. 2o17/2o18 Öğretim yılının ilk gününde İstiklal İlkokulu’nda yapılan törene de katıldım.Şeref tribününde sayın ilçe milli eğitim müdürümüz  Salim Karaboğa ile yan yanaydık.Sevgili Karaboğa’yı  ilk kez bu günde görmek fırsatı buldum. Sayın ilçe müftümüzü,sayın kaymakamımız Yüksel Kara’yı da aynı törende  tanımak mutluluğunu yaşadım.
          Yeni eğitim-öğretim yılının açılışında onur konuğu sayın Kavuncu’ydu.Sağ olsun her yere gidiyor,her etkinliğe katılıyor. Bu gücü nereden bulur bilemem.Ben Tavşanlı’dan Kütahya’ya giderken düşünüyorum.Her zaman söylerim benim en ciddi kaynağım sayın Kavuncu’dur.O nedenle bir konuda yazıp çizerken  kendisinden aldığım bilgiler değerlidir.
         Beni okulların açıldığı ilk günde,töreni müteakip  bir çok yatırımı bizzat kırmızı plakalı aracıyla  dolaştırarak bilgilendirmişti.Bilgileri ilk ağızdan almıştım.Okullar Bölgesi olarak adlandırılan alanda yeni inşaatlar Anadolu Lisesi ve Kız Meslek Lisesi binalarını gördüğümde   bu hizmet binalarının kısa sürede  nasıl bu hale geldiklerine inanamamıştım.Aldığım bilgilere göre  bu bölgede her yıl bir lise yükselecekmiş. Sayın Kaymakamımız da  kendi makam aracıyla bizim önümüzdeydi.İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi,Sağlık Meslek Lisesi, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi derken  Balıkesir Köprüsü’ne gelmiştik.Tavşanlı-Emet Yeni Çevre Yolunun  yanından geçip Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu’na geldiğimizde benim bıraktığım günden bugüne  hiç beklemediğim bir mahzarayla karşılaşmıştım.Tavşanlı Çevre Yolunu takiben yeni Hükümet Konağı’nın yanından geçip Kuruçay Beldesiyle ilçe merkezini bağlayan yoldan yeni Kuruçay Köprüsü’ne geldik.Bu köprü geleceğin Tavşanlı-İzmir Güzergahında en önemli geçiş noktalarından birisi olacak.Açılışı ertelenen Küçük Sanayi Sitesi de görkemliydi.Bu site sayesinde dağınık sanayi birimleri de zaman içinde buraya taşınacakmış.Bu vesileyle değerli dostum sayın Yasin Demirci ve ekibini kutlamadan geçemeyeceğim.
        Sayın Kavuncu  bana  eski devlet hastanesi arsasında yükselen  yeni hizmet binasını da gösterdi.Burası başlı başına bir hastane.Eski Öğretmenevi de ziyaret ettiğimiz yerlerdendi.Burası yıllar öncesinde  GLİ  çalışanlarının eğitim hizmetleri  için kulakları çınlasın eski sendika başkanlarından Doğan Şahin döneminin bir  armağanıdır.Daha sonra  Öğretmenevi olarak hizmet veren bu bina artık Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet veriyormuş Sayın milletvekili,sayın kaymakam ve beraberindekilerle birlikte burada bir süre soluklandık. Sayın yetkililerden bilgiler aldık.Bu binada Evlilik öncesi eğitim,Aile Eğitim Programı,Boşanma süreci danışmanlığı,Koruyucu aile ve evlat edindirme,şehit yakınları ve gaziler,sosyal ve ekonomik destek,engelli ve yaşlı evde bakım hizmeti konularında  çalışmalar yapılıyormuş. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü için gelecekte bu binanın bulunduğu yere daha görkemli bir bina yaptırılacağı haberi beni mutlu etti.
        Sayın Kavuncu eski SSK Hastanesi önünden geçerken  sormama fırsat vermeden eklemişti. Bu bina Tavşanlılılara bir başka alanda hizmet verecekmiş. Ama  bu sürprizi öğrenemedim.Demek ki sayın milletvekilimizin bildiği bir şeyler olmalıydı. Bekleyecek ve göreceğiz.
      Yeni Polis Merkezi Amirliği hizmet binasının estetik açıdan göze hoş gelecek bir şekilde inşa edileceğini öğrendikten sonra  bazı konularda da ilginç bilgiler öğrendim.Uzun vadede belediyemize bir kambur olan Huzur Oteli ve belediye pasajı yıktırılacakmış. Belediye hizmet binası  kalacakmış.Yılların Atatürk Lisesi( GLİ Müessesesi Müdürlerimizden rahmetli Fahri Ergun’un katkıları büyük).mevcut bina,Tavşanlı’dan Yetişenler Derneği’nin sponsorluğunda hizmete açılan Cumhuriyet Lisesi ve Atatürk Lisesi yanındaki spor salonu( Arifağa Camii’ne  komşu) yıktırılacakmış.197o Gediz Depremi sırasında yara alan ve yıktırılan DDY Gar Binası da yıktırılacaklar arasındaymış.Tavşanlı’dan ayrılırken çocukluğumun  binalarından Ziraat Bankası Şubesi de yıktırılıyordu. Rahmetli Lütfü Kırdar döneminde temeli atlan bu binanın yerine de bir yıla kalmaz yeni bir hizmet binası yükselecekmiş.
        Üst geçitler de eli kulağındaymış. Bu arada  Sultan Market ve  yakınlarının da yıkılacağı haberleri var.Tavşanlı tam anlamıyla bir şantiyeye dönüşmüş.Her yerde:” Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” levhalarını görür gibi oluyorum
         Tavşanlı  çalışkan bir milletvekiline,genç ve enerjik bir kaymakama  sahip olduğu için şanslı.Ankara’ya her giden yetkili torbası dolu olarak dönüyor. Şehir nüfusunu 715OO olarak gördüğümde bayağı heyecanlandım.Ben Tavşanlı’ya geldiğim günlerde( 1946 ilkbaharı) merkezde 6ooo  kişi yaşıyordu.
        Belki Tavşanlılı etrafında neler olup bittiğini göremiyordur. Çünkü “ Mum dibine ışık vermez” Tavşanlı’da güzel şeyler oluyor. Tavşanlılı en iyi hizmetlere layıktır.Bir zamanlar Anap İktidardayken il olmak için  bayağı mesafe bile almıştı.Tavşanlılı evlatlarına sahip çıkmak zorundadır.Tavşanlılı evlatlarını yememelidir.Bir taş koyandan Allah razı olsun diyorum. Tavşanlı belediyeleriyle,müesseseleriyle,işletmeleriyle,çeşitli kurum ve kuruluşlarıyla,demokratik kitle örgütleriyle elele gönül gönüle olduğu sürece hep ileriye  bakacaktır.

 

 

                              TAVŞANLI ADALET SARAYI  BİR ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİDİR
       Tavşanlı kulakları çınlasın halen İzmir C. Başsavcı Vekillerinden Cevat Barutçu’nun Tavşanlı C. Başsavcısıyken  kazandığı Adalet Sarayı hizmet binasına  yeni bir ek  bekliyor. Bu gerçeği her yetkili biliyor. Bunun gerekli olduğu her vesileyle vurgulanıyor.
       Yer aramaya gerek var mı? Yıktırılan eski cezaevi ile  Tavşanlı Adalet Sarayı arasında birkaç yüz metrelik bir mesafe var. Yapalım bu eski cezaevi arsasına bir bina. Bağlayalım her iki binayı bir tünelle olsun bitsin.Adliye çalışanları  sıkışık bir ortamda hizmet veriyor olmalı ki kulağıma “ Bastır Bülent Hoca” seslerini işitir gibi oluyorum. Özellikle 7O’lere  merdiven dayamış bir avukat zenginliğimiz var. Kütahya Barosu’nun değerli  üyelerinin her birine iki metre kare bir alan bile düşmüyormuş. Sıkış-tepiş bir Baro odası olur mu? Yeni inşa edilecek bir binada sayın avukatlarımız için daha geniş bir alan ayrılması  güzel olacaktırSayın yetkililerin bu konuda ellerini çabuk tutmasını isterim. Bakın pırıl pırıl,çalışkan bir milletvekilimiz var. Hazırlayın projenizi sunun sayın Kavuncu’ya Sonrası Allah kerim.Sayın Adalet Bakanımıza konunun açılması bile yeterli olacaktır.Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey Tavşanlı’yı seviyor.Tavşanlılı yeter ki istesin.Arsa hazır.Her imkan var. Yerel kaynaklar değerlendirilebilir.Helvayı yapacak malzemeler var. Helva yapmak zor değil....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları