07 Ocak 2024 - Pazar

TUNÇBİLEK’İN FAHRİ HEMŞEHRİSİ ESKİ BAKAN YAŞAR OKUYAN’I KAYBETTİK

TUNÇBİLEK’İN FAHRİ HEMŞEHRİSİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
85 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

             
      Ben  birkaç gün önce kaybettiğimiz,sevecen,alçak gönüllü,irticalen çok güzel konuşan zamanın ,ünlü siyaset adamlarımızdan,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ydı  merhum Yaşar Okuyan’ı iki kez görenlerdenim.İlk yakından  ki ; o gün Yalova’da sevgili yeğenim ,öğretmen Fahri Karsel’in cenaze törenindeydim ve yol boyunca cenazenin arkasından ilerlerken  yolun hemen kıyısına  yaklaşan büyük bir seçim otobüsünün  önündeydi ve cenaze  alayını  bölmemek için  yolun kenara çekilen otobüsünün ön kapısını açıp merhum teyzem Türkan Hanım’a.” Başın sağ olsun Türkan Hanım. Mekanı cennet olsun!” diye bağırmıştı.İşte ilk kez yakından kendisini o sırada görmüştüm.
       En son da  merhum Tunçbilek Belediye Başkanı meslektaşım Mutahhar Temel’in daveti üzerine Tunçbilek’e gelerek,açılışlar yaptığı gün  görmüştüm. Şanslıydım; çünkü etkinliklerin sunucusu bendim. O gün merhum kardeşim,1964 yılında kurulan Tunçbilek Belediyesi’nin 5.nci başkanı  Mutahhar Temel  merhum bakana  kendi elleriyle Tunçbilek’in fahri hemşehrilik beratını  ve bunun yanında beldenin sembolik  anahtarını taktim etmişti. Yani anlayacağınız merhum bakan  anımsadığım kadarıyla  o gün bu jest karşısında duygulanmış ve :” Bu  jesti asla unutmayacağım. Artık ben de Tunçbilekliyim. Sorunlarınızın çözümlenmesinde yanınızda “demişti.  Merhum Okuyan gerçekten Tunçbilek sevdalısıydı. Merhum Mutahhar Temel’i sevenlerdendi. 74 yaşında aramızdan ayrılan bu güzel ,vatanını,milletini seven insan  Yaşar Okuyan’ı  ifade ettiğim gibi  Tunçbilek ziyareti esnasında  son kez görmüş oldum.  Sevgili Okuyan öte dünyaya,Tunçbilek’in  fahri hemşehrisi olarak gitti.  Bunu bugün kaç Tunçbilekli biliyor? Önemli olan,merhumun,yine merhum Belediye Başkanı Mutahhar Temel’in davetini kabul etmesidir. O kadar yoğun işlerinin arasında Tunçbilek’e, Tunçbileklilere zaman ayırması önemlidir.  Tunçbilek bugüne kadar birkaç sayın  bakan gördü. Bu nedenle bu Tunçbilek’in tarihinde övgüye değer bir durumdur.  1956 yılında Tunçbilek’e  Termik Santral’ı açmak için  gelen merhum ,efsane siyasetçi,Başbakan Adnan Menderes,merhum  Erbakan,halen hayatta,değerli siyaset adamımız Doç. Dr. Mustafa Kalemli, merhum Cumhurbaşkanımız Cevdet Sunay da Tunçbilek’i  görenlerdir. Daha birçok adını şu anda anımsayamadığım bakan ve milletvekili Tunçbilek’i ziyaret etmeden Kütahya’dan ayrılmamışlardır.  Merhum  Okuyan’a önce Tunçbilekliler,sonra Tavşanlılılar adına  Allah’tan rahmet diliyorum. İnsanlar sevdikleriyle beraber olduklarına ve olacaklarına göre  bizler de merhumla birlikte olacağız. Kendisini her zaman saygıyle ve rahmetle anmaya devam edeceğiz.  Yerel gazetelerimizde   merhum için özellikle Tunçbilek adına bir taziyet mesajı iletilmesini gönlüm ister. Geç değildir. Bu da sevgili Belediye Başkanı Mustafa Düzgün’e düşer. Bugün Tunçbilek Belediyesi Albümü’nde merak edenler varsa açsınlar ve ziyareti esnasında çekilen fotoğrafları görsünler.Bahanecek beni de görmüş olurlar……

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları