24 Nisan 2023 - Pazartesi

EN BÜYÜK REKLAM ARACI

EN BÜYÜK REKLAM ARACI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 8 dk.
44 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
 
 
 LİNYİTSPOR  TAVŞANLI’NIN  GURURU  EN BÜYÜK REKLAM  ARACI    SİMGELERİNDEN    KIRMIZI 
 ÇİZGİLERİNDENDİR
 
       Hani Güzel bir söz vardır:” Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” derler. TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR da işte bu 40 yıllık kahvedir. Kahvenin ne olduğunu bilirsiniz;Şakiri, 19.ncu yüzyılda  yazdığı “ dörtlükte  “ Kahve Destanı”nda  bakın 
KAHVEDEN   nasıl bahsediyor?
                      Hak  Teala başka virmiş  lezzet-i kahve sana
        Ehl-i diller çok liderler  rağbet-i kahve sana
                Çün seherde  açılorsun  safa bahş itmeye
                    Benzemez hiç bal şeker şerbet-i kahve sana
 
                      Sende birkaç madde var  içene virir sefa
                   Gam kasavet kalmaz  aslı kim içerse  daima
                    Hazm-ı  tam itmek içün  seni halketmiş Hüda
                     Eylerim ben  can-u lezzet -i  kahve sana
 
        Tavşanlı’da  Merhum Mehmet Tunçbilek Linyit Kömürü’nü bulduğundan bu güne yıllar geçti.  TKİ 1940’LI YILLARDAN BU GÜNE BU LİNYİT’i üretmeyi  aralıksız sürdürüyor.Yurdun muhtelif üretim bölgeleri dışında özellikle Tavşanlı ve  Havalisi’nde üretilen az küllü,çok kalorili,kaliteli Linyit iki  yerde;   Açık ocaklardan,yeraltından üretilmektedir. Bu Linyit,  yıllardır bu ülkede fabrikaların ,Askeri Birliklerin, sivil halkın, okulların,iş yerlerinin ,lokomotiflerin,vapurların,haddehanelerin,  vazgeçilmezi olmuştur.
        TAVŞANLI, bugün de  LİNYİT üretmeyi sürdürüyor. TKİ’nin  Amiral Gemisi Garp Linyitleri İşletmesi( GLİ) ile bunu gerçekleştiriyor. GLİ, sadece Tavşanlı’da değil, Değirmisaz’da, Seyitömer’de de Linyit üretmiştir.  GLİ  BİNLERCE MADEN İŞÇİSİNE , MEMURA,YARDIMCI PERSONELE,İLÇENİN EKONOMİK,KÜLTÜREL,SOSYAL YAPISINA da   olumlu katkılarda bulunmuştur .Birçok değerli  elemanını yurdun dört bir yanına göndererek   mühendis,tekniker,vasıflı işçi  kadrolarının zenginleşmesine katkıda bulunmuştur. Tavşanlı GLİ Camiası  Genel Müdür, Daire Başkanı, Teftiş Kurulu  Başkanı  gibi üst bürokratlar yetiştirmiştir. Bunları yaparken yıllar içinde filmlere konu olmuş,efsane bir Bando’yu da hayata geçirmiştir. Merhum Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal’ı bile şaşırtan bu efsane bando bugün maalesef artık yoktur.  Bu bandonun faaliyetini durduranlar vebal altındadır.  Sadece bando mu? GLİ Müessesesi ,TKİ’nin oluruyla  bir futbol takımı kurmuştur.  Bu futbol takımı   yıllar içinde “ Müesseselerarası  Futbol Şampiyonaları’nda büyük başarılara imza atmıştır .Bununla da yetinilmemiştir.; Linyitspor Güreş Takımı uluslar arası karşılaşmalarda ülkemizi temsil etmiştir. Linyitspor Atletizm Takımı  dereceler almıştır. Tavşanlı Linyitspor’dan yetişen, bu takımda oynayan  çok değerli sporcular zaman içinde ülkemizin büyük spor kuruluşlarında da oynamışlardır. Bugünün çocukları  bunu hiç,gençleri biraz,orta yaşlıları  üç aşağı beş yukarı,yaşı ilerlemiş olanları ise iyi bilirler. 
         Ben de 80 yaşımın üzerindeyim.  Birçok efsane futbolcuyu anımsıyorum. TAKA NACİ,KOÇİ,ESKİŞEHİRLİ FETHİ,BJK’LI COŞKUN EHLİDİL,KASIMPAŞALI  ERGUN,FB’Lİ  YÜKSEL, BOMBA MURAT, KASAPOĞLU, İBRAHİM SERTER,ABDÜLKADİR ,TUNA, SÜHA, YEŞİLDİREKLİ NEBİ TÜREN, YAKUP YILDIRIM, BARBAROS, İZZET KURUCAN, DOĞAN-KENAN KARDEŞLER, NECDET TEZEL, ARİS MEHMET, İLHAN YILMAZ, EKREM SEÇKEN, İSMAİL ŞENYILDIZ,  CANAVAR BURHAN,AHMET İMAMOĞLU,  NEJAT TÜLEK, NAMIK KOYUNCU, KOCAELİLİ YALÇIN KILDIRAN,  REFİ İNAL, MERT ERAN, BÜLENT GEREN,  İBRAHİM EYİDOĞAN,  YÖRÜK VELİ SARI, KALECİ AHMET  TÜREN,  OĞUZ  DAĞLAROĞLU, ALPARSLAN, SAMSUNLU ALİ, KALECİ ERHAN, KALECİ EKREM,İSTANBULSPORLU KOVA OSMAN, İNEGÖLLÜ YILMAZ,HASAN MOĞUL, UŞAKLI SEMİH, TATAR MEHMET, ESKİŞEHİRLİ MEHMET, KÜRT MEHMET, TOPUK MEHMET ,AYBEK, ARAP ERTUĞRUL,ARAP HAMDİ,ORDULU MUSTAFA bunlardan  aklıma hemen geliverenler. 
             TAVŞANLI LİNYİTSPOR bir akademidir.  Bakın bugün Avrupa normlarında ,geceleri maç oynanabilen,modern Tavşanlı ada stadı  TAVŞANLI LİNYİTSPOR’un TFF Ligleri’nde Süper lig dışında  yıllarca  mücadele eden Linyitspor’un başarıları göz önünde bulundurularak Tavşanlı’ya getirilmiş bir hizmettir. Örneğin ilimizde merkezde böyle bir stadyum hala yoktur. 
             1940’lı yıllardan bugüne   önce müesseselerarası ,sonra Amatör liglerde,Bal liginde,  TFF 1.2.3.LİGLERDE  mücadele  eden LİNYİTSPOR MAALESEF   TENZİL-İ RÜTBE NETİCESİ BUGÜN Bal  LİGİ’ndedir.  7-8 yıldır da  bir zamanlar oynadığı en azından TFF 3. Milli  Ligi’ne yükselememektedir. 
              Dün akşam sevindirici bir haber aldım. TKİ Genel Müdür yardımcılarımızdan bir  spor sevdalısı   bürokrat Tavşanlı Linyitspor’u tekrar eski görkemli günlerine geri  getirmek için çabaları olduğundan söz etmiş. Cumhuriyetimizin 100.yılında en azından bu efsane ekip inşallah yeniden  kendinden söz ettirmeye başlayacaktır.  “ Efsaneler ölmez,şekil   değiştirir “derler.Efsane ölmemiştir. Şimdilik   bir köşede beklemektedir.  Benim en büyük istirhamım şudur;  Yazımın başlığında olduğu gibi bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu asla unutmayalım.  Linyitspor BİR ATEŞ KUŞU( ZÜMRÜD-Ü ANKA) gibi   yeniden  doğduğu ateşe atlayacak,yanacak ve küllerinden yeniden doğacaktır.  Ben ne teknik kadrolara,ne sayın kulüp başkanlarına ne de futbolculara bir şey söylemek istemiyorum.  Sözüm TKİ’nin sayın Genel Müdürüne, ve müdür yardımcılarınadır. TKİ’nin sırtına kambur olan diğer kulüplerimizi  kapatalım ve Linyitspor’u yeniden layık olduğu yere geri getirelim . Güçlü  bir teknik kadro, kendini ispat etmiş futbolcular   bularak   “ Haydi ya Allah!”  diyerek yola düşme zamanıdır.  TKİ’de  un,şeker,yağ var. Helva yapmak her halükarda  mümkünken bir dakika durmak bize haramdır. LİNYİTSPOR  tekrar eski günlerine dönerse bu Kütahya için de  hayırlı  olacaktır.  Hangi  il bir ilçesinden  güçlü bir ekip çıkmasını istemez ki?  Tavşanlılı sporseverlere hak veriyorum. Çünkü Tavşanlılı sporseverler yıllar yılı hep Linyitspor’un başarılarını  dolu dolu yaşamış   bir  sevda topluluğudur Muhakkak ki yine kırgın olmalılar.Çünkü Linyitspor forması  yıllardır  terleyen bedenlerin ıslaklığını  yaşamıyor.  Bu şanlı forma  ıslansaydı bugünkü tablo ile asla karşılaşmazdık. Tavsiyem,sevgili taraftar gruplarının   gözlerini kapatıp biraz  geçmişe bir göz  atmalarıdır. Linyitspor’un başarılı günlerini anımsasınlar. O günlerin  hatırına,kırk yıllık kahvemiz Linyitspor’umuz için   elele gönül birliği içinde  olsunlar yeter.  Bu sezon da Linyitspor havlu attı.  Ama  inanıyorum ki bu son  atılan havlu olacaktır. Ben inanıyorum. …..   
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları