16 Mart 2014 - Pazar

SEÇMEN SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4203 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

  

 

         Seçmen,seçimden seçime hatırlanan,kıymete binen,sırtı kaşınan,sarılıp sarmalanan,öpülen koklanan  seçimlerde oy verme hakkı bulunan,yerine göre çok ucuz,yerine göre çok kıymetli oyuyla birilerini seçen kimsedir.

          Nasıl ki dini bir bayram namazı öncesinde imam efendi bayram namazını tarif ederse seçmenlere de ne yapacağı sandık kurullarındaki görevlilerce hatırlatılır.Çünkü bayram namazları yılda iki keredir.Ama seçimler birkaç yılda bir yapılır.

           Akıllı seçmen oyunu atarken dikkat eder.Laf olsun diyerek sandığa gelen seçmen ise atar gider.Türkiye’de yerel seçimler ve genel seçimlerde önce afişler,dövizler,parti bayrakları,broşürler,reklam panoları,seçim şarkıları ve türküleriyle marşlar,mitingler,kapalı salon toplantıları,tanıtım kitapçıkları,içinde gıda maddesi bulunan koliler,çeşit çeşit armağanlar,yemekler,karşılama ve uğurlamalar ön plana çıkar.

            Herkes birbirini etkilemeye,birbirinin beynini yıkamaya çalışır.Bol keseden vaatlerde bulunulur.Sonuç alınıncaya kadar akla gelmedik oyunlar sergilenir.Yalanlar söylenir,yeminler edilir.Milletin paralarıyla siyasi partilere aktarılan bütçeler hovardaca harcanır.

             Ama bir şey unutulur.Herkesin yüreğinde bir aslan yatmaktadır.Nasıl fanatik bir FB’li GS’lı  olamazsa,bir BJK’lı da bir TS’lu  olamadığı gibi  fanatik bir AK Partili,CHP’li,DP’li SP’li,MHP’li de DSP’li olmaz.Ama ne olur?  Bir aday mı kazanmasın isteniliyor? O zaman bakarsınız fanatik partililer bir araya gelir sırf inat olsun,sırf kazanmasın,sırf o koltuğa oturmasın diyerek birleşebilir.Bu durum o şartlarda bu siyasi parti mensupları için doğru olandır.Ama hiçbir seçmen şunu düşünmez” Yahu ben şu partinin sempatizanıyım ama şu partinin adayını destekliyorum.Bunda yadırganacak bir şey var mı?” diyebilir.İşte siyaseti iğrenç kılan, seçmene iki gidip kıç attıran  da bu durumdur.

               Filan aday iktidar partisinin adayıymış,filan aday tam aranılan adaymış.Filan aday gelince her şey güllük gülistanlık olacakmış bunları düşünenleri sakın ola aramayınız.Sandık karanlık odadadır.Her siyasi partiye mensup olanların girip oy  pusulasının üzerinde kendi partilerinin   ambleminin bulunduğu yuvarlağa    Evet mühürünü vuruncaya kadar  yaşananlar tatlı birer anı olarak geride kalacaktır.

               Seçmende vefa yoktur.Seçmen rüzgar fırıldağına benzer.Seçmen yüze gülen,arkadan verip veriştirendir.Seçmeni satın almak çok kolaydır.Ben sevgili adaylara KONFÜÇYÜS gibi seslenmek istiyorum:Ey sevgili adaylar,konuşmaya değer olanlarla  konuşmamışsan,insanları yitirirsin.Konuşmaya değer olmayanlarla konuşursan bu defa sözcükleri yitirirsin.Bilenler,insanları da sözcükleri de yitirmezler.H0ani dostlar vardır,bunaldığınızda,yanınızda hissettiğiniz ve kimi zamanda bulduğunuz.Hani dostlar vardır,iki eli kanda olsa bile,ihtiyaç duyduğunuzda koşarak gelen.Hani dostlar vardır,kederinizi kederi bilen.Hani dostlar vardır,üzemezsiniz,kıramazsınız,kıyamazsınız.Hani dostlar vardır,fikre ihtiyaç duyduğunuzda sizi,sizden fazla düşünüp akıl verir.Hani dostlar vardır,beraber olduğunuzda kederiniz bitiverir.Hani dostlar vardır”İyi ki var” dediğiniz.

                 Ey  sevgili Mustafa Güler,ey sevgili Mutahhar Temel,ey sevgili Adnan Korkmaz ve diğer çeşitli siyasi partilerin adayları  etrafınıza bir bakın.Size bakan yüzleri görebilirsiniz ama kafalardaki duygu ve düşünceleri hissedebiliyor musunuz? Ama koltuğa yeniden talip olanlarla,ilk kez talip olanları bekleyen en büyük tehlike ikiyüzlülerdir.Yüzünüze başka konuşup arkanızdan başka konuşanlardır.Seçmenin dini imanı yoktur. Ben sevgili A.İhsan Çakır ile bir gün son kamu oyu araştırmaları hakkında sohbetteydim.Sayın Çakır % 65’lerde bir oy bekliyordu.Ama tam tersi oldu.Rahmetli Börekoğlu İl Genel Meclisi seçimlerine katılacaktı.Sandıkların birinden tek bir oy çıktı.Oyu atan adını unutmuş.” Köye merkeple gelen topal” diye yazıp atmış oy pusulasını ANAP ilk seçimlere katıldığında  beklenmedik bir oy patlaması yapmıştı.Kütahya’da tulum çıkarmıştı. 14 mayıs 1950 tarihinde DP görülmemiş bir oy almıştı.AK Parti  ilk seçimde  rekora koşmuştu.Seçmen hep aynı seçmen. Aman ha seçmene karşı ihtiyatlı olun. Sağ gösterir,sol patlatır.

                Ben sevgili adayları  şu günlerde çok yoğun görüyorum.Kim  bilir kaç kişiyle kucaklaşıp kaç kişiyle öpüştüler?En tehlikeli insan tipi seçmendir.Çünkü az anlar,çok inanır.Seçmen güle benzetilir.Ama dikenine katlanacaksın.Seçmen yerinde sevgilidir.Ama nazını da seveceksin.Bir yerlere gelip hizmeti arzuluyorsan,kaybedeceğini de hesaplayacaksın.

                 Özel bir hastane odasının birinde Cuma günleri yatan hastalar sürekli ölüyormuş.İyisi de kötüsü de.Doktorlar şaşkın.En sonunda aralarında bir karara varmışlar.Hastaların yattıkları özellikle Cuma günleri ölümlerin yaşandığı odaya bir kamera yerleştirmişler.Akşam olduğunda kamera kayıtlarını incelemişler.Temizlikçi kadın geliyor,hastaların  cihazlarının  fişini çekip,prize elektrik süpürgesinin fişini takıyormuş.Cihazlar elektrik alamayınca hastalar da ölüyormuş.

                  Sevgili adaylar aman ha fıkradaki temizlikçi kadını  hiç  aklınızdan çıkarmayın.Bu temizlikçi kadın seçmendir.Fişinizi çekiverir.

                   Milli sınırlarımız içindeki tüm yerleşim birimlerinde üç grup insanımız var.Bir şeyi yapan ve yaratan küçük bir seçilmiş grup.Bir şeyin yapılmasını seyreden büyükçe bir grup.Ne olup bittiğini bilmeden yaşayan muazzam bir grup.Bu üç grubun içinde de seçmenler olduğunu unutmayın.

                   

                   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları