07 Mart 2021 - Pazar

Musa Yılmaz

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 11 dk.
1486 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 
          İL   GENEL MECLİSİ BAŞKANI SAYIN MUSA YILMAZ 
      2021 YILINDA  TAMAMLANMASI HEDEFLENEN  İŞ 
                       VE PROJELER   ÜZERİNE BLGİLER VERDİ  
         İy Genel Meclisi Başkanı sayın Musa Yılmaz Kütahyalılara  çok değerli bilgiler verdi. Bu bilgiler içinde  en önemlisi,   Kütahya’nın mevcut 546 köyünün tamamında içme suyu  şebekesinin olması açısından Türkiye’de nadir birkaç ilden biri olduğudur. Bu sevindiricidir. Su demek temizlik,sağlık,üretim,medeniyet demektir. Susuzluk ise   Allah göstermesin örneğini Afrika  Kıtası’nda  görüyoruz  büyük bir felaket.Kütahya’nın  bunun yanı sıra, sulama   amaçlı 66  yer altı   sulama tesisi bulunuyor. 103 te  yer üstü  sulama tesisi var. 43 adet sulama  amaçlı gölet ise sulu tarım için büyük bir potansiyel oluşturmuş durumda. Sadece 41 göletin sulama tesisi de mevcut. 59 adet  büyükbaş ve küçükbaş hayvan için için  mini göletler dahi düşünülmüş. Bu göletlerin tamamı, çiftçimizin,üreticimizin  tarımsal girdileri açısından  yararlı. 
        Kütahya Özel İdare Bütçesi’nin  her yıl  20’sinin  Eğitim Yatırımları için ayrılması ise ayrıca takdire değer bir husus. Bu eğitime verilen önemi gösteriyor. Bu yıl ,pandemi süreci bir fırsat bilinerek, okulların kapalı olması nedeniyle  depremsellik  testleri yapıldı. Bunun  sonucunda  bu testleri geçemeyen okul binalarının yıkılmasına karar verildi.  Şimdiye kadar da 29 okul binansın yıkım  ihalesi gerçekleşti.Bu okul binalarının yerlerine yeni deprem yönetmeliği ışığında yenileri yaptırılacak. Sayın Ylmaz bu arada   yeni okul binaları yapılabileceğini belirtmiş. 45 gibi bir rakam telaffuz etmiş.
       Bazı yerlere yeni okul yapmayı düşünmediklerini,zira   lokasyon olarak öğrenci gelme ihtimalinin zayıf olduğu yerlere okul inşaatı düşünülmediğini belirtmiş. Bu doğru bir  karardır. Zira artık bu tür yerleşim birimlerindeki öğrenciler taşımalı sistem çerçevesinde başka okullara taşınıyor. 
      Benim  bu arada sayın başkanımız Musa Bey’den Tavşanlılı Öğretmenler adına bir istirhamım olacaktır.  Bir süre evvel 15 Temmuz Darbe  teşebbüsü ardından devletçe el konulan binalardan birisi  devletimiz tarafından Tavşanlı Öğretmeni’ne tahsis edilmişti.  Hatta Ankara’dan ilk etapta   bu binanın  tadilatı için bir milyon TL  ayrılmışsa da bunun sadece 500 bin lirası gelmiş ve kullanılmıştı.  Bu bina halen natamam durumdadır. Acaba İl Genel Meclisimizin   ve İl Özel İdaresi’nin  elbirliğiyle bu natamam bina  bitirilerek Tavşanlı Öğretmeni’ne 2021 yılı Öğretmenler Günü öncesinde  verilemez mi?  Bu arada ikinci bir ricam da Tavşanlılılar için büyük önem arzeden ve yıktırılacağı ifade edilen eski Tavşanlı Atatürk Lisesi binası için yeniden bir  depremsellik testi yapılamaz mı? Çünkü inanılıyor ki bu bina sağlamdır. İnşaatında  kurallara uygun malzeme  kullanılmıştır. Birkaç depremi de atlatan bu binanın yıktırılması  istenmemektedir. 29  okulumuzun yıkım ihalesini gerçekleştirdik. Bunu da aradan  çıkaramaz mıyız?   
           MİLLETVEKİLİMİZ    SAYIN   AHMET   ERBAŞ   HAKLI 
           Kütahya  MHP    Milletvekili  sayın Ahmet Erbaş artık bir şeye karar verme zamanının geldiğini, “ Turizm şehri mi, Sanayi Şehri mi yoksa  Çiniciler  Şehri mi  olacağız?” demiş. Doğru lafa eyvallah denir. Sayın Erbaş’ın daha ilginç sözleri var:” Çinicilerin  mensup   olduğu  loca, nedir biliyor musunuz?Fotoğrafçılar,çiniciler,çiçekçiler. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya diyoruz.Çiniyle meşhur ve ünlüyüz. Ama,bizim çiniciler Odası diye bir odamız yok. Çiniciler,fotoğrafçılarve  çiçekçiler,hepsini bir araya almışız. Yüzde 18 KDV ödeyerek ,bu çinicileri nasıl ayakta tutacaksınız?
            Sayın milletvekili bu  konuşmayı Kütahya’da  parti binasında ,Kütahyalı Basın mensuplarının huzurunda  yapmış.Aslında kendisinin de ifade ettikleri gibi sayın Ahmet Erbaş, bir Turizmci. Ama Turizmle ilgili görüşü alınmayanlardan. Garip değil mi?Kendisi  iki buçuk yıldır milletvekilimiz. TBMM’de üstelik bir elin beş parmağı kadar olan Turizmle uğraşan,Turizm konusunda konuşan,Turizm ile ilgili önerilerde bulunan bir parlamenter.
        Ama  ,milletvekili olduğu süre içinde, Turizmle ilgili tek bir toplantıya katılmamış.  Hiçbir merci de Turizm konusunda kendisine danışmamış. Bu konuda duygu ve düşünceleri hep Basın tarafından Kamu oyuna yansıtılmış.Sayın milletvekili soruyor: Sokaktaki  vatandaş sayın milletvekilinin ne düşündüğünü merak etmez mi?Sayın Erbaş, 500 yataklı ve üzerinde  otellerin rantabl olmadığını savunanlardan. Sayın milletvekiline göre Zafer OSB’ye umulduğundan fazla yatırımcılar gelecek. Yoncalı markası , mutlaka yaşatılmalıdır.Siyanürlü altın çıkarmaya başlanılırsa zaten kıt olan su kaynaklarımız  olumsuz olarak etkilenebilir. Kapalı olan iş yerlerimize bakmak zorundayız. Sanayideki  çarkın dönmesi çok önemli. Durursa vay halimize!Kütahya’nın ötelenmesi,geri bırakılmışlığı ya da  mağduriyeti yok. Biz bugün birazcık su sıkıntısı çekeceksek, bizden sonraki  nesil çok daha büyüğünü çekecek. Siyanürlü altın işini hep beraber engellemeseydik bol bol hafriyat resmi gönderirdik. Bizde enkaz edebiyatı yok. Siyasetçiyi hırsı bitirir. Kibri bitirir.” Ben” hastalığı bitirir.Kimseye partimizin ismini kullanarak zengin olma fırsatı vermeyeceğiz. Cumhur ittifakına sadığız. Bunun yanındayız. 2022 Aizonai  yılı için seferberliğe başlayalım. “Kütahya seni bekliyor “ kampanyasna destek vermeyenlere bakalım”diyor. 
 
    AK PARTİ  İL BAŞKANIMIZ 
SAYIN SEBAHATTİN CEYHUN  BEY’E  KATILIYORUM                                                                                                                                
         Adalet ve Kalkınma Partisi ‘nin sayın il başkanı Sebahattin Ceyhun Bey’in tesbitlerine katılıyorum. “ Güçlendirmeler de yapılıyor.Bütün okulları  yıkıp yapmayacağız” demişler.  Bu okullarda saçı bitmedik  yetimin hakkı olduğunu herkes biliyor. Ha,devletin bir yapısını,binasını paldır küldür,yeterli tespit ve incelemeleri yapmadan yıkmışsınız ,ha da bir insanı çekip vurmuşsunuz. Bina neden yıkılır? Yıllar önce inşa edilmiştir. Yorgun binadır. Birkaç önemli deprem geçirmiştir. Binada  malzeme çalınmış,malzemenin hakkı verilmemiştir. Yeterli kontrol ve denetim görmemiştir. 
          Şimdi sayın il başkanının  Kütahya Ekspres ‘i temsilen  gelen yazı ailesi mensuplarını  kabulü sırasında  bir okulun yıkılması veya güçlendirilmesine nasıl karar verildiğine dair açıklamasına .Aynen şunları söylemiş.”Bilim diye bir şey var. Yapım tarihine bakılıyor.Demir oranına bakılıyor. Çimento,beton,dayanım testlerine bakılıyor. Bu bina güçlendirilebilir  mi,yıkılabilir mi?Eğer güçlendirme maliyeti,yıkılıp yeniden  yapılma maliyetine yakınsa ,elbette  iki defa   iş yapmaya gerek yok. Ekstra  biraz daha bütçe  çıkartıp  mesele çözümleniyor. Ama okul düzgün yapılmış.Çok ta eski  ve yorgun bir bina değil.  kendi dayanımı da yüksek. Bu durumda  güçlendirilmesi yoluna gidiliyor. Ama bizim il bazında bir sürü okulumuz var.  Hepsini de yıkıp yapma diye bir lüksümüz de olamaz. Bakacağız,kötü durumda olanlar varsa  güçlendirme maliyeti,yıkım maliyetine yakın  olanlarını  yıkacağız,yeniden inşa edeceğiz”
          İşte sayın başkanın bu açıklamaları yüreğime su serpti. Şimdi soruyorum; Kimler Tavşanlı Atatürk Lisesi eski binasını yıkmayı düşünüyor? Biz o kadar zengin bir devlet miyiz? Bu bina   yeniden ciddi  incelemelere tabi tutulmalı, yeni tetkik ve incelemelerin sonunda   eğer gerçekten bir risk söz konusuysa yıktırılmalıdır.  Ama bu binanın   ne denli sağlam bir bina olduğunu  bugün  herkes  ifade etmektedir. 
           Önce eski Atatürk Lisesi binasının yıktırılmasına ben “ Hayır”diyorum. Allah’tan korkan,devletini ve milletini düşünen teknik bir ekibin Tavşanlı Atatürk Lisesi eski binasını yeniden   esaslı biçimde kontrolünde yararlar olduğu kanısındayım.  Bu binayı  yıkma yerine örneğin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis edin. Yeni yeni bölümlerin açılması mümkün olsun.  Sayın Valimizin bu konuda  gerekli direktifleri vereceğinden eminim.  Devlet  binalarını  yıkmayı son çare olarak görür. Ki,Tavşanlı7da böyle bir durum söz konusu değildir. 
            Bugün Tavşanlı’da  gerçekten bina sıkıntısı var. Belediye bile ilim ve irfan  yuvası  okullarımızın daha da çoğalması ,yeni birimlerin açılması için kendi taşınmazlarını  üniversitelerimize tahsis ediyor. Alkışlanacak bir durum.  Yetkililere sesleniyorum; Atatürk Lisesi eski binasını  yıkma diye bir düşünceye  sahip olanlara  bu fırsatı vermeyin. Yazık olur. Aksi halde rahmetli müessese müdürü Fahri Ergun’un ruhunu  incitirsiniz. Yıkmak kolaydır. Yapmak ise zordur. Hele bugünün koşullarında böyle bir binayı kolay kolay yapmak kolay değildir. Vakit geçirmeden Tavşanlılı  acilen imza kampanyası başlatmalı.” Lise binamızı yıkmayın”  diyerek  yıkma kararını protesto etmelidir.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları