19 Haziran 2023 - Pazartesi

KESİN LİNYİTSPOR BUGÜN BAL LİGİ’NDE OLMAZDI

KESİN LİNYİTSPOR BUGÜN BAL LİGİ’NDE OLMAZDI

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 7 dk.
501 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

                 EMEĞE  BİRAZCIK  SAYG I GÖSTERİLSEYDİ  KESİN
       LİNYİTSPOR   BUGÜN   BAL  LİGİ’NDE  OLMAZDI          
       TAVŞANLI LİNYİTSPOR  sadece  Tavşanlı’nın(Tunçbilek’in) değil, tüm  Kütahya’nın  efsane temsilcisidir.  Ama bugünün gençleri  LİNYİTSPOR Hakkında yeterli bilgi sahibi olmadıkları için bu gerçeği maalesef bilmiyorlar. Linyitspor’u tanımış olsalardı   ,Linyitspor’a bakış açıları mutlaka başka olurdu.  LİNYİTSPOR,  Garp Linyitleri İşletmesi  Müessesesi ( Değirmisaz, Tunçbilek, Seyitömer  gibi üç Bölge Müdürlüğü  kendisine bağlıydı)  merhum    T. Hadi Baysal  Kütahya Valisi,  merhum Ali Akseven( sonradan vali oldu)Tavşanlı Kaymakamı , merhum   Ethem Serdaroğlu Tavşanlı  Belediye Başkanı   ve  merhum Nadir Hakkı Önen  Garp Linyitleri İşletmesi  müdürüyken  kurulmuştu.    Merhum Önen, LİNYİTSPOR’U , Atatürk’ün Samsun’a çıkışının  24.yıldönümünde,  19 Mayıs 1943 tarihinde  kurmuştur Tekrar söylüyorum;Herkes iyi bilsin, Linyitspor’un doğum yeri  Tavşanlı, doğum tarihi ise 19 Mayıs 1943’tür. Bunu bir daha yazmayacağım. 
       GLİ Müessesesi  merhum müdürü  Tavşanlı GLİ   Müessesesi Müdürü iken    T.C. Devletinin  Başbakanı merhum Şükrü Saraçoğlu’ydu.  Merhum Başbakana  Tavşanlı İlçesi7nde  görünür ve görünmeyen Linyit rezervinin milyonlarca ton olduğu anlatılmıştı.   Bizzat merhum Başbakanın  Tavşanlı’da GLİ Müessesesi’nin kurulması yolunda direktifleri olduğu biliniyor.  Hatta bu müessesenin başına geniş tecrübesi,deneyimi,olan,kariyer sahibi bir müessesese müdürü atanması için   bir ön çalışma dahi yaptığı söylenir.  O zamanlar kömür konusunda ülkemizin kariyer sahibi, değerli elemanları bir elin beş parmağı kadardı. İşte merhum  Nadir Hakkı Önen adeta cımbızlanarak bulunup Tavşanlı’da görevlendirilmiş bir  müdürdür.   Merhum müdür sporu severdi.  İlk icraatlarından birisi de bir futbol takımını hayata geçirmek olmuştur.   Linyitspor hakkında  kısıtlı veriler mevcuttur.  Bilinmesi gerekenler ile ilgili ajandamda  yer alan  bilgileri değerli okuyucularıma yeniden sunmak isterim. Yukarıda bir nebze değindiğim gibi, Linyitspor  19 Mayıs 1943 tarihinde   3530 sayılı  Beden Terbiyesi  Kanunu  ve Dernekler Kanununun ilgili hükümlerine istinaden  16 Mayıs  1945 tarihinde  GLİ GENÇLİK KULÜBÜ  adı altında  sportif faaliyetlere başlamıştır.  17 Eylül 1973 tarihinde  de  GLİ LİNYİTSPOR GENÇLİK KULÜBÜ adı altında dernekleşmiştir. 28 Ağustos 1980 tarihinde  GLİ  LİNYİTSPOR KULÜBÜ  adı altında  yeniden  müessese kulübü   haline  dönüştürülmüştür.  27 Haziran  1987  tarihinde  KURUM KULÜBÜ  adı altında  dernek faaliyetlerini sürdürmüştür.  2006/2007  Futbol Sezonunda  büyük bir başarıya imza atmıştır.  TFF 3. Milli Ligi’ne çıkmıştır.  2007 yılında yapılan olağanüstü  kongrede  isim değişikliğine gidilmiş,  ve ismi bu kez TAVŞANLI BELEDİYESİ  TKİ TAVŞANLI  LİNYİTSPOR   olarak  değiştirilmiştir.  2009 yılında  yapılan olağan kongrede  tekrar isim değişikliğine gidilmiş   kulübün adı  TKİ  TAVŞANLI LİNYİTSPOR olarak değiştirilmiştir.  LİNYİTSPOR,  1991/1992  futbol sezonundan itibaren de  5 yıl ardı ardına bu ligin  güçlü ekipleri arasında yer almıştır. Bundan sonra LİNYİTSPOR’un hedef büyüttüğünü görüyoruz; 2009/2010 TFF  2. Milli  Ligi’nde oynamış, sıcağı sıcağına şampiyon  olduktan sonra kendisini TFF 1. Ligi’nde bulmuştur. 2012/2013 ve 2013/2014 TFF  1.Ligi’nd  kaldıktan sonra Süper Lig’e  çıkmasına ramak kalmış,  Akhisarspor’a talihsiz şekilde yenilerek   maalesef bu lige çıkamamıştır.  LİNYİTSPOR’un Amatör ligten TFF Liglerine çıktıktan sonra uzun yıllar her üç ligde de kalma başarısı göstermiştir. Ama  şanssızlıklar,beklenmedik  olaylar ,gereğince yönetilememek sonucu   hızla  irtifa kaydetmiş ve bugün maalesef layık olmadığı yerde,TFF Bal Ligi’ndedir. 
         Bu vesileyle   bir kısmı büyük kulüplerimizde mücadele etmiş,çoğu aramızda olmayan değerli LİNYİTSPOR Futbolcuları’nı saygıyle ve muhabbetle selamlıyorum.  Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.  Neredesin  sevgili  futbolcular?TAKA NACİ,KOÇİ,ESKİŞEHİRLİ FETHİ,BJK’LI  COŞKUN, KASIMPAŞALI ERGUN, FB’Lİ  YÜKSEL, BOMBA MURAT, KASAPOĞLU, İBRAHİM SERTER, ABDÜLKADİR, TUNA, SÜHA, YEŞİLDİREKLİ NEBİ, YAKUP YILDIRIM, BARBAROS, İZZET KURUCAN, HÜSEYİN KAYNAR, DOĞAN-KENAN KARDEŞLER, NECDET TEZEL, ARİS MEHMET, İBRAHİM TÜREN,İLHAN YILMAZ, EKREM SEÇKEN, İSMAİL  ŞENYILDIZ, CANAVAR BURHAN, İMAM AHMET, NEJAT TÜLEK, NAMIK KOYUNCU, KOCAELİLİ  YALÇIN,REFİ İNAL, MURAT ERAN,  BÜLENT GEREN, İBRAHİM EYİDOĞAN,  KALECİ AHMET, KALECİ OĞUZ DAĞLAROĞLU, ALPARSLAN, SAMSUNLU ALİ, KIRIKKALELİ SELAMİ, KALECİ ERHAN, KALECİ EKREM, İNEGÖLLÜ YILMAZ, HASAN MOĞUL, TATAR MEHMET, UŞAKLI SEMİH,  İSTANBULSPORLU  KALECİ KOVA OSMANKÜRT MEHMET, ESKİŞEHİRLİ MEHMEK, TOPUK MEHMET, AYBEK, ARAP ERTUĞRUL, ORDULU MUSTAFA ARAP HAMDİ   neredesiniz?   linyitspor’u yıllarca  koruyup kollayan KÜRT  BEDRİ  neredesin?  Sevgili HÜSNÜ ORDU  neredesin? Teknik direktör MUSTAFA  REŞİT AKÇAY Neredesin?Sevgili RAVİ HACIALİOĞLU neredesin? LİNYİTSPOR’a  maddi kaynak amacıyle Ankara yolları’na düşen gazeteci Ahmet Körhasan, Taktak Hoca, Terzi  Tahsin, Ferit Akyol, İzzet   Güre  neredesin?  Aktan Kaplama nerelerdesin?  Efsane genel müdür Yusuf Çebi neredesin?
         Ben kimseyi suçlamak istemem. Ama TKİ Genel Müdürlüğü’nün yıllar içinde şampiyonluklar kazanmış, bir zamanlar müesseselerarası  liglerde dereceler kazanmış, sadece futbolda değil,atletizmde, serbest ve greko romen güreş dallarında   yeri gelmiş ülkemizi   başarıyle  temsil etmiş, Tavşanlı’ya AB normlarında  ülkemizde sadece birkaç tane olan güreş minderlerinden birisini getirtmiş,  yine Tavşanlı’ya,dolayısıyle Kütahya’ya AB Normlarında ,gece maçlarının oynanabileceği bir modern stad kazandırmış,, Tavşanlı’nın,dolayısıyle Kütahya’nın TV Kanallarında,radyolarda  reklamını yapmış   böyle güzide ve efsane bir spor takımını  gereğince desteklememiş olmasını esefle karşılıyorum.   Şan ve şereflerle dolu bir geçmişi olan TKİ  TAVŞANLI LİNYİTSPOR   MÜZESİ ‘ni görenler var mı?Tavsiye ederim.    Sayın TKİ Genel Müdürü’nden istirham ediyorum. Gelin bu  efsane kurum kulübünü ayağa tekrar kaldırın.  Çok şükür bu konuda bir sıkıntımız olmayacaktır.  Ama ilk fırsatta yeni Enerji Bakanımızdan hassaten bu konuda ricada bulunacağım. Gerekirse sayın Spor Bakanımızdan 
         Şu gerçek iyi bilinmelidir;TAVŞANLI VE KÜTAHYA ADINI SPOR TARİHİ’NE ALTIN HARFLERLE YAZDIRAN KÜTAHYA TARİHİ’NDE FUTBOL DALINDA TFF 1.LİGİ’NDE OYNAMA  BAŞARISI GÖSTERMİŞ VE SÜPER LİGİ’N  EŞİĞİNDEN DÖNMÜŞ  TEK TAKIMIMIZ   TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR’DUR. BU BAŞARIYI  EGALE  DAHİ EDEN ÇIKMADI.  BU  REKORU KIRAN DA BÖYLE GİDERSE ÇIKMAYACAKTIR. EMEĞE SAYGI İSTİYORUM. VERİLEN EMEK  MUTLAKA KARŞILIĞINI BULMALIDIR. 
          KÜTAHYA’NIN 28 DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNDEN
     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları