29 Eylül 2024 - Pazar

SEVGİLİ MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET DEMİR

SEVGİLİ MİLLETVEKİLİMİZ MEHMET DEMİR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
67 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  SEVGİLİ MİLLETVEKİLİMİZ 
MEHMET DEMİR
      EN GÜVENDİĞİM EN DOĞRU 
KAYNAĞIMDIR            

      Yıllar önce Anadolu Ajansı’nın Tavşanlı Muhabiriyken  kulakları çınlasın Bursa Bölge Müdürlüğü  İç Haberler  Müdürü ile sık sık telefonlaşırdık.   Bana öncelikle  göndereceğim haberleri  doğru,inanılır,güvenilir kaynaklardan almamı isterdi. Ben de öyle yapmışımdır. Hatta;  haberleştirdiğim konunun,olayın  ilgilileriyle konuşur,haberimi doğrulatır(teyid ettirir) öyle ajansa gönderirdim. 
      Bu alışkanlığım bugün de devam ediyor. Tavşanlı ile ilgili önemli konularda sevgili milletvekilimiz Mehmet Demir’i zaman zaman rahatsız ettiğim oluyor. O da sağ olsun.beni kırmıyor,iki eli kanda olsa,yoğun mesaileri arasında   beni bilgilendiriyor. Son konularım;  GLİ,LİNYİTSPOR ve ÖĞRETMENEVİ  idi.  Her üç konuda da aldığım bilgiler içimi rahatlattı diyebilirim.  Bir süre  önce durup dururken ülkemizdeki tüm  KİT’ler arasında bazılarının   (içlerinde TKİ de var)  özelleştirileceği dedikoduları ayyuka çıkmıştı.  Hani bir Atasözü var,” İftira ediniz ,iftira ediniz, aslı çıkmasa da  iz bırakır” derler. Yine bir Alman  devlet adamının söylediği  bir söz.” Sürekli bir yalanı yayınız. Öyle bir an gelir ki bu yaydığınız yalana kendiniz bile inanırsınız” demiş ya, işte insan ister istemez bu dedikodulardan olumsuz etkileniyor.  Herhangi bir yetkiliye sorsanız da size arzuladığınız bir açıklama yapmıyor. Yapmak istemiyor.  Ben de sevgili Demir’e önce GLİ’nin durumunu sordum.  Kendisi  geçtiğimiz günlerde  sayın TKİ Genel Müdürü ile konuşmuşlar;Sayın genel müdürde kendisine:” Sayın vekilim,şuna kesinlikle emin olabilirsiniz, belki bazı KİT’ler  özelleşebilir.  Siyasi iradenin kararları çerçevesinde gerçekleşebilir. Ama tüm KİT’ler özelleştirilse,en son  özelleşecek olanı  kesinlikle TKİ olacaktır.  Dolayısıyle GLİ de  bu arada   özelleşemez”. Nasıl yanıt?  İçinize su serptim mi?
      İkinci konu LİNYİTSPOR. Linyitspor TKİ’nin,dolayısıyle GLİ’nin  efsanesidir.  Bir kalemde LİNYİTSPOR’u hiçbir güç  çekip bir kenara bırakamaz.  Çünkü iyi biliyoruz ki  en azından Tavşanlı’yı,dolayısıyle Kütahya’yı TFF LİGLERİ’nde yıllar içinde  her üç grupta başarıyle  temsil etmiş bir spor kuruluşunun başarıları göz ardı edilemez. Üstelik bu spor kulübü sayesinde Kütahya’nın en gelişmiş ilçesi Tavşanlı’ya AB Normlarında gece maçları da oynanabilen güzel bir stad armağan edilmiştir. Ayrıca ilgili hükümler gereği Kamu işçisi çalıştıran GLİ’nin  sportif alanlarda en azından bir dalda bir spor takımını  bünyesinde bulundurması kayıt altındadır.  Yani  Linyitspor’un   mevcudiyeti  kesin maddelerle kayıt altındadır.  Sevgili  milletvekilimiz Mehmet Demir   önümüzdeki günlerde tüzük değişikliğine gidilerek LİNYİTSPOR’un  sadece GLİ ‘den değil,Tavşanlı’daki kurum ve kuruluşlardan,odalardan,vakıflardan ve diğerlerinden   kurulu bir yönetime kavuşturulacağını  da ifade ediyor.  Bir başka ifadeyle   bu güzide kuruluşumuz   daha çok ilgi görecek,desteklenecek,istediğini yapabilecektir.  Tavşanlılının müşterek sesi olacaktır.  Yani  yönetim kurulunda Tavşanlı’nın  başarılı yöneticileri de yer alacaktır.  Bazılarına göre bu ilginç olmayabilir ama bana göre yerinde bir karardır.   GLİ  TEK BAŞINA BU GÜZİDE KURULUŞUN HER İSTEĞİNE  YANIT VEREMİYOR.  Değirmenin suyu az geliyor. Liglerin hepsi para ile yakından ilgili. İmkanı bol olan  kulüpler  başarılı oluyor. İmkanı dar olanlar ise bocalıyor.  Güçlü bir Linyitspor İçin   alınacak her karara ben de “evet” diyorum. Duyduğuma göre sayın kaymakamımız ve sayın Belediye Başkanımız  da elini taşın altına sokacaklarmış.  Bu arada TKİ Genel Müdürlüğü’nün de  aynı şekilde Linyitspor’a tek gözle  bakmaması gerekiyor. “ Bir elin nesi var? İki elin sesi var” diyen ATALARIMIZ HAKLI DEĞİLLER Mİ? 
          Gelelim üçüncü konuya; tavşanlı Öğretmenevi ‘ne. Bilindiği gibi yıllar içinde Tavşanlılı Öğretmen bir öğretmenevinden yoksun olarak bugünlere kadar geldi.  Kah bir kahvehanede,kıraathanede,bir kiralanmış odada,bir  parkın köşesinde,pastanede, sokaklarda,caddelerde,meydanlarda  dostlarının dükkanlarında,mağazalarında  bir araya geldiler.   En önemli etkinlikleri Öğretmenler Günü’nü dahi kendi evlerinde kutlayamaz oldular.  Yıllar önce kendi harçlıklarıyle bir mütevazi öğretmenevi yaptıran Tavşanlılı Öğretmen’in bu  evi bir Askeri Darbe ardından kamulaştırılıverdi.  Sağ olsun efsane Türk Maden-İş Batı Anadolu Sendikası( şubesi) Başkanı Doğan Şahin döneminde Maden İşçileri için Tav şanlı içinde inşa ettirilen eğitim binası  Tavşanlılı Öğretmen’e tahsis edildi de bir süre öğretmen nefes aldı. Ama bu bina da Kütahya Özel İdaresi’nce  satın alınınca yine   Tavşanlılı Öğretmen evsiz kalıverdi. Allah razı olsun; son yıllarda kamulaştırılan, Kanal Caddesi’ndeki bir dersane binası Tavşanlılı Öğretmen’e tahsis edildi. Ama bu dersane de tadilat aylardır sürerken imdadımıza sevgili milletvekilimiz Mehmet Demir yetişti. O’nun  sayesinde,çabalarıyle  yakında Tavşanlı modern,Ege’de parmakla gösterilecek bir Öğretmenevi’ne kavuşacak. Küçük pürüzleri kalmış.  Önümüzdeki 24 Kasım günü’ne yetiştirilemezse de  2024 sonbaharında  Tavşanlılı Öğretmen yuvasına kavuşacak.  Gerekli  ,yeterli  tahsislerin   teminini müteakip   sorun  çözüme kavuşturulacak.  Benden sayın milletvekilimize kocaman bir TEŞEKKÜR.  Allah razı olsun.  Her zaman derim; Önce can,sonra canan. Kütahya’nın Tavşanlılı Milletvekili tabiidir ki önce Tavşanlı diyecektir. Bu  yıllardır hep böyle olmamış mıdır? Ben bile her Cuma namazı sonrasında önce eşimi ve kızımı sonra komşularımı öpüyorum. 
         Aldığım güzel haberleri  sevgili okuyucularım,değerli hemşehrilerim de bilsin istedim. ………

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları