07 Eylül 2017 - Perşembe

AK PARTİLİ BAŞKANLARIN TÜMÜ DE GÖREVLERİNİ BİHAKKIN YERİNE GETİRDİLER

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
2637 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

                            TAVŞANLI’DA BUGÜNE KADAR GÖREV ALMIŞ AK PARTİLİ  BAŞKANLARIN

                            TÜMÜ DE GÖREVLERİNİ BİHAKKIN YERİNE GETİRDİLER

                                       

                                                   

                                                                     

      Ülkemizi 15 yıldır yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi Tavşanlı’da  hiç kaybetmedi. Bunda bu siyasi partiye gönül verenlerin, İlçe  başkanlarının,kadın kollarının, gençlik kollarının payı büyük.1999 Genel Seçiminde AK Parti yoktu..2OO2 ,2OO7 Genel seçimlerinde,2OO7 ,2O1O  Referandumlarında,2O11,2O15(İki genel seçim),2O17 Referandumunda  ise var.Ama hep 1.parti olarak. İktidar partisi olarak.

      Adalet ve Kalkınma Partisi Tavşanlı’da teşkilatlanırken  bir avuç AK Partili vardı.Öğrencim,değerli insan İsmail Usluer’e görev verilmişti. Usluer kurucu başkan olarak  Tavşanlı’da taşın altına elini ve yüreğini ilk koyan başkandır.Sütü mayalandıran da Yoğurdu gören de o olmuştur..Görevini bihakkın yaptıktan sonra bayrağı değerli dostum Mümtaz Serdaroğlu almıştı. Sevgili Serdaroğlu da  teslim aldığı bayrağı gönderden hiç indirmedi.Daha sonra görevini   bir diğer değerli insana ,Avukat Mehmet Karaduman’a bıraktı Karaduman partinin ilk avukat başkanıydı..Siyasi partilerde bayrak yarışı bitmez. O da bayrağı  sevgili dostum Nejat Tülek’e bırakmıştı.Tülek te bir AK Parti sevdalısı olarak koşabildiği kadar koşan, bayrağı yere düşürmeyendir.Yorulan bir diğer arkadaşının elini sıkar,sırtını sıvazlar elindeki bayrağı bir başka sevdalıya bırakır. O da bunu yapmıştı..Bu kez partinin ilçe başkanı Mehmet Demir’di.O da duvara yeni tuğlalar yerleştirdi ve duvarı biraz daha yükseltti. güçlü kıldı.Siyasette ölünceye kadar görev yapmak yoktur.Başkan bakar ki  koşamıyor,sendeliyor elindeki bayrağı düşürmek istemez ve arkasından gelene verir. Ak Parti’nin Tavşanlı’da  yükü omuzlayan son ve halen görev yapan başkanı Avukat Hilmi Gümüş’tür.İkinci avukat ilçe başkanıdır. Sayın Gümüş te görevini hakkıyla yapmıştır.Yeniden göreve talip olur mu olmaz mı bilemem. Bu kendi taktiridir.

       Fakat  önemli olan husus şudur: Tavşanlı’da partiyi omuzlayanlar Ak Parti’yi hep kazandırmıştır. Bu da Tavşanlı’yı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kalesi konumuna getirmiştir.Ne gariptir ki AK Parti  hiçbir siyasi partiye  şans tanımamaktadır. .Öyleyse yapılacak en güzel şey partinin 16. Kuruluş yıldönümünde  Tavşanlı’daki bu kahramanları kutlamak olmalıdır.Diyeceksiniz bu başkanların hepsi de sütten çıkmış akkaşık mıdır? Elbette değildir. Çünkü mükemmel insan yoktur.Her yiğitin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi bu başkanların da kendine özgü davranışları,tutumları,anlayışları olmuştur.Bu  başkanlar kimilerine göre  başarılı kimilerine göre daha az başarılıdır.Ama  hepsi de AK Parti’yi hep yüksekte tutmuş ve partisini kazandırmış başkanlardır.

       Bazı Ak Parti sempatizanları ” Mevcut kadrolarla 2O19 ‘’da da aynı başarılar tekrarlanabilir mi?” diye kendi kendini sorgulayabilir.Bunun kesin çözüm yeri önümüzdeki ilçe kongresidir.Taze kan gerekiyorsa bu önümüzdeki ilçe kongresinde mutlaka  gerçekleşecektir. Eğer Tavşanlı’da gerekli kana gerçekten ihtiyaç varsa bu mutlaka bulunacaktır. .Ama” Biz bu işi bu kadrolarla götürebiliriz” deniliyorsa yapılacak bir şey yok. Herkes  mahkemenin  kadıya mülk  olmadığını bilmek zorundadır. Gerekirse bir siyasi parti kadrolarını  değiştirebilmelidir.. Bunda gocunacak bir şey de  yok.. Samimiyetle el sıkışıp,gerekirse birileri birilerinin yanaklarından öpebilir. Nihayet  bir hizmet yarışı söz konusudur.Eğer birileri mensubu bulunduğu siyasi partiyi gerçekten seviyorsa  içi aşkla dolu,yüreği

küpür küpür  bir diğerinin göreve talip olması  karşısında  siyasi olgunluğu asla elden bırakmamalıdır.

       Bugüne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kadroları yola çıkarken bir takım vaatlerde bulunmuşlardır.Bu vaatlerin içinde en önemlisi ise “ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”  prensibidir.Ak Parti,devlet ve milletin  kaynaşmasını istemiştir.Huzur ve refahın artmasını  arzulamıştır.Bunlar en önemli yol haritalarıdır.Siyasi kadrolar bir çok şeyi başarmanın huzurunu ve gururunu yaşar.Çünkü bu yüce milletin insanları her şeyin en güzeline  layıktır.Türk Milleti ,bu ülkeyi kalkındırmak için yeterli donanıma  ve yüreğe sahiptir.Ülkemizde artık tarihi belediyecilik  devri Ak Parti ile birlikte çöpe atılmıştır.Belediyecilik artık sadece kaldırım döşemek,yol yapmak,tretuvar döşemek,bordür  taşı  boyamak,çöp toplamak değildir.Akla hayale gelmedik projelere imza atmaktır.Yaşamı kolaylaştıracak hizmetler  ön plandadır.Ak Parti Belediyelerinde tek hedef belediye sınırları içinde yaşayanların yüzünü güldürmektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları