15 Mayıs 2014 - Perşembe

TOPLUMSAL VE ÇEVRESEL DUYARLILIK

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4990 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 TOPLUMSAL VE ÇEVRESEL DUYARLILIK
 Çok seslilik mi, yoksa sessizlik mi? Ben çok seslilikten yanayım. Tavşanlı'lı eğer sesini çıkarmamaya devam ederse, rahmetli meslektaşım Fevzi Coşgun'un tabiriyle birgün altından çekilen halının da farkında olamayacaktır. Örnekmi istiyorsunuz? Sessiz kaldığımız zamanlarda hep birşeylerimizi yitirdik. Rahmetli önce başbakan sonra cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın iltifatlarına mazhar olan GLİ Bandomuz dağıtıldı. Tık ses gelmedi. Ünlü Mehter Takımımızın faaliyetine son verildi, tık ses gelmedi. GLİ Müessesesi teknik elemanlarının "bu tribünler en şiddetli depreme göre inşa edilmiştir"sözlerine rağmen alelacele yıktırıldı. Spor elçimizin maçlarını Kütahya'ya aldılar, tık ses gelmedi. Geleceğimizi tehdit eden zehirli katı atık bertaraf tesisleri kurmak için birileri Çobanköy'de arazi kapattı, tık ses gelmedi. İlçemizin bugünlere gelmesinde etkili olan EÜAŞ Tunçbilek Termik Santralı neredeyse özelleşecek, tık ses yok. Suyunu içtiğimiz, kullandığımız, sebzelerimizi suladığımız Kocaçay'ı yıllarca kirlettik, tık ses yok. %65 orman varlığımız var, bir entegre tesis kuralım dedik, tık ses yok. İlçemize orta ölçekli bir polis okulu açalım, küçük bir askeri birlik getirelim dedik, tık ses yok. Linyitspor her an bir alt lige düşebilir diye söyledik durduk, tık ses yok. Öğretmenlerimizin elinden öğretmenevi alındı, tık ses yok.  Göbel Kaplıcaları'nda bir astım merkezi kurulsun, doğal mera Moymul Ovası ekonomik açıdan ilçemize katkıda bulunsun dedik, tık ses yok. Peki ne zaman çok sesli olacağız? Bağırıp çağıracağız?
 
Gençlerimizin yaşadığı topluma ve çevresine daha duyarlı olabilmeleri için üzerimize düşenin ne kadarını yapabiliyoruz? Tavşanlı'da etkin bir sivil toplumun gelişimine katkıda bulunmayı, Tavşanlı'yı daha yaşanır kılmayı ne kadar becerebildik? Sosyal sorumluluk projelerimiz nelerdir? Ne durumdadır? Sayın milletvekilimizin, Vural Kavuncu'nun eline kaç proje verdik? Yıllar önce programa alınan Çukurköy Göleti bile bugün tozlu raflardadır. 
 
Kusura bakmasın ama kimse Tavşanlı'lıyı tavuk toplum olarak göremez. Sosyal demokrat bir bilim adamı olan Darwin bakın ne diyor?"Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir.Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.Uçamayanlar ise tavuk olur.Tavuk toplum önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındığının farkında bile olmaz."
 
Sakın ola kimse Tavşanlı konusunda bizi tıngırdatmasın. Lütfen biraz çok sesli düşünelim. Sesimiz ilçe sınırları dışından da iyi duyulsun.  Bugüne kadar yaptığımız yanlışlara yenilerini katmadan yeni bir yol üzerinde yürümeliyiz. Mülayim kırı betonlaştı. Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, GLİ kalorifer tesisi, Kız Meslsk Lisesi bir dizi işyeri Mülayim kırını katletti. Hafız Dere Vadisi amacı dışında kullanıldı. Alternatifi olmadığı için çevreyolumuz ile şimdiden sorunlar yaşıyoruz. Karakova kaybedildi. Devlet Hastanemizi göğün tepesine yaptık. Devlet dairelerini oralara buralara serpiştirdik. Mobese, sinyalizasyon ve haberleşme sistemlerimiz yeterli düzeyde değil. Sayın milletvekilimiz mesaj atmışlar.Balıkesir yolunun tam anlamıyla hizmete girdiğini müjdelemişler. Çok mutlu oldum. 38 yıl sonra gerçekleşen bir proje. Şimdi önümüzde hükümet konağı, T tipi cezaevi, hakim ve savcı lojmanları, yeni bir dizi lise yatırımları var. Linyitspor sayesinde yaklaşık 7 milyon TL'sına bir stat kazandık ama Linyitsporu kaybettik. Bugünden itibaren her Tavşanlı'lı kendi çapında faaliyetler içinde olmalı, birlik ve beraberlik örneği vererek olmazları gerçekleştirmelidir. Yeni baştan, sil baştan diyoruz. Yeni bir başlangıç için önce yerel yönetimlerde görev verdiklerimizden sonra bürokratlarımızdan, kurum ve kuruluş yetkililerimizden hamleler bekliyoruz. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları