17 Aralık 2020 - Perşembe

GÖBEL KAPLICALARI’NDA YENİDEN SONDAJ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
1073 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 TAVŞANLI  GÖBEL  KAPLICALARI’NDA   YENİDEN  SONDAJ
                                        FAALİYETLERİ BAŞLATILMALIDIR  
            Tavşanlı,Kütahya’nın en gelişmiş ilçesi. İlçe sınırları içinde Göbel Kaplıcaları dışında bir sıcak su kaynağı bulunmuyor. Ne gariptir ki,40-50 Km yakınında  Emet ,50-60 Km yakınında Gediz,100 Km yakınında Simav ilçelerinde sıcak su kaynakları bulunmaktadır.   130 Km yakınında Bursa,bir o kadar uzaklıkta Balıkesir illeri var. Bu ilçe ve illerde sıcak su kaynakları varsa Tavşanlı’da da olmalıdır. En basiti,Simav’ın Eynal Kaplıcalarında su sıcaklığı 120 dereceden 143 dereceye çıkarılmış. Ha keza hemen yanı başımızdaki Yoncalı Kaplıcaları ve Ilıcalar’da küpü çatlatacak kadar sıcak sular  insanımıza şifa sunmakta,yeni kaynaklar bulunmaktadır. Tavşanlı’dan 70 km Bursa’ya doğru Domaniç Üzerinden gidin yine şifalı kaplıcalar karşınıza çıkar. 
             Şimdi Allah için başımızı iki elimizin arasına koyup bir düşünelim; Tavşanlı  sıcak sularla çevrili bir ilçe neden Göbel Kaplıcaları’nda hala 20-25 derece arasında  şifalı sularla yetiniyoruz? Kulakları çınlasın,bir ara Tavşanlı Belediye Başkanı ve milletvekilimizdi Hüsnü Ordu ile Göbel Kaplıcaları’ndayız. Bir firma sondaj faaliyetleri başlatmıştı. Ama maalesef başlatılan çalışmalardan olumlu bir sonuç alamamıştık. Ama pes etmemek gerekir. Bugün Simav ne yapıyorsa biz de yapabiliriz. Simav Belediye Başkanı hemşehrimiz Adil Biçer jeotermal abonelerinin daha konforlu ısınması için verimliliği artırmak yolunda  Eynal Kaplıcaları Bölgesi’nde yeni su kaynakları aratıyormuş. Hatta 223 bin 900 TL karşlığında  sözleşme bile imzalanmış. Yeni pompalar yerin derinliklerindeki yeni sıcak su kaynaklarına ulaşacakmış. Mevcut sıcak suların debisi 15 litre saniyeden 46 litre saniyeye yükselmiş bile.Simavlı hemşehrilerimi kutluyorum. Darısı Tavşanlı’nın olsun. 
              Tavşanlı Belediyesi,gerek Simav’da,gerekse Kütahya Ilıcalar ve Yoncalı Kaplıcaları’nda  başlatılan çalışmalar çerçevesinde ilgililerle hemen temasa geçmelidir.Yeni sıcak su arayan firma ve kuruluşlarla irtibata geçmelidir. Göbel Kaplıcaları’nda iddia ediyorum yüzlerce metre derinlikte  çok sıcak su kaynakları vardır ve istenildiği taktirde derin sondaj çalışmalarıyle bu sıcak su katmanlarına ulaşılacaktır.   Bunun aksi düşünülemez. Halen tek hedef bu olmalıdır. Yeni sıcak su kaynakları Göbel Kaplıcaları’nı ülke genelinde de  ünlü kılacaktır.Yeni sıcak su kaynaklarının  yeni yeni alanlarda Tavşanlı’ya nefes aldıracağını düşünüyorum..Örneğin;  en azından ,Tavşanlı’da seracılık faaliyetleri hız kazanacaktır.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları