29 Ocak 2017 - Pazar

TAVŞANLI İLÇE OLDUKTAN SONRA 41. KAYMAKAMINI DA GÖRDÜ HOŞ GELDİNİZ SAYIN KAYMAKAM

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
4315 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

     Hoş geldiniz sözcüğü güzel bir sözcüktür.Ben yıllar yılı güle güle sözcüğünü hiç sevmemişimdir.Halkımız da genel olarak bu sözcüğü benim gibi sevmez. Ama “hoş geldiniz” sözcüğünü sever.. Bu gelene söylenen bir esenleme  sözüdür.Gidenlere de söylenecek tek bir şey var.Halk Ozanı Aşık Veysel gibi söylersek:”Ben gidersem adım kalır/Dostlar beni hatırlasın” desek yeterli olur.
     Sevgili Numan Hatipoğlu’na da önce “ Hoş geldiniz” demiştik. Yaklaşık yedi buçuk yıl ilçemizde görev yaptı.Bu bir rekor sayılabilir.Tavşanlılı bugüne kadar 4O sayın kaymakamla çalıştı. İlçe halkı şimdi artık 41.nci kaymakamımız ile bir süre elele,gönül gönüle olacak.Sayın Hatipoğlu’nun isminin Tavşanlı’da kalıcı olacağını söylemek yanlış olmaz. Sayın Hatipoğlu gibi,.Tavşanlılı bugün bir rahmetli sonra vali oldu  9.ncu kaymakamı Ali Akseven’i,.rahmetli Saip Nalbantoğlu’nu, rahmetli Salim Çankırı’yı,İdris Kurtkaya’yı,Bekir Ergök’ü,Cevdet Ekmekçi’yi de unutmamıştır.Çünkü onların da makam odalarının kapıları tıpkı sayın Hatipoğlu’nun makam odasının kapısı gibi ardına kadar açıktı.Kulakları çınlasın kaymakam İdris Kurtkaya  makamından ayrılırken alel acele önüne uzatılan dilekçeyi  gördüğünde itiraz etmez,getirenin sırtında imzalardı Bu sayın kaymakamlar döneminde  Tavşanlılı  devletin sıcaklığını hep hmiştir.Hepsi de.hoşgörülüydü.Hani köylerde uzun süre kalan benim gibi,rahmetli Hasan Kayhan gibi,Sami Akarsu gibi  öğretmenlere hep sorulmuştur.” Köyde bu kadar yıl nasıl kaldınız?” Yanıtımız şu olmuştur:” Muhtarla,köy imamıyla,köy ihtiyar meclisi üyeleri,korucuyla(köy bekçisi),köyün yaşlı başlı erkan-ı harpleriyle uyumluysan yıllarca kalabilirsin”  Sayın yeni kaymakamımız( kendileri vali yardımcısıyken aktif görev almışlardır) Yüksel Kara Beye  aslında :” Sayın valim” diyebilirdim.Çünkü ilde sayın vali ile çalışmışlardır.Vali yardımcılığı görevi ifa etmişlerdir.Ben zaman zaman :” Sayın valim” diye hitabedersem beni bağışlasınlar Zatı alileri de  hizmet süresi dolduğunda veya siyasi iradenin  kararıyla bir başka yerde,bir başka görevde  mutlaka olacaklardır.Çünkü .Devlet memurunun bavulu hep hazırdır.Rahmetli babam Hakimken biz de az mı atamalar sonucu yer değiştirmedik..Önemli olan bir devlet memurunun görev yaptığı yerde verdiği hizmettir.Halk en büyük yargıçtır. Önemli olan  halkın sevgisini,devletin teveccühünü kazanmaktır.
      Tavşanlı,16.yüzyılda nahiye statüsündedir.Hicri 23 N.1275 Miladi 1858 yılında Şükrü Efendi’nin müdürlüğü zamanında nahiyeden kazaya(ilçeye) tahvil edilmiştir.Zaman içinde nahiyeye çevrilen Tavşanlı Miladi 1919’da yeniden kaza(ilçe)yapılmıştır.Emet ve Tavşanlı Nahiyeleri’nin kazaya(ilçe)dönüştürülmesine karar veren  Bakanlar Kurulunun Başkanı Damat Ferit Paşa’dır.Ankara Hükümeti,25 Mart 1921’de Tavşanlı’yı resmen ilçe yapmıştır.İlk sayın rahmetli kaymakam da Bursalı Kamil Bey’dir.Daha sonra sırasıyla Hayri  Bey,Ali Sabri Bey,Osman Nuri Bey,Şakir Pınar,Raşit Demirelli,Ziya Önder(vekil),Lütfi Akatlı( Vekil), Ali Akseven(Vali oldu), Hıfzı Metin,Rauf Öktem, Azmi Perker,Muammer Tapucu, Arif Oya Başaran,Hikmet Ökem,Hayrettin Güven, Sabri Yorulmaz, Nevzat Gülmez, Saip Nalbantoğlu, İhsan Atakan, Salim Çankırı,Mümin Özışık,Necati Karakayalı,Mehmet Fahri Can,Erdoğan İzgi( vali oldu),Nail Taşdelen, Kadim Doğan,Ahmet Ülkü Onursal( Aktuğ),Hasan Hüseyin Yazlık, Cevdet Ekmekçi,İdris Kurtkaya, Şefik Aydın, Nafiz Kaya,Bekir Ergök, Hacı Osman Ebiloğlu, Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Mehmet Özmen, Erol Türkmen, Mehmet Suat İlhan, Numan Hatipoğlu kaymakam olarak görev yapmışlardır.
       İnşallah bir gün sayın kaymakamımız Yüksel Bey’in bir çayını içerim.Ama güzel bir ilçeye atandılar.Artık Tavşanlı’nın TSE  patentli leblebisinden,ünlü Şirin Sucuğu’ndan,Tepecik Beldesi’nin ünlü Manda sütünden üretilen dondurmasından,ünlü güvecinden,kadife kadar yumuşak Hotanlı Suyu’ndan, Ali Kutlu( Kocabıyık) nun işkembe çorbasından,Balık Pazarı’nın taze deniz,göl,akarsu balıklarından,İbrahim Tuna’nın ünlü İnegöl Köftesi’nden,İsmail Umutlu’nun mermer üzerine dökülen ünlü tahin helvasından,Yıldız Pastanesi’nin ünlü leblebi tozundan üretilen kurabiyesinden,çok çeşitli gözlemesinden,ünlü tarhanasından,nefis yumurtasından,yağlı sütünden,peynirinden,kaymağından,ev baklavasından  tadacaklar.İlçenin güzel insanlarıyla tanışacaklar.Gönüllerinde şimdiden Tavşanlı için bir yer hazırlayacaklar.Sayın Hatipoğlu giderken  ifade etmişler.”Allah hayrını murad ettiği kimseyi halkın ihtiyacına merci kılar” ne kadar güzel. Şimdi sayın Yüksel Kara da artık göreve başladığı 15 Aralık 2o16 tarihinden itibaren artık bir Tavşanlılıdır. Tavşanlı’nın sosyal,ekonomik,kültürel alanlarda başarıları için mesai verecektir.Spor camiasının da mutlaka beklentileri olacaktır. Sayın Kara, eski kaymakamlarımızdan kulakları çınlasın sayın Mehmet Fahri Can gibi “ Sporcu kaymakam” olarak  spora gönül verenleri de mutlu kılabilir.rBir şansı daha var. Tavşanlı’yı iki yıldır tanıyan bir yönetim görevlisi. Bu başarılarında  etkili olacaktır..TÜİK verilerine göre 2o15 yılı Aralık Ayı itibariyle merkez nüfusu 69.657,genel nüfusu  1o2.141,belde ve köyler nüfusu 32.484 olan ve 87 köyü bulunan Tavşanlı’ya hizmetin bir ibadet olacağını düşünüyorum. İnşallah sayın Kara dönemi ilçenin her alanda patlama yaptığı,refahı yakaladığı, sorunları sıfırladığı bir dönem olur. Temennim budur.Sayın kaymakamın yanında değerli bir milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu,değerli bir belediye başkanı Mustafa Güler,değerli Belde belediyelerinin başkanları,kurum ve kuruluşlar,deneyimli  birim  müdürleri var.Sayın kaymakam müsterih olsun kendilerini asla yolda bırakmayacağız. Hep yanında olacağızYerel Basın sürekli başarılarınızı takip edecektir.Bugüne kadar hiçbir sayın kaymakamın Tavşanlı’ya ,Tavşanlının da bir sayın kaymakama beddua ettiğini işitmedim.Bizler Tavşanlılı olarak Polyanna gibiyizdir. En küçük hizmetler  bile bizi mutlu etmeye yetip te artıyor.....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları