08 Mayıs 2015 - Cuma

SEÇİME ÇEYREK KALA

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 16 dk.
3922 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

                                                                         SEÇİME ÇEYREK KALA

 

 

          Genel  Seçimlere çeyrek kala  Tavşanlı geçmiş dönem teveccüh gösterdiği Prof.Dr.Vural Kavuncu’ya yeniden görev verdi.Sayın Kavuncu’nun  Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında saygın bir yeri olduğu muhakkak.Böyle olmasaydı Kütahya’da 2. sırada olabilir miydi?Bu aslında sayın Kavuncu ile beraber Tavşanlı’ya bir  mesajdır.Böyle bir fırsatı Tavşanlılı seçmen mutlaka değerlendirecektir.Bu arada sevgili Rıdvan Durgut ve Mehmet Demir kardeşlerime de gösterdikleri cesur,dürüst,terbiyeli duruşlarından ötürü  halkımız adına teşekkür etmek isterim.Güzel bir duruş sergilediler.Demokrasi örneği verdiler ve inandıkları,savundukları,dava uğrunda yine mücadelelerini sürdüreceklerdir.

          Sayın Kavuncu TBMM Çatısı altına girdiği günden bugüne koltuğunda en az oturan milletvekillerindendir.Sürekli halkın arasında olmuştur.Kimsenin kalbini kırmamıştır.Elinden geleni yapmıştır.Bana ulaşan bilgi paketini en ince teferruatına kadar değerlendirdim.Bana göre sayın milletvekili Tavşanlı’ya hizmet vermiştir.Ama sayın Kavuncu’yu sadece bir Tavşanlı Milletvekili olarak görmek yanlıştır.Kütahya’nın Tavşanlılı Milletvekili olarak görmek daha doğrudur.Çünkü merkez ilçe dahil 13 yerleşim birimi mahalleleri,beldeleri ve köyleriyle  Kütahya bir bütündür. Sayın Kavuncu’yu sadece Tavşanlı’ya hizmet etmiş biri olarak değerlendirmek yanlış olur.Çünkü O, tüm Kütahya’nın bir milletvekilidir. O’nun için Tavşanlı neyse Simav,Gediz,Emet,Domaniç,Altıntaş,Aslanapa,Çavdarhisar,Dumlupınar,Hisarcık,Pazarlar,Şaphane ve merkez ilçe de O’na oy veren seçmenlerle doludur. Bu nedenle sayın Kavuncu’nun hizmet alanında yer almışlardır.

          Bakın bakalım sayın Kavuncu’ya.O’nu ilk dönem kadar zinde,neşeli,huzurlu,güçlü görebilecek misiniz?.Çünkü geçen zaman içinde insanlar da yıpranırlar.Sayın Kavuncu da yıpranmıştır.Ama içindeki hizmet aşkı Onu ayakta tutmuş,O’na  yeniden  güç aşılamıştır.Herkes gibi sayın Kavuncu da bir fanidir.Yani ölümlüdür.Ama Tavşanlı’ya yaptığı hizmetleri gözardı etme lüksümüz olmamalıdır.O’nu önce dinlemek,yaptıklarını görmek,neler yapabileceğini hesaplamak ve hizmet terazisinin bir kefesine koymamız gerekir.Taktir Tavşanlılılarındır.Yapılanlar bir denize atılır.Balıklar bilmeyebilir.Ama Yaradan bunu en iyi şekilde değerlendirir.Önemli olan Allah ‘ın rızasını almaktır.Ben şu anda Tavşanlı’dan en az 500 Km uzaktayım ve kulağım sürekli Tavşanlı’dadır.Tavşanlı nezle olsa ben öksürürüm.

         Sayın Kavuncu milletvekili olmadan önce başarılı bir doktordu.Bir bürokrattı.Milletvekilliği gündeme geldiği günlerde herkes bir şey söylemişti.Bürokrattan milletvekili halkın şablonuna pek uymamıştı.Ama sayın Kavuncu bürokrattan da bir milletvekili olabileceğini göstermiştir.

        Şimdi şöyle bir tur atmaya ne dersiniz? Allah sebep olanlardan razı olsun.TBMM Başkanlığı yapmış değerli hemşehrimiz Doç.Dr.Mustafa Kalemli’nin adıyla anılan devlet hastanemiz için ilaveten 23 milyon 126 bin 096 TL harcanmış.Tepecik Beldesi’nde  3 hekimlik prefabrik ASM  531 BİN TL’ye  malolmuş.112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sayısı 4’e çıkmış.Tunçbilek Beldesi’nde de bu istasyonlar var.2014 yılı itibariyle nitelikli yatak başına düşen kişi sayısı 744’e  yükselmiş.Halen ilçemizde bir Toplum Sağlığı Merkezi,10 Aile Sağlığı Merkezi oluşmuş durumda.29 Aile Hekimliği birimine ulaşılmış.14 Aile Hemiliğince 77 yerleşimde 14510 kişiye sağlık hizmeti verilmiş.79 yerleşimde  17020 kişiye mobil eczacılık hizmeti getirilmiş.Devlet Hastanemizde 129 bin TL’ye 5 ünitelik bir rehabilitasyon  birimi faaliyete geçirilmiş.Planlananlar da var.Tavşanlı Sağlık Kompleksi 8148 metre kare alanda  halkımıza sunulacak.Bu komplekste neler mi var? İlçe Sağlık Müdürlüğü,112 ASH  istasyonu,15 ünitelik  Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi,Sağlıklı Yaşam Merkezi,İş Sağlığı  ve Güvenliği Hizmet Birimi, KETEM,100 kişilik toplantı salonu ve diğerleri yer alacak.

        Tavşanlı IMKB Anadolu Öğretmen Lisesi( Sevgili kurucu müdür,okulun gerçekleşmesinde emeği büyük olan meslektaşım Ahmet Urfalı’yı saygıyla anıyorum) spor salonu tamamlandı.705 bin TL harcandı.İl Özel İdaresi’nin katkıları büyük.700 metre kare bir alanı kaplayan salonda 72 kişilik minyatür bir tribün,2 hakem odası,2 öğrenci soyunma odası,2 öğretmen odası ve 8 adet te duş var.Mülayim Kırı  eteğinde,yıktırılan Kız Meslek Lisesi arsasına  2350 metre karelik bir yerde 700 seyirci kapasiteli bir spor salonu iki kat olarak inşa ediliyor.Bu salonun 2016 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.3 milyon TL’sına malolacak.Gençlik Merkezi ,konferans salonu,gösteri ve spor etkinlikleri ile dizayn edilmiş çok amaçlı spor salonu olacak.Sahne,müzik,resim,plastik ve görsel sanatsal işlikleri ,zeka oyunları işliği,. Bilişim işliği,kütüphanesi,kafeteryası ve sosyal alanları bulunacak. 2100 metre kare kapalı  alanlı  bir hizmet. Tenis,basketbol,voleybol gibi sportif dallarda da bölümler mevcut.

        Amatör Spor kulüpleri için alt yapı oluşturuluyor.Bu amaçla ilk etapta 900 bin TL yatırım bedelli Karakova sentetik çim çalışmaları yapılıyor.Ada stadı yeniden dizayn edildi. Bu konuda özellikle sayın milletvekilinin büyük katkıları var.2000 kişilik protokol tribünü oluşturuldu.1600 kişilik  kale arkası tribünü kazanıldı.5200 kişilik seyirci kapasitesine ulaşıldı.Bu arada sportif dallara uygun bölümler yapıldı.Gece maçları oynanabilecek.Stat zemini drenaj sistemiyle  yeniden yapıldı.Tek aksilik müteahhitin ve taşeronun işi vaktinde tamamlayıp hizmete verememesi oldu.Sayın milletvekili bu konuda üzgün olduğunu ama AK Parti İktidarı’nın yaklaşık 10 milyon Tl’lık bir yatırımla Tavşanlı’yı ödüllendirdiğini,yine Linyitspor’un bu hizmetin ilçeye kazandırılmasında en büyük faktör olduğunu söylüyor.

        Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun  ilçeye yeni bir güç,istihdam ve  tanıtım aracı olacağı ifade edilirken,Okul binasının inşaatının devam ettiği,Bodrum ve zemin katların bitirildiği,Katların çıkmaya başladığı,4 katlı olacak okulun 2015 yılı sonunda veya gelecek yıl hizmete sunulabileceği,binanın ihale bedelinin 6 milyon 115 bin TL olduğu 516 öğrenci kapasiteli okulun  2 blokluk yurt binası olacağı,Kantin,yemekhane,idari bina için de çalışmalar yapıldığı ifade ediliyor.Bir halı saha,çok amaçlı bir saha( Basketbol-voleybol-diğerleri) bir tenis kordu, bir giyinme,soyunma,duş için de 280 bin TL harcanacağı belirtiliyor.

        Kapalı ve açık cezaevi,lojmanları,jandarma birimi,idari bina ve diğerlerinin inşası devam ediyor.Büyük ilerleme kaydedildi.2015  yılı içinde hizmete girecek.25 milyon TL’sına  çıkacak.Yeni Hükümet Konağı ihale edildi.Vergi Dairesi ile birlikte yaklaşık iki yıl içinde bitirilecek.Sadece Hükümet Konağı 10 milyon TL’sına malolacak.Yeni Otogar bitmek üzere.Eski Hükümet Konağı yeni binaya taşındıktan sonra yıktırılacak. Cumhuriyet Meydanı genişleyecek.Tavşanlı Polis Amirliği yeni bir binaya kavuşuyor.

      1250 hektar alana 1 milyon 452 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.50 bin adet fidan da vatandaşlara dağıtıldı.Orman emvali üretimi karşılığı ödenen bakım-yatırım-ağaçlandırma-mühendis alımı ve diğerleri için 29 milyon 134 bin 765 TL’ sı ayrıldı.

        Tavşanlı-Kütahya Bölünmüş yolu sıcak asfaltla kaplandı.Bu yıl içinde son kat aşınım tabakası işi bitirilecek.Çevre yolumuz sıcak asfaltla güçlendirildi.Tavşanlı’yı Ege’ye bağlayan Balıkesir yolu açıldı.40 yıldır sürüncemede olan iş bitirildi.Yolun tamamının bölünmüş yol olacağı haber veriliyor.Tavşanlı-Dursunbey arası bir saata indi.Tavşanlı Tunçbilek çevre yolu ve Domaniç yolu ihale edildi.34 Km’lik yolun 16 Km’si  tamamlandı.Tavşanlı- Tunçbilek arası  12 Km’lik  yolun 2.4 Km’si  bölünmüş yol oldu.Asfaltlandı.Tavşanlı’yı İzmir’e bağlayan Tavşanlı- Örencik yolunun 14 Km’si  genişletildi.İyileştirildi.Tavşanlı- kuruçay Beldesi-Güzelyurt Mahallesi  arası  trafiğe elverişli kılındı.Tavşanlı – Tepecik Beldesi  arasındaki yol sıcak asfalt yaptırıldı..Tavşanlı’da İş Mahkemesi kuruldu.Mahkeme sayısı 10’a çıkarıldı.İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi  eski Öğretmenevi’nde hizmete girdi.Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü  sevgi evi (çocuklara) açıldı.Tarihi ortaokul bahçesindeki  atıl binalar Hayme Ana Kız Meslek Lisesi  uygulama kafeteryası  haline dönüştürüldü.Buradan kadrolu memur,hizmetli ve 4/C li personel yemek yeme imkanına kavuştu.İş-Kur Tavşanlı Hizmet Merkezi açıldı.Korunması gerekli kültür varlığı tescilli Ada Mesireliği Köprüsü( Taş köprü)restore edildi. 680 bin TL harcandı.Ağalar Camii restorasyonuna ise  300 bin TL ödendi.OSB ‘de  çalışan sayısı 2475’ e ulaştı. 2.Etap çalışmalar sürüyor.Kamulaştırmalarda sorun yaşanmadı.Elektrik kesintilerinden OSB’nin olumsuz etkilenmemesi için OEDAŞ izinli 300 TL maliyetli alternatif bir enerji hattı için harekete geçti.Eskişehir-Kütahya-Balıkesir demiryolunun elektrikli sisteme kavuşması  için çalışmalar devam ediyor.Fiziki ilerleme kaydedildi. Demiryolları güzergahlarında  6 trafo merkezi montaj çalışmaları devam ediyor.330 Km hat boyunca  başlatılan çalışmaların toplam maliyetinin 110 milyon Tl’sı olduğu  bir elektrikli  lokomotif ,2 dizelin yerini alacağı ,elektrikli tren işletmeciliğinde % 33 düşük maliyet yakalanacağı belirtiliyor..İlk elektrikli trenlerinTavşanlı- Eskişehir arasında hizmet vereceği,önce yük sonra yolcu trenlerininselektrikten yararlanacağı ifade ediliyor.250 milyon Tl değerinde Eskişehir-Kütahya-Balıkesir sinyalizasyon projesinin yapımı devam ediyor. Projenin  son çeyreğinde Alayunt-Kütahya-Tavşanlı hat kesiminde  kazı,beton,kablo kanalı,kablo döşenmesi işleri devam ediyor.Eskişehir- Kütahya  bağlantılı raybüs (DMU setleri) tren seferleri Tavşanlı’ya kadar uzatıldı.Tunçbilek Garı’na ilave yol yaptırıldı. 2319 metre uzunluğunda toplam 4 yeni yol için 369 bin TL  harcandı.Bu çalışmalarla Tavşanlı Garı’nın yoğunluğu azaltıldı,Kuruçay ve Emet yolu  hemzemin geçitleri alt ve üst geçitlerle zenginleştirilecek.Karakova Mahallesi’nde demiryolu alt geçiti hizmete girdi.İlçe Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği  işbirliğiyle  2011-2014 yılları arasında  121 km köy yolu asfaltlandı.Kilitli beton taşı sağlanarak 87 köyde meydan ve sokaklara döşendi.Toplam döşenen alan 385 bin 752 metre kare tutuyor.87 köyden eksik kalan 17’sine   foseptik çukuru yapıldıKanalizasyon hizmeti getirildi. Su borusu döşendi. Mevcutlar iyileştirildi.26 köyde sondaj çalışması yapıldı.17 köyde içme suyu deposu yapıldı.28 köyde terfi-isale hattı çalışması yapıldı.Toplam 78240 metre HDPE borusu döşendi.6 köy bentten,göletten kapalı sulama sistemine kavuştu. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı Tavşanlılılara 29863 adet organik meyve ve asma fidanı dağıtıldı.24522 adet meyve ağacında aşılamaya gidildi. 87 bin adet fide dağıtıldı. Hayvancılık açısından  önem arzeden bitki tohumlarına ödenek sağlandı. 23 köye çocuk oyun parkı kuruldu. 33 köyde çöp toplama başlatıldı. Köylere konteynırlar römorklar alındı. Tüm köylerin atıkları toplanacak.650 adet konteynır daha alınacak. 20 köye yangın tankeri,23 köye yangın teçhizatı sağlandı.Tavşanlı’nın 87 köyünde planlı yapı ve imarlaşma için köy yerleşik alan çalışmaları ve köylerde numarataj işlemleri tamamlandı.Köylere 21050 adet kapı numara levhası takıldı.Tavşanlı Tarihi adlı kitap dağıtıldı.Derbent Şehitler Anıtı yaptırıldı ve açılışı yapıldı. Köylerimize köy konağı,çok amaçlı salon,düğün salonu.cami onarımı,gasilhane,tuvalet,dere ıslahı,imamevi,çobanevi,mezarlık çevre duvarı, menfez,yol malzemesi yatırımı ve hizmetleri gerçekleştirildi.İlçe özel idare+köydes+birlik+köy yardımları 2010 yılında bir milyon 500 bin TL,2011 yılında 2 milyon 710 bin Tl,2012 yılında 2 milyon 710 bin Tl,2013 yılında 3 milyon 272 bin TL,2014 yılında ise bir milyon 980 bin TL yi buldu.

      11 milyon 522 bin 200 TL ödenekle  DSİ aracılığıyle Uluçam,Şenlik,Doğanlar,Tavşanlı Göleti Sulamaları,Tepecik Beldesi arsenik arıtma ,Tavşyanlı Arıtma tesisi işlemleri yapıldı. Güzelyurt Mahallesi Gürağaç Mahalleleleri Ayvalı Köyü,Balıköy Beldesi’nde  taşkın koruma kanalları yapıldı.Kocaçay’ın ıslahı için harekete geçildi.2150 metre trapez kesitli harçlı pere kaplamalı kanal hizmeti başladı.600 metrelik istifli taş kaplama derz yapılacak. Projenin maliyeti bir milyon TL.1.105.000 TL harcanarak Hafızdere ,Beyköy Mh,Dedeler Mh,Gürağaç Mahalleleri ,Demirbilek Mh,,Derbent Köyü,Köprücek Köyü,Kışlademirli Köyü’nde  taşkın koruma kanalı ve dere ıslahı gerçekleştirildi. Yeni 16 derslikli Hanımçeşme,aynı derslik kapasiteli  Moymul İlköğretim Okulları için 6 milyon 219 bin TL harcanacak.Zihinsel engelli gençler için Karakova’da  Özel  Mesleki  Eğitim ve İş Uygulama Merkezi 10 ayda bitirilerek teslim edilyecek.Bu hizmet için 700 bin TL harcanacak. 10 derslikli  Tepecik Beldesi İlköğretim Okulu  inşaatı bitmek üzere 850  bin TL’ye malolacak.Tavşanlı Hayırlı Hizmetler Vakfı’nın verdiği arsaya SYDV  ‘nin yaptırdığı 158 öğrencilik İmam-Hatip Erkek Öğrenci Yurdu için bir milyon 938 bin 224 TL harcandı.Yine SYDV tarafından fen lisemiz için 160 erkek,114 kız öğrenci yurtları için 4 milyon 588 bin 898 TL harcanacak.2011 yılında GLİ’ye 190 kamu işçisi alınmıştı.Mart/2015 itibariyle toplamda 872 işçi alındı.Yeni linyit sahaları ihale edildi.İğdekuzu pano yer altı sahası,derin sahalar,binlardan sadece ikisi.İğdekuzu’da 10 yılda 6 milyon ton linyit üretimi hedefleniyor. Yüklenici firma300 MW kapasiteli  termik s antral kuracak.Derin sahalardan 36 yıl üretim planlanıyor.Yıllık bir milyar 800 milyon kwh elektrik üretilecek.Öngörülen üretim ise yılda 2 milyar 350 milyon kwh.İstihdam ise 2000 kişi.İhalesi yapılacak sahalar ise  Ömerler B Tunçbilek 42 Pano yer altı sahaları.Ömerler B Sahasında 16 yılda iki yılı hazırlık olmak üzere 28 milyon ton tüvönan linyit üretimi  hedefleniyor.Yıllık 2 milyon ton ve istihdam ise 1200 kişi.42 Panoda 6 milyon ton linyit rezervi var.12 yıllık bir üretim dönemi düşünülüyor.Burda da 2 yıllık hazırlık var.istihdam 550 kişi.Tunçbilek böylece en azından 6-7 bin işçiye göz kırpıyor.Tunçbilek’te kömürden doğalgaz üretim tesisi test çalışmaları başladı. Böylelikle doğalgazın onda biri linyitten karşılanacakm.İki tesis gündemde. Toplam üretimin ise bir milyar 500 milyon metre küp olması bekleniyor.Bu arada son aldığım duyumlara göre Tepecik Beldesi’ne bir ortaokul ve bir ilkokul ile Kuruçay Beldesi’ne  bir ilkokul kazandırılıyor.

      Bu bazılarını yazdığım hizmetlerde milletvekilimiz sayın Prof.Dr.Vural Kavuncu’nun alınteri,ayak izleri,çalışmaları,çabaları var.Şimdi biri çıkıp ta :” Ne yapmış?” derse ayıp olur,günah olur. Kavuncu bizim çocuğumuz.İnsan çocuklarını yemez.Bize düşen yeni projeler üreterek kendisine sunmaktır.Eğer yanlış yapıldığına inandığımız bir şeyler varsa  kendisini uyaracağız.Yatırıma evet ama yeri yanlış milletvekilim diyeceğiz.o bizim vekilimiz. Her zaman başımız ağrısa,bir sıkıntıya düşsek,bir bilgi almaya kalksak kendisini arıyoruz.Telefonu hep açık.Ben kendisini çok kez gece yarılarında aramışımdır.Sabırlıdır.Kızmaz.Darılmaz.Yolun açık olsun sayın Kavuncu. Milletvekilsiz kalmayacağımız için seviniyorum. Allah hiçbir yerleşim birimini,beldesini,ilçesini milletvekilsiz  bırakmasın.Milletvekilsiz kalmanın acısını  henüz tatmadık  ve bundan sonra da tatmayalım.

      MHP’den 2. sırada olan değerli hemşehrimiz Hüseyin Bali’ye,DP’den 1.sırada olan koca başkan Mutahhar Temel’e de başarılar diliyorum. Aklıma bazen  ne geliyor biliyor musunuz? Bir zamanlar sayın Kalemli,Erdemir ve Derin ilçenin üç milletvekiliydi.Tarih tekerrür eder mi diye düşünmeden de edemiyorum.Nasrettin Hoca’nın Akşehir Gölü’ne maya çaldığını bilirsiniz.” Hocam tutar mı?” diye sormuşlar O  da yanıt vermiş:” Ya  tutarsa” demiş.Haydi Ya Allah.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları