03 Kasım 2016 - Perşembe

İYİ Kİ ANALAR BİR METİN ERTEKİN DOĞURMUŞ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
4212 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 

 

          İYİ Kİ ANALAR BİR METİN ERTEKİN DOĞURMUŞ          

 

 

        Sevgili Metin Ertekin ile tanıştığım için kendimi mutlu addediyorum. Bu sevecen, yorulmak bilmeyen, Tavşanlı sevdalısı BELEDİYEMİZİN İmar İşleri görevlilerinden genç için Allah’tan sağlıklı bir ömür diliyorum.

        Peki Metin Ertekin’i öne çıkaran nedir? Sevgili belediye başkanımız Mustafa Güler’in  dikkatini çekmiş, ülke genelinde hiçbir il ve ilçede yapılmayan bir çalışmayı başlatmış olan Metin, sayın başkanın kendisine her türlü desteği vermesinin ardından  karanlıktaki Tavşanlı’yı gün yüzüne çıkarmış  bir evladımızdır. Tavşanlı’nın bugüne kadar IOO yılının fotoğraf zenginliği  her gün gıdım gıdım taranıyor. Sevgili Metin izin süresi içinde bazen tatil günleri de belediye pasajı’ndaki kendisine tahsis edilen odada harikalar yaratıyor.

     Bu gelişimde zamanımın bir bölümünü sevgili Metin’e ayırdım Neticede fotoğraf müzesi gündemde. Gönlüm ister ki güçlü belediyemiz kerpiçten de olsa geniş bir salon inşa ederek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirsin. Bakın Eskişehir’de Balmumu Müzesi dolup taşıyor. Tavşanlı’da da açılacak bir fotoğraf müzesi de olup taşacaktır. Dedesini, ninesini, daha büyük büyüklerini tanımayan binlerce hemşehrimiz bu müzeye koşacaktır. Belediye başkanımız sayın Güler madem ki böyle bir çalışmaya destek veriyor bina, salon teferruattır. Hem de geçici değil kalıcı olan bir müze gerekiyor. Vallahi ne desem yalan ben bu müzeye :” Metin Ertekin Fotoğraf Müzesi” tabelasını gözümü kırpmadan asarım.

    Tavşanlı Türkiye’de belki de çok önemli bir adım atmıştır. Kimin aklına böyle bir şey gelebilir ki?Belediye Başkanımız Güler akla hayale gelmeyen hizmetleri ardı ardına halkımıza sunarken aynı zamanda ülke genelinde bu konuda fitili de ateşlemiştir. Her gün birileri birilerini görüp mesajlaşıyor. Tam bir nostalji fırtınası yaşanıyor. Benim öğrencilik yıllarımda bisikletimle istasyon caddesinde fotoğrafımı gören bir dost heyecanla:” Hocam sizi gördüm” dediğinde işin önemini kavradım.

     Taranan fotoğraf sayısı I5 Bine doğru gidiyor. İlçemizden her gün birileri yeni fotoğraflar buluyor ve getiriyor. Eğer sevgili Mehmet Özkök Hoca’nın fotoğraf sütüdyosundaki bodrum sel sularıyla dolmasaydı yüzlerce fotoğrafımız daha olacaktı. Daha inanıyorum ki yastık, yatak altında, sandıklarda neca fotoğraflar var. Keşke bir fırsatı bulunsa da rahmetli Fevzi Coşgun’un fotoğraf sandığına ulaşılabilse. Köylerimizde bile nice kirli çıkınlar, torbalar var. Tavşanlı’nın Tarihi yeni fotoğraflarla gün yüzüne biraz daha çıkacaktır. Şimdi belki de Kütahya Belediyesi ile bağlı merkez dahil I2 ilçe  belediyesi var mısınız kolları sıvasın?

    İnsanların geride bıraktıkları neler? Hoş sohbeti, fotoğrafları, eserleri, taşınır ve taşınmazları, CD’lere kaydolan sesleri, şarkı ve türküleri, vaiz ise vaazları, diktikleri ağaçlar. Yerine göre insan gidiyor bunlar kalıyor. Tavşanlılı gelecek kuşaklara ışık tutacak fotoğraflarını mutlaka getirip sevgili Metin’e bırakmalıdır. İşi bittikten sonra geri alabilirler. Şimdi ortada bir sorun var. Herkes sevgili Metin’den helallık dilemelidir. Eskiden hak değirmenlerde olurdu. Değirmenciye yaptığı hizmet karşılığında bir miktar un verilirdi. Peki Metin’e ne vereceğiz? Ama bu işin gururu Metin’e yeter de artar bile. Analar neler doğururmuş. İyi  ki anan seni doğurmuş Metin. Yanaklarından öpüyorum. Sana çalışma fırsatı yaratan sevgili belediye başkanımızı da aynen. Tavşanlı dışında yüzlerce Tavşanlılı, Tavşanlı sevdalısı için yeni bir heyecan yarattınız.

    Metin şimdi ilçenin kaymakamlarının fotoğraflarını bulma telaşında .25 kadarını bulmuş. Geriye sanırım I5’İ kalmış. Tavşanlılı kaymakamlarını tanımasın mı? Belediye başkanlarını tanımasın mı? Demokrasinin çocukları siyasi partilerimizin  ilçe başkanlarını tanımasın mı? Gelmiş geçmiş muhtarlarını tanımasın mı? Garnizon komutanlarını, jandarma komutanlarını tanımasın mı? Banka şubesi müdürlerini,hakimlerini,C.Savcılarını,avcılarını,efelerini,kasaplarını,bakkallarını,kooperatif başkanlarını, vakıf, sendika başkanlarını tanımasın mı?  Öğretmenlerini, okul müdürlerini, doktorlarını, mühendislerini, eczacılarını tanımasın mı? İşte  fotoğraflar bize bunların bir çoğunu görme fırsatı verecektir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları