19 Mart 2022 - Cumartesi

KUSURLARI OLMUŞTUR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 21 dk.
897 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News
 HER SİYASİ İKTİDARIN BİR ŞEKİLDE KUSURU  VEYA
                     KUSURLARI OLMUŞTUR 
         Tarih, 1946 yılı  ilkbahar aylarından mart veya nisan ayı. Merhum babam Simav Adliyesi’nde  artık hakim değil. Çünkü kendi isteğiyle çok sevdiği görevinden affını istemişti. İsteği Kabul edilmişti.  Dımdızlak ortada kalmıştık. Merhum babam  mesleğinden ayrıldığı 1946  yılında ilk ciddi  teklifi  Tavşanlı’dan almıştı. Tavşanlı’da  Orman İşletmesi’nde soyadını anımsayamadığım Orhan Bey diye bir işletme müdürü vardı. Merhum  babama  ta Tavşanlı’dan ilk elini uzatan,Orman İşletmesi avukatlığı teklif  eden  kişi olmuştu. Mekanı cennet olsun. Merhum babama Tavşanlı Orman İşletmesi Avukatlığı. teklifi  bir ilaç gibi gelmişti.  Zamanın  belki en güzel   teklifiydi. Hani  Şadi Şirazi’nin dediği gibi:” Allah eğer hikmetiyle  bir kapyı  kaparsa,rahmetiyle başka  kapıyı açarmış.İşte bir zamanların Kozan, Kadirli ,Ceyhan,Acıpayam, Çal  Hakimi  merhum babama da   yeni bir kapı açılmıştı. 
           Daha ayağımızın tozuyla ayak bastığımız  Tavşanlı’da , 5 Temmuz 1946 tarihinde  büyük bir heyecan yaşanıyordu. Ben  ise  bu tarihte,henüz  8-9 yaşlarındayım. Fevzipaşa İlkokulu’nda öğrenciyim. Hiç unutmadım; Tavşanlı’ya,şehrin en ortalık yerine(merhum Şerif Ali Efendi’nin çalıştırdığı park ile halen ayakta olan İstiklal İlkokulu  arasına,şimdiki PTT Müdürlüğü karşısına ) bir Yeni Halkevi binasının temeli atılıyordu.Türkiye’de orada burada yükselen Halkevleri,gönüllülük esasıyla herkese açık ve  Kültür-sanat etkinliklerine  ağırlık veren bir anlamda eğitim ve öğretim yuvalarıydı.Bu Halkevlerinde, bulundukları  bölgelerin  sorunlarına göre  konferanslar düzenlenerek halk bilinçlendiriliyordu. Buralarda  ayda en az bir kere  halka özel müsamereler   veriliyordu.. Salonları,  bugün birçok sosyal tesiste olduğu gibi  zararlı alışkanlıklara(içki ve sigara) kapalıydı. CHP Kurultayında,1939 yılında Halkevlerinin ulaşamadığı  köylere,mahallelere  ulaşmak için  Halkodalarının da kurulmasına  karar verilmişti. En az 50  üye bulunması halinde  Halkodaları açılabilecekti. Önemli bir karardı. 1940 yılından itibaren bu odaların köylerde ve mahallelerde kurulması  gerçekleşti. 141 Halkodasına ulaşılmıştı. Halkevlerinde 9 Kol  vardı.  Dil,Edebiyat ve tarih,Güzel sanatlar,Temsil(Tiyatro ve seyirlik oyunları),Spor, Sosyal Yardım, Halk dersaneleri ve Kurslar, Kütüphane ve Yayın, Köycülük,Müze ve sergi  kolları  insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesine katkı veriyordu. 
          1938’de, ulu önder Atatürk’ü  yitirdiğimiz ana kadar, ülkemizdeki  Halkevlerinin sayısı  210’a ulaşmış,1946’da yurt genelinde 455 Halkevi,4 bin 066 Halkodamız  olmuştu. Halkevleri,  8 Ağustos 1951  tarihinde,  DP İktidarı   zamanında  çıkarılan  5830 sayılı  yasayla  önce Hazineye devredilmiş, sonra da tamamen kapatılmış,  ülkedeki Halkevlerinin ve Halkodalarının ışıkları bir daha yanmamak üzere söndürülmüştür. Yazımın  başlığında olduğu gibi  siyasi iradenin zaman içinde  mutlaka bir veya birkaç hatası söz konusudur. Ben kendi kişisel görüşümdür; Halkevlerinin ve Halkodalarının  kapatılmasını asla kabullenememişimdir.. 
           Tavşanlı,Yeni Halkevi   Binası’nın  temelinin atıldığı tarihte,5 Temmuz 1946’da  ülkemizin nüfusu,18 milyon  790 bin 174’tü.(1945-1950 yılları arasındaki nüfus) Temel atma töreni yapıldığı tarihte, Recep Peker Hükümeti iş başındaydı.Hatta Tavşanlı Yeni Halkevi Binası’nın temel atıldığı günün ardından şimdiki İstasyon Caddesi’nin adı   da Tavşanlı Belediye Meclisi’nin kararıyla  artık ( Recep Peker Bulvarı) olmuştu.
            Arşivimi karıştırdım.Fotoğraf Müzesi yetkilisi Metin Ertekin’in gönderdiği üç fotoğrafa baktım,Tavşanlı Yeni Halkevi  Binası’nın temel atma törenine zamanın  Kütahya valisi  T. hadi Baysal ( bir hafta sonra   tayin olmuş  ve Kütahya’dan ayrılmış), Atatürk’ün sınıf arkadaşlarından Orgeneral Asım Gündüz,GLİ  Müessesesi Müdürü,Cemal Rüştü Uysal,Av. Ahmet Bozbay, Enver Üftadeoğlu, Etem Serdaroğlu,Kahveci Ferit Demirtaş,Halil Benli, İbrahim Fevzi Tarhan, Mehmet Diler, Rıza Benli , Sadık Boyacı ,Müftü Ali Rıza Eren de katılmış. Ama bugün maalesef  diğer törene katılanları tespit edemiyoruz. Yaşayan hafızalar kalmadı . Çünkü o günü anımsayanlar eğer hayattalarsa   en az 75 yaşında olmaları gerekiyor. 
           Tavşanlılı yıllar içinde  bu Halkevi binasını önce  kare prizma,sonra da U biçiminde gördü. Zamanın koşullarında ,çimentonun altın olduğu dönemde yapılan bu yığma fakat bugünün karkas binalarına taş çıkartan  binanın  İstasyon Caddesi’ne bakan sol bölümü Adliye,sağ bölümü geçtiğimiz yıllara kadar  Kaymakamlık ve Vergi  dairesi olarak değerlendirilmişti.Orta bölümü ise meşhur EMMİ’nin sineması olarak  hizmet vermiştir.  Bu  Halkevi  olarak hizmet veren orta bölümün salonu zamanın en büyük toplantı,sinema  salonuydu.  Hayatta olanlar anımsarlar; Emmi’nin kapalı sineması olarak bilinen Halkevi binasının orta bölümünde  kadife boydan boya bir sahne perdesi vardı. Sahnenin sağ tarafında Atatürk’ün,sol tarafında İsmet İnönü’nün  3x2 ebatında dev portreleri  bulunuyordu. Bu dev portrelerin  Halkevi yıkılıncaya kadar yerinde olduklarını biliyorum. Beni asıl üzen husus 8 Ağustos  1951 tarihinde(Adnan Menderes Hükümeti zamanı)  tüm Halkevlerinin  önce Hazine’ye  devredilmeleri , akabinde de birer ikişer yıktırılmalarıdır. Haydi yıktırılsın buna bir sözüm olamaz ama  örneğin Tavşanlı Halkevi Kütüphanesi’nin birçok değerli kitabının  Halkevi  Bahçesinde( Vergi Dairesi binası  olarak kullanılan  bölüm önünde,bilinçsiz,bilgisiz ,duygusuz birkaç  tutulan kişi tarafından yakılması  olayıdır. Bu günü asla unutamam. Mübarekler,bu kitapları Allah rızası için bir yere,bir depoya da mı koyamazdınız? Allah şahidimdir; Elime geçirdiğim bir çuvala, yakılmadan önce bazı kitapları,dergileri  toplayarak evime getirmiştim. Hatta bunlardan biri” Kurtdereli”başlığı taşıyordu. Sayın vali Balıkesir’e atandığı zaman kendisine postayla göndermiştim. Çünkü, Kurtdereli kitabı doğduğu yere Balıksir’e yakışırdı .Sayın eski Kütahya Valisi  Utku Acun’un gönderdiği teşekkür belgesi hala evde bir yerlerdedir. Keşke öteki kitapları da bir yerlere gönderebilseydim.  Bu olayın yıllarca  etkisi altında kalmışımdır.Hatırladıkça içim acımıştır..
            Lafın özü şudur;  Dediğim gibi her siyasi irade,her iktidar birçok hatalar yapmıştır. Hatasız kul olmayacağı gibi hatasız iktidar da söz konusu değildir. Halkevlerinin ve Halkodalarının  kapatılmaları yanlış olmuştur. Halkevleri zamanının yüksek okulları,fakülteleriydi. Bunlar sayesinde halkımız kitaba, gazeteye,dergiye,mecmuaya, ulaşabilmiştir. Bunlar sayesinde  ülkenin en ücra köşelerine  ulaşılmıştır. Halkımızın radyo,sinema,tiyatro,resim,heykel(anıt),çok sesli müzik,opera, bale, piyano,gitar, keman,basketbol,voleybol,jimnastik ile tanışmaları sağlanmıştır.Halkevleri ve Halkodaları, toplumu her türlü olumsuzluğa karşı   bilgiyle, kültürle,sanatla çağdaşlaştırmayı amaçlayan aydınlanma  kurumlarındandı.Bu ve bunun gibi kurumlar da modern ulus devlet inşasında kilit role sahip olmuşlardır. Halkevleri ve Halkodaları 18 yıl boyunca bu aziz vatanın güzel insanlarını aydınlatmıştır.  Keşke Halkevleri, Halkodaları, Köy Enstitüleri  bugün de olabilseydi. 
           Hiç unutmam; Tavşanlı Halkevi  binasının yıkımını  hemşehrimiz Güneylerin Ziya Günevi( ilkokulda sınıf arkadaşımdı)almıştı. Günlerce balyoz darbelerine karşı duran bu muhteşem binayı yıkamamışlardı. Bir gün merhum arkadaşım Ziya yanıma gelerek ,binanın çatısından bir kamyon dolusu güvercin gübresi topladıklarını,bu gübre satışından epeyi kazandıklarından söz etmişti. Yani binanın çatı katındaki güvercin gübreleri dahi   birilerine  ekmek kapısı olmuştur. 
           Halkevlerinin ve Halkodalarının yıktırılması olayında dahli olanları Allah’a  havale ediyorum.               
OLUMLU  BULDUKLARIM 
                     Yerel Basın’dan takip ediyorum.  Güzel haberler alıyorum. Örneğin; sayın Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz,yanında İlçe sağlık müdürü sayın Dr. Yaşar Çakmakçı olduğu halde,  Kütahya’nın  başarılı sağlık kuruluşlarından Tavşanlı Doçent Doktor Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’ne giderek  2021 yılının  başarılı  personeline başarı belgesi (teşekkür-taktirname ve plaket gibi)  sunması  yerinde olmuştur. Bu aynı zamanda yoğun bir mesai içinde olan personele  moral niteliğindedi. Her zaman derim; sayın valilerin ve sayın kaymakamların zaman içinde  verdikleri plaket,şilt,teşekkür ve taktirnameler çalışanları mutlu etmekle  kalmaz ,Onları  manen güçlendirir.eder. Maddi değeri olmayan fakat manevi değeri yüksek bu  ödüller ödül alanların   aileleri  açısından da  önemlidir. Ben bile  eve getirdiğim 50’ye yakın plaket ve çok sayıda teşekkür ve taktirnameyi  koyacak yerim olmadığı için  kutulara doldurmuştum.Hatta eşim bir gün bana;” Bunları getireceğine 2-3 kilo külpastı,pirzola getirseydin de yeseydik” diyerek beni tebessüm ettirmişti. Tabiatıyle  espri yapmıştı.  
                     Sayın Kaymakam,ilgili kuruluşun özellikle Pandemi döneminde ne denli büyük bir özveriyle  hizmet verdiğini , O yaşadığımız sıkıntılı günlerde ne denli sıkıntılar yaşadığını  unutmamış. Verilen  ödüllerin,  çalışanlara daha büyük bir güç,moral ve çalışma şevki vereceği şüphesizdir.  
                     Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi bir başkan açıdan da  şanslıdır. çünkü hastanenin sayın başhekimi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş,başlı başına bir değerdir.Kendisini çok iyi tanırım. Bizim de aile doktorumuzdu. Şifa veren elleri bana da dokunmuştu. “ At sahibine göre kişner”atasözü doğrudur. Tesbihi  tutan imamedir. Başarıda sayın başhekimin ekip çalışması inkar edilemez.Kendisi her zaman” Ben”  değil” Biz “olarak konuşurdu. İnanıyorum ki Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi 2022 yılında,yani bu yıl  da aynı özveriyle çalışacak ve şifa dağıtmaya devam edecektir. Sayın Kaymakam ilk ödülü, 2021 yılında Temas Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri  Derneği  tarafından Anne Sütü’nü özendirmek için ülke genelinde  düzenlenen video yarışmasında  Türkiye 3.ncülüğünü kazanan  ekibi, 2021 yılında  hasta ve hasta yakınlarının  değişik iletişim  kanallarında  taktirlerine mazhar olan personeli,  akabinde de  hastane  çalışmalarına özverili,gayretli  çalışmalarıyla katkı veren  14 personeli,  Pandemi sürecinde  gayretleri çabalarından ötürü  başta Pandemi  Yoğun Bakım, Pandemi Servisi, acil olmak üzere  çalışanları da unutmamış. Ben bir Tavşanlı sevdalısı,ı,bir Basın mensubu, yıllarını Türk Milli Eğitimi’ne vermiş bir emekli öğretmen olarak sayın kaymakamımıza en samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Düşünmeleri yeter. Gönlüm ister ki bu tür ödüllendirmeler diğer kurum ve kuruluşlarımızda da olur. 
      BİR   ANLAMDA KAMU HİZMETİ VEREN  SEVGİLİ
              SERVİS ŞOFÖRLERİNİ  GÖNÜLDEN KUTLUYORUM 
             Ben özellikle  halkımızı bir yerden bir yere taşıyan cefakar,vefakar,güzel insanlarımız,şoförlerimizi  bir başka severim. Her halükarda yeri geldiğinde de  haklarını vermişimdir.  Kulakları çınlasın sevgili  Süleyman  Ay  ile S.S. Tavşanlı Filiz Kooperatifi Minibüsleri’nin Kütahya’ya sokulmadıkları günlerde büyük mücadele vermiştik. Zamanın Belediye Başkanı Mustafa İça ile  az mı  gerginlik yaşamıştık?.Duyduğum kadarıyla  Servis Şoförleri bir çatı altında toplanmaya karar vermişler. İyi de etmişler. “ Servis Şoförleri Servisçiler   Derneği’”ni kurmuşlar. Bu bilmiyorum ilçedeki  derneklerimiz arasındaki kaçıncı dernektir? Bu derneğin bir özelliği de  üyelerinin tamamının  istisnalar dışında  şoför olmaları.Örgütlenme her zaman bir dernek için önemlidir. Böylelikle birçok sorunun çözümü daha da kolaylaşır. 
              Kurucu Başkan,Kamil Çınar Tavşanlı  Servisçiler Derneği’nin bölgemizdeki   iş verimliliğini  artıracağını,  tedarikçi esnafın şartlarını  hem hizmet alan, hem hizmet veren tarafından kaliteyi  yükseltip şartların  iyileştirilmesi  esasını  temel hedef alarak yola çıkıldığını  belirtmiş.Söz de vermiş:” Amaçlarının, Uzman yönetimimizle işinde tam profesyonel olan üyelerimizle   gerek işine giden bir bireye,gerek çocuğunu okuluna gönderen bir veli,gerekse  canımız kadar sevdiğimiz ve koruduğumuz   çocuklarımıza  taşıma hizmeti vermek ,ilk elden en güvenilir haliyle ulaşacağımız noktalara  kazasız belasız varmak” olduğunu ifade etmiş. 
           Servis şoförleri Tavşanlı’mızın  öz evlatlarıdır. Çoluğumuzu çocuğumuzu onlara emanet ediyoruz. . Hepsi de dürüst,namuslu,Allah’tan korkan,alnın teriyle ekmek kazanan  insanlar. Ömürlerini büyük bölümünü yollarda geçiriyorlar” Ömür biter yol bitmez” derler. Doğrudur. Tavşanlı nice şoförler gördü.  Herbiri bir  efsanedir. Şu anda saysam bitiremem. Hayatta olanlarına sağlıklı ömür,aramızdan ayrılanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Derneğin Tavşanlı ve Tavşanlılı Şoförler için hayırlara vesile olmasını dilerim. Allah hiç birinin acısını bizlere göstermesin ve yaşatmasın.  
 
 
       BERBERLER VE KUAFÖRLER ODASI BAŞKANI  ONUR
                          DÜVENLİ’YE BAŞARILAR DİLİYORUM  
                     Sevgili Onur Düvenli,yeniden  başkan seçilmiş. Demek ki çevresi,arkadaşları,dostları ve oda ya mensup üyelerce sevilen bir kardeşimiz.” İnsanlar her zaman  sevdikleriyle beraberdir” Hadis-i Şerifi doğrudur. .  Onur Düvenli de gösterilen teveccühü en iyi şekilde icraatlarıyla gösterecektir. Kütahya Esnaf Odaları Birlik Başkanı sayın  İbrahim Yiğit ,siyasi partilerimizin temsilcileri, oda başkanı ve oda üyeleri de  genel kurulu katılımlarıyla onurlandırmışlar.  Kendisini yalnız bırakmamışlar. 2015 yılından beri  üyelerinin her daim yanında olan başkanın  görevi süresince aynı hassasiyet içinde görev yapacağına inanıyorum. Yolu açık,işi bereketli olsun. Yol arkadaşları, Ali Altınay, Ahmet Küçük,İsa Yeşil,Ercan Öz, Rıza Dağıstan,  Erkan Eryılmaz, Figen Gezer, Özlem Erten ve Hacer Durmuş’a da başarılar diliyorum.
         BİR ZAMANLARIN EFSANESİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR
                     FUTBOL TAKIMI’NI YİNE EFSANELER İMAM AHMET  
        VE  BURHAN ZORBA  DÜZLÜĞE ÇIKARACAKTIR 
 
            Tavşanlı’nın ,dolayısıyle Kütahya’nın adını altın harflerle TFF Tarihi’ne yazdıran ,bir zamanların TFF 1-2-3 Ligleri  efsane ekibi TKİ, Tavşanlı GLİ Müessesesi’nin spor kuruluşu,futbol takımı  maalesef şu an BAL  ligi ekiplerindendir. Yani aslan,layık olmadığı yerdedir. Kükreyememektedir. Yakından bakıldığında  pençelerindeki  jilet gibi keskin tırnakları  görünmemektedir.  
           Birkaç yıldır Bal Ligi’nde mücadele veren bu efsane ekip  en kısa sürede tekrar Türkiye TFF 3. Milli Ligi’ne çıkmak zorundadır. Ligin 2.devresine yeni bir yönetim kadrosuyla çıkılması sevindiricidir. Linyitspor’a ancak kendi çatısı altında  zaferler kazandıranlar hizmet edebilir. Ne İmam Ahmet ne de Burhan Zorba  yeni görevi para için istememişlerdir.  Onların tek amacı bu efsaneyi tekrar  layık olduğu yere çıkarmaktır. Allah kendilerine güç,ekibine de şans ve başarı nasip etsin. 
   SEVGİLİ  BEHİÇ BARUT   BAYRAĞI   KOCABAŞ’A
                                                                  TESLİM      ETTİ
    Sevgili Behiç Barut sevdiğim bir ailenin mensubudur. Ben O’nun küçüklüğünü bilirim. Pırıl pırıl bir evladımızdır. Tavşanlı Ülkü Ocakları’nda  son yapılan bayrak değişimi  sırasında 6 yıldır görev i boyunca   her gün öpüp başına koyduğu    bayrağı  bir diğer ülkücü çocuğumuz Mehmet Kocabaş’a  teslim etmiş. Bu bayrak hiçbir zaman yere düşmeyecektir. Artık bayraktar Mehmet Kocabaş’tır. Bayrağın bir elden diğer ele geçmesi sırasında  Kur’an-ı Kerim de okunmuş. Kütahya Ülkü Ocakları  Başkanı İlker Bükni,MHP İlçe Başkanı  Barbaros  Öztürk,Balıköy’ün ve Tunçbilek’in MHP’li Belediye Başkanları  da sevgili Barut’a  yeni yaşamında sağlık ve afiyet dilemişler. Yeni başkanı da kutlamışlar. Ben de  bu vesileyle sevgili Barut’a  sağlık ve afiyet,yeni başkan Mehmet Kocabaş’a da başarılar diliyorum., 
 
   AK PARTİ KÜTAHYA İL BAŞKANI SEBAHATTİN CEYHUN’UN
              GÜNEŞ  ENERJİ  PANELİ AÇIKLAMASI 
 
           AK Parti Kütahya İl Başkanı sayın Sebahattin Ceyhun’un  yaptığı açıklama ilgimi çekti. “ Hastalıktan sağlığa,Güneşten enerjiye” projesi  yüz güldürmüş. K S B Ü Evliya Çelebi eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  ilgili proje  kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı’nın  desteğiyle 700 bin TL maliyetle   2016 yılında  gerçekleştirilen   Güneş Enerji Panelleri   2 bin 700 metre kare  kapalı  otopark ve bina çatı uygulaması olarak kurulan santral saatte 225 kw,ayda ise  36 mwh enerji üretiyormuş.Yani tavuk altın yumurtlamaya başlamış. İşin güzel yanı santralın maliyetini 4 yıl gibi bir zaman içinde  kendini amorti etmesi. Son iki yıldır( 2020-2021)  hastanenin  elektrik tüketiminin  14’ü bu şekilde  karşılanıyormuş. Bu enerji krizi yaşanılan dünya için de hayırlı bir hizmet olmuş. Sayın başkanın ifadesine göre,  gerek Kütahya’da gerek se  birçok kurum ve kuruluş ve belediyelerimizce yapılan GES Projeleri ,hem şehir,hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sunmaktadır. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın yerli ve milli üretim konusundaki hassasiyetleri  ile de ör tüşmektedir.  Sayın başkan, Kütahya’da hayata geçirilen  projeler için  elini ve yüreğini taşın altına koyanlara da teşekkür diyor. 
 
    ÜÇ  EYLÜL  İLKÖĞRETİM OKULU   HALK OYUNLARI EKİBİ
                         TAVŞANLILILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ 
                Tavşanlı’nın  düşman işgalinden kurtulduğu günü isim olarak alan Tavşanlı Üç Eylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin Kütahya Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda yapılan finallerde  şampiyon olması  münasebetiyle   tüm öğretmenlerimizi,okul öğrencilerini   sayın meslektaşlarım Aslıhan Ağaçlı  ve Rabia  Kocabey’in ve de okul müdürü  Zekai Kara’nın şahsında   yanaklarından öpüyorum. Bu başarılar Tavşanlı’nın  altın madalyalarıdır.Sayın ilçe milli eğitim müdürümüz   Salim Karaboğa’yı da bu arada kutluyorum.  Tavşanlımız için verimli çalışmalar içinde bir kardeşimiz. Tavşanlı’nın kültürel alanda  ünlenmesi hepimizi mutlu ediyor. Bu arada okul müdürü Zekai  Kara’ya katılıyorum.  Okullar,bir anlamda   sosyal kültürel ve sportif becerilerin geliştirildiği  ortamlardır. Bu tür başarılar asla unutulmaz. Her öğrencinin gönlünde özel bir yeri vardır. Akademik başarılar bazen  ikinci planda kalabilmektedir. 
 
      KÜTAHYA’DA GETAT HİZMETLERİ VERİLMEYE  BAŞLANMIŞ
      Bu haberi sayın Kütahya Ak PARTİ İl Başkanı  Sebahattin Ceyhun’dan öğreniyoruz. İfade edildiğine  göre  KSBÜ  Fizik Tedavi  ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde dünyanın birçok ülkesinde tamamlayıcı tedavi ile alakalı oluşan yoğun talepler neticesinde GETAT( geleneksel ve Tamamlayıcı  Tıp) hizmetlerinin verilmesine başlanmış. 
                 Sayın il başkanına göre, Pandemi sürecinde  hastaların tedavisi ve yoğun bakım ünitesi  ile vatandaşlara hizmet verilmiş. Böylece diğer hastanelerin yükü hafifletilmiş.  Sayın İl başkanı Ceyhun, içinde halihazırda  obezite okulunu da bulunduran hastane, dünyada nadir bulunan hastanelerden biri.  Akupunktur,ozon,terapi,sülük terapisi,proloterapi,kupa terapisi  başarıyla yapılıyor. Bu arada KSBÜ   Rektörü  Prof. Dr Vural Kavuncu da unutulmamış. Çünkü Tavşanlılı olan sayın Kavuncu Kütahya’nın  vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.Kütahya’ya, değerli   öğretim üyeleri,görevlileri,araştırmacılar kazandırdı. Kazandırmaya da devam ediyor. Ben de bu vesileyle sevgili Kavuncu’ya Başarlar diliyorum.   
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları