29 Nisan 2024 - Pazartesi

13 NİSAN 1987 TARİHİ

13 NİSAN 1987 TARİHİ

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 3 dk.
41 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

 13    NİSAN    1987    TARİHİ   
SON TAVŞANLILI
                 KALINCAYA KADAR
 ASLA UNUTULMAYACAKTIR
      13 Nisan  günü geldiğinde içime bir hüzün çöker.  Bu tarihte   sevgili  okul arkadaşım,güzel insan,dürüst ve namuslu iş insanımız  Hıfzı Girgin ve sevgili eşi  hunharca bir cinayete kurban olmuşlardı.  Ben bu tarihte Tavşanlı’daydım.  Sevgili Hıfzı ve eşi   eski adı PTT Caddesi,yeni adı  Tahsin Buruk Caddesi’ndeki evlerinde   katledilmişlerdi.  Tavşanlılı  haber yayılır yayılmaz sokaklara dökülmüştü.  Ölmemesi gereken iki masum insan  artık yaşamıyordu.  Bu cinayet sonrasında Tavşanlı günlerce  durulmamış,ilçeye çok sayıda sivil polis gelmiş,incelemeler,araştırmalar ,kovuşturmalar saatlerce sürmüştü.  Katiller daha sonra  içimizden  çıkmıştı. Katiller  uzun zaman sonra yakalanmışlar ve adalete teslim edilmişlerdi.  Sonuç itibariyle  olan iki masum hemşehrimize olmuştu. Sevgili öğrencilerim merhum Halil ve halen hayatta  Nilüfer  bir gecede hem  öksüz hem yetim kalmışlardı. 
      Yazımın başlığında ifade ettiğim gibi ,son Tavşanlılı  hayat kaldığı sürece  bu cinayet asla unutulmayacaktır.  Tavşanlı,asayiş haritalarında pembe bölgede gösterilir.  Tavşanlılı böyle bir cinayete  ilçe olalı beri  tanık olmamıştır.  Onun içindir ki her yıl 13 Nisan günü geldiğinde  ifade ettiğim gibi içim ürperir.  Merhum Hıfzı Fevzipaşa İlkokulu’nun en çalışkan öğrencilerindendi. Küçük yaşlarda esnaflığa soyunmuş,zaman içinde beyaz eşya ticaretine başlamıştı.  Sevilyordu. Bugün birçok Tavşanlılının evinde hala O’nun sattığı beyaz eşyalar  hala vardır.  Benim evimde  bile var. Merhum Hıfzı gerçekten mükemmel bir iş insanıydı. Esnafçılığa küçükten bulaşmıştı.  ZAMAN İÇİNDE  AÇTIĞI BEYAZ EŞYA MAĞAZASI  ONLARCA Tavşanlılı tarafından ilgiyle gezilirdi.  Her  beyaz eşyanın kralını satardı.  Taksit kolaylığı sağlardı. Bir beyaz eşyayı önce tanıtır,kullanılmasını öğretir öyle teslim ederdi. Boş zamanlarımda iş yerine mutlaka uğrardım. Çocukluk anılarımızı dile getirir  güzel anlar yaşardık. Eğer hayatta olsaydı öyle düşünüyorum; Tavşanlı’da yine bir numara olarak gösterilecekti.Vefatından sonra bir ara  işlerini merhum oğlu Halil ve daha sonra da damadı merhum güzel insan Ahmet  Turan Yılmazer  yürüttü.  Sevgili kardeşlerim Hıfzı Girgin’e,sevgili eşi yengeme rahmet diliyorum.  Sevgili Nilüfer Kızıma  ve dolayısıyle aile bireylerine  tekrar bu vesileyle  başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet olsun……. 37 yıl olmuş. Sanki dün gibi değil mi?.....

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları