20 Mayıs 2017 - Cumartesi

BÜYÜK TAVŞANLI İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNME ZAMANIDIR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 6 dk.
3769 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

           BÜYÜK TAVŞANLI  İÇİN  BÜYÜK  DÜŞÜNME  ZAMANIDIR

 

 

         Eğer Tavşanlı’nın Belediye sınırlarının genişlemesini,yeni yeni mahalleler kazanarak mahalle sayısını artırmak istiyorsak  bazı köyleri acilen mahalleye dönüştürmek zorundayız.Bazı köylerimiz zaten mahalle olma yolundadır. Örnek mi istiyorsunuz? İşte sayın Belediye Başkanımız Mustafa Güler’in doğup büyüdüğü,benim de 1O yıl müdür yetkili öğretmen olarak hizmet verdiğim Derecik Köyü bunlardan birisidir. Nüfusu 1O9O Olan bu köyümüz mahalle statüsüne kavuşabilirse hemen yanındaki 1228 nüfuslu  Ayvalı Köyü de mahalle olabilecektir. Çünkü her iki köyün arası 2-3 km kadardır.Başka bir ifadeyle Tavşanlı Merkeziyle Derecik Köyü’nün en ortalık yeri arasındaki mesafe 6 km’dir. Yine aynı şekilde Ayvalı Köyü’nün en ortalık yeriyle yine Tavşanlı Merkezinin arası da 11 km’dir. Her iki köy de  Tavşanlı Belediyesi’nin sınırları içine girdiğinde  mevcut nüfus 2318 artacaktırSonuçta Derecik Köyü 2O. Mahallemiz,Ayvalı Köyü de 21. Mahallemiz olabilir.

          Tavşanlı’dan karayoluyla Kütahya’ya müteveccihen gidenler  eski rahmetli Remzi Özerdem’in  Mermer Fabrikasını biraz geçince karşılarında” Kayıköy” tabelasını görürler.Bir zamanların Koca muhtarı Ahmet  Yüksel aile dostumuzdu. Oğulları rahmetli Yusuf ve halen sağ olan Tahsin ile beraber büyüdük sayılır. “ Bir gün bizim köy de Tavşanlı’nın mahallesi olur” derdi. Çok doğru . Bu köyümüz de mahalle namzetleri arasındadır. T Tipi Kapalı Cezaevi’ne, asıl önemlisi  yeni organize sanayi bölgemize  komşu sayılır.323 nüfusuyla çorbaya katkı olabilir 22. Mahallemiz diyebiliriz..Zaten karşısındaki Güzelyurt( Seliköy) bile artık mahalledir.Geçin Beyköy Mahallesi’nden ,gidin Tunçbilek Beldesi yönüne karşınıza Kayaarası Köyü çıkar.Bu köyümüzün de artık mahalle olma zamanı gelip te geçmektedir.Çevresi zaten mahallelerle çevrilidir. Neden 23. Mahallemiz olmasın?

          Kulakları çınlasın eski Milletvekillerimizden,belediyemizin bütçesini ilk kez tavan yaptıran,zamanın trilyon bütçesiyle hizmet yarışını başlatan  başkanı Hüsnü Ordu’ya bir gün Tepecik   konusunu açmış, Tepecik Beldesi’ndeki üç mahallenin beledriyemize büyük güç kazandıracağından bahsettiğimde .” Bülent Hocam şimdilik suyun ötesine geçmeyelim” demişti. Kocaçay’ı( Adranos Çayı) kastetmişti. Zamanın imkanları zorlanabilirdi. Bugün artık Tavşanlı Belediyesi güçlü belediyelerimizdendir. Tepecik Beldesi’nin de bir zamanların Çukurköy’ü gibi    üç mahallesiyle(Aşağı-orta-yukarı) Tavşanlı’ya büyük bir güç katacağından eminim. Bugün olmasa da yarın bu beldemiz de Çukurköy benzeri kaynayıp gidecektir.Yani 24-25-26. Mahalleler  uzak değildir. Göbel Köyü’nü atlamayın. Göbel Kaplıcaları’na adını veren, Tepecik Beldesi’ne sınırı olan. Kuruçay Beldesi’ne ve Çardaklı Mahallesi’ne teğet durumdaki Göbel da benim gözümde bir mahalledir. 837 nüfusuyla  Tavşanlı Belediyesi için taze kandır. Alın size 27. Mahalle.

           Sizler zannediyor musunuz ki Şahmelek ve Çobanköy,Devekayası Köyleri köy olarak kalacaktır? Organize Sanayi Bölgesi’nin komşuları bu köylerimiz  istemeseler de mahalle olacaklardır.Çünkü meydanın yanında  park ve bahçeler anlamsızdır. Meydanı genişletirseniz zaten park ve bahçeler de olacaktır.Benim mahalle adaylarım arasında Şahmelek 28. Mahalle, Çobanköy 29.  Devekayası  3O.. Mahalledir. Tut tutabilirsen Tavşanlı’yı.

            Bir zamanlar İzmir yönünden ekspresle Tavşanlı’ya geliyorum. Derecik Köyü ‘nün tam karşısındayız. Kompartımandaki yolcu yerinden fırlayıp bavulunu almak üzereydi. Eklemişti.” Beyler ben Eskişehir’e geldim. Darısı  sizin olsun” dediğinde müdahale etmiştim.” Kardeşim burası Eskişehir değil. Tavşanlı” dediğimde şaşırmıştı. Tavşanlı uzaktan Eskişehir kadar büyük görünüyordu. Şimdi  yine bu ekspresle Tavşanlı’ya bir gün nasip olur dönersem  acaba o yolcu gibi ben de yanılabilir miyim?

            Büyüme fiziki büyümeyle  de doğru orantılıdır.. Bir  tas  kadar olma yerine  bir leğen kadar büyük olacaksınız.Ama sevgili hemşehrilerim merak etmesinler benim düşündüklerimi birileri de mutlaka düşünüyordur Bu gerçekleşecektir. İnsanların  sağını  solunu  görmeleri için yüzlerindeki at gözlüklerini çıkarmaları şarttır

            Artık köylerimizin sayısı giderek azalmaktadır. Mahallelerin sayısı da giderek çoğalmaktadır.Tavşanlılı da bir çok köyünü yakın bir gelecekte mahalle olarak görmeye şimdiden  kendisini hazırlamalıdır....

           

                                  

                           NAMUSLU DÜRÜST AĞZI DUALI HAKİM SIBGATULLAH GÜLTEKİN

                                           ARAMIZ DAN AYRILALI  TAM BİR YIL OLDU

 

         Tavşanlı Adliyesi’nde  bir Hakim vardı. Mardinli Sıbgatullah Gültekin.Aile dostlarımızdandı. Tavşanlı’da bir süre görev yaptıktan sonra Bursa’ya atanmıştı. Bursa’da da bir s üre görev yapmış ve Avukatlık yapmaya başlamıştı. 28 Nisan 2O16 tarihinde  rahmetli oldu. Tavşanlı’da kendisini namuslu,dürüst ve başarılı bir hakim olarak tanıdık.Duruşma sırasında ezan sesini duyduğunda  önündeki dosyayı kapatır ,duruşmaya kısa bir süre ara verirdi.  Ezan bittiğinde de duruşma devam ederdi. Halkla beraber olmuştu. Ama kırmızı çizgileri vardı.Karar verdikten sonra  hep Allah’a dua edermiş:” Yarabbi yanlış bir karar verdiysem sana sığınırım” Hakimler de nihayet bizim gibi etten ve kemikten değil midir?Onlar toplum çıkarlarının en etkin güvencesinin  adalet olduğunu en iyi bilenlerdir.İnsanı insan yapan niteliklerin başında hak,onur,kişilik saygısıyla adalete,hukuka bağlılığın geldiğinin idraki içindedirler.Bilirler ki erdem,toplum çıkarlarını kişisel çıkarların üstünde tutmaktır. Karar verirlerken gerçek kanıt.sağlam belge,defosuz tanık,tarafsız bilirkişi ararlar. Değerli Hakim Sıbgatullah Gültekin’e Allah’tan rahmet,değerli,acılı ailesine de  ölüm yıldönümü nedeniyle başsağlığı diliyorum. Kabri Cennet olsun.

              

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları