30 Ekim 2020 - Cuma

HALİS KAHRAMAN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
1325 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

HALİS KAHRAMAN  
BORNOVA(İzmir) PORTALINDA     
   MODERATÖR OLDU POLİS HABERLERİNİ  PAYLAŞIYOR 
           Halis Kahraman güzel polislerimizden biridir. Zaman zaman yerel gazetelerde trafik konulu yazıları çıkıyor. Devamlı  haberleşiyoruz. Ben Halis Kahraman’ı  ta  yıllar öncesinden  tanırım.Babası rahmetli 1956 yılında Tavşanlı DDY Gar Müdürlüğü( o zaman tren istasyonuydu)’nde Hareket Memuru olarak görev yapıyordu.1957-1961 yılları arsında Tavşanlı’nın Balıköy Beldesi’nde( o zamanlar köydü) görev yapmıştı. Bu beldede de bugün bir tren istasyonu hala vardır ve bu istasyondan bugün de  ekspresler ve yolcu treni geçmektedir. 
           Buradan daha sonra Tavşanlı’ ya atanan rahmetli babası  Tavşanlı DDY Garı’nda  bir süre gişe memuru olarak hizmet vermiştir. (1962-1983).1983 yılı içinde de emekliye ayrılmıştır. Rahmetlinin üç çocuğu vardı. Halis,Muhlis ve Recai Tavşanlı sevdalısı insanlar olarak bilinir. İşte Halis bu üç erkek kardeşten birisidir. Zaman içinde Polis oldu ve ülkesine uzun yıllar hizmet verdi. Bugün emeklidir. Ama içinde,ruhunda gazetecilik vardır. Edirne’de,Batman’da, İstanbul’da  halkımızın,insanımızın güvenliği için yerinde uyumamış,aç kalmış,ama  görevini hakkıyle ifa etmiş bir kardeşimizdir.Alnından öpülecek polis kardeşlerimizdendir. Pırıl pırıl,namuslu,sicili tertemiz bir evladımızdır. 2014 yılında,yaş haddinden 55 yaşında emekli olmuştur. Son görev  yeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü idi .
           Gazeteci-Yazar- Polis Halis Kahraman gazeteciliğe bir zamanların Tavşanlı’da çıkan yerel gazetesi “ Bizim Tavşanlı” da başlamıştı. Gazeteciliği sevmiş olmalı ki bir daha kopamadı ve hep yazdı,yazdı yazdı. Halen de yazıyor. 1979 ‘da başlayan gazetecilik serüveni sürüyor.
            Bugün az bir hemşehrimiz Halis Kahraman’ı tanır. Zaten aradan geçen yıllar herkesi unutturmuyor mu? Geçtiğimiz yıl Tavşanlı’dayım. Kütüphanenin önünden geçerken bir delikanlıya laf atmış.” Beni tanıyor musun?”dediğimde “ Hayır” yanıtını almıştım. Beni de zamanında dağdaki tilkiler,sokaktaki sokak hayvanları, tüm birim müdürleri,polisler,işçiler,memurlar herkes tanırdı. Tel koparsa iletişimi sağlayamazsınız. Benim telim de kopmak üzere. Sürekli bakım yapmasam kopup gidecek. Fırsat vermiyorum. 
             Halis Kahraman Polis Dergileri’nde de yazdı. Polis gazeteleri’nde de. Muhabir oldu,yazar oldu,köşe yazarı oldu. Kendisi üstelik” Fahri Polis Müfettişi” ünvanına da sahip bulunuyor. “ Fahri Trafik Müfettişleri Derneği”nin de yönetim kurulu üyesi  ve Basın sözcüsü. Türkiye Haber Ajansı  Haber İstihbarat Müdürü, “ Polis Medya Gazetesi” Haber Merkezi  Müdürü ve Trafik Dergisi  Haber Müdürü
             Zaman zaman yerel gazetelerde trafik konusunda uyarılarda bulunuyor. Çok güzel bir iş yapıyor. Sevgili Halis Kahraman’a sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var.                         

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları