22 Haziran 2015 - Pazartesi

Şucu Bucu

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 9 dk.
4416 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

  
Yazımı yazdığım sıralarda henüz genel seçimlerin sonucu belli olmamıştı.Ne gariptir ki insanımızı uzun zamandan beri  şucu ve bucu diye hep ayırdık. Tavşanlı’da bile AKP’li, CHP’li, MHP’li, SP’li,DP’li, diğer bir siyasi partili olmak dışında nurcu, İsmail Ağa Cemaatı’ndan, Kadiri, Alevi, Süleymancı, Adıyamanlı Ahmet Hoca’lı ve diğer başka şekillerde andık durduk. Kimimize köylü, kimimize şehirli dedik. Doğu kökenli yurttaşımıza kürt diye hitap ettik. Örneğin bizden biri olmasına karşın, Kürt Bedri, Kürt Yaşar, Kürt Necati ve diğer başında kürt olan kardeşlerimizi sanki başka birileriymiş gibi andık durduk. İnsan olduğumuzu unuttuk. Bakın bir genel seçimler daha yaşıyoruz.Her taraf bölük-pörçük. Aklıma yüce peygamberimizin bir hadisi geldi.” Ümmetimim arasına kılıç girmesinden korkarım” demiş. Maalesef Türk Milleti’nin arasına keskin bir kılıç girmiş ve bizleri manevi açıdan paramparça etmiştir. Tavşanlı’da bulunmadığım için genel seçimler arefesinde neler yaşandığını bilmiyorum. Ümit ederim ki gönüller kırılmamıştır. Çünkü hep söylerim, biz 40 kişiyiz. Birbirimizi biliriz. Bütün dargınlıklara ve kırgınlıklara rağmen yarın yine birbirimize “n,aptın bizim oğlan?”diyeceğiz. Hangi siyasi parti iktidar olursa olsun yine bu tren rayında yürümeyi sürdürecektir. Sonuç itibariyle kim iktidar olursa olsun bu yüce milletin refahı, mutluluğu ve geleceği için çalışacaktır. İktidar olacak siyasi partiyi şimdiden kutluyorum.
 SEMPATİ DUYDUĞU SİYASİ PARTİLERE GÖNÜL VERENLER
    Bir FB’liyi, GS’lı, bir GS’lıyı BJK’lı, bir BJK’lıyı bir FB’li yapamazsınız.Çünkü her futbol takımının fanatikleri vardır. Nasıl doktorlar Hipokrat yemini yapmışlarsa onlarda ölünceye kadar sempati duydukları futbol takımının bayrağını sallamaya, rozetini taşımaya, fotoğrafını asmaya yemin etmişlerdir. İstisnalar kaideyi bozmaz.Bir aile içinde başka başka futbol takımlarına sempati duyanlar bulunabilir ama genelde dediğim gibidir.
Konum bu değildi. Bu şekilde bir giriş yapmak istedim. Benim hedefimdekiler özellikle Tavşanlı’da yaşayan ve ölen siyasi parti sempatizanlarıdır. Bunların herbiri yıllar içinde sempati duydukları siyasi partinin kurucuları, liderleri anıldığında heyecanlanmışlardır. Bir CD ve bir plakta bir konuşmasını duysalar, gözleri yaşarmıştır. Hatta ellerini göğe açıp “Yarabbi iyiki bize böyle bir lider verdin.Böyle bir liderin liderliğini yaptığı bir siyasi partinin üyesi oldum”diyorsa , bilin ki bu insan sırtını geçirdiği, gönül verdiği siyasi parti gömleğinden başkasını asla giymemiştir. Hemen aklıma geliverdiler:Kuruçay’LI Ahmet Çavuş, Çukurköy’lü Ahmet Esen, Mustafa Ayaşlı, terzi Karga Ahmet, tellal Hicabi, Derecik Köy’lü Süleyman Dinsever, Haşim Benli, Mehmet Diler, Ahmet Kavuncu, Ahmet Körhasan, Ferit Akyol, terzi sevimli kardeşler, terzi Talip, tuzcu Galip, Ali ve Ahmet Uygur kardeşler, camcı Çakır, Cemil Kalfa, Şahmelek’li ve Ovacık’lı Emin çavuşlar, Ali ve Mehmet Uçar, Ahmet Yumurtacı, donki Mehmet, Av.Ali İhsan Bakır, Av.Atıf Çavdar, babam Av.Hüsamettin Alpagut, Av.Muammer Uslu, terzi İsa, Bölük Kamil, Veli Korkmaz, Hasan Kılıçarslan, Mustafa Sevilmiş, Akın Karaveyisoğlu, Hüsnü Çelik, Hüsnü Sakarlı, Sami Akarsu ve Şerif Boyacı kesinlikle mensup olduğu siyasi parti dışında bir başka siyasi partiye oy vermemiştir. Bu listeye daha birçok isim eklemek mümkündür. Halk deyimiyle bunlar adam gibi adamlardır. Fakat bu arada içimizden mensup olduğu siyasi parti dışında başka siyasi partilere de yönelenler olmuştur. Bu nedenle bu davranışta bulunanlar değil ama bildiği yoldan ayrılmayan yukarıda adlarını verdiklerim  hiçbir zaman unutulmayacaklardır.

MEYDAN SOKAK SAKİNLERİYLE AKRABA GİBİYDİK 
    1964 yılının Kasım ayının ilk günü evlendiğimde Derecik Köyü’nde müdür yetkili, 5 sınıfı bir sınıfta okutan bir köy öğretmeniydim. 284 lira maaşım vardı. 1 kasımda maaş alacağım için düğünü o güne aldırmıştım. O zamanlar Tavşanlı’da düğün salonu yoktu. Gençlik Spor Kulübü’nün ahşap zeminli küçük bir salonunu 20 liraya kapatmıştık. Toz olmasın diye zemin ziftlenmiş. Eşimin gelinliği simsiyah olmuştu. Rahmetli Ferit Us’un Hasmillerin evinin yanındaki ahşap kiralık evinde annem ve babam ve kardeşlerimle birlikte kiradaydık. Daha sonra rahmetli anneğannem “ev ev içinde olmaz” diyerek bizim başka bir eve çıkmamızı sağlamıştı. Önce rahmetli Kasım Abdullah’ın Numune sokaktaki evine, sonra da rahmetli Karamalak Ahmet’in Meydan sokaktaki evine kiracı çıkmıştık. Burada güzel insanlar yaşıyordu. Sarı adamların Hüseyin efendi, Bilal efendi, Gök Mehmet’lerin Ahmet efendi, Kirazlar, Keçiler, Curamanlar, Bulgurlar, Gözcülerin Halil efendi, terzi Talip, tekelci Kemal, Dilerler, makatların İbrahim’in eşi Necla abla, sütçü Seniye yenge, Azmi abi, Niyazi Serdaroğlu, belediyeden Halil abi, Ali Osman ve Ahmet Kavuncu, Mehmet Uykucuoğlu, Av.Hüsnü bey, tapucu Nuri hep komşularımızdı. Bir ara tam karşımıza Domaniç Fındıcak Köyü’nden Hasan Hüseyin Kaynak ve amcaoğlu Mehmet berber dükkanı açtılar. Hasan Hüseyin Kaynak burada 6 yıl berberlik yaptı. Birkaç gün önce duydumki rahmetli olmuş. Eşim misafir günlerinde kalan ikramları eşe dosta dağıtırdı. Bir gün rahmetli eşime “yenge beni unuttun” demiş. Hanım ona da vermiş. Aramızda tüm komşularla bir akrabalık bağı vardı. Bir saygı ve sevgi çerçevesi içinde bir arada olduk. Bu vesileyle hayatta olan komşularıma sıhhat ve afiyet dilerken rahmetli olan berber Hasan Hüseyin gibi diğerlerine de Allah’tan rahmet diliyorum.
  TAVŞANLI ATATÜRK LİSESİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ MEZUNLARI DERNEĞİ
    Tavşanlı’ya bir çok değerler kazandıran ilim ve irfan yuvamız Atatürk Lisemiz öğretmen ve öğrencileri mezunları derneği 4.buluşma yemeği vermiş. 450 kişinin katıldığı söyleniyor. Başkan Av.Sait Şükrü Eyüpoğlu’nu ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum.Atatürk Lisesi Tavşanlı’da bir akademidir. Benim de kızım, oğlum, gelinim, yeğenim bu okuldan mezun oldular. Maalesef ben mezun olamadım çünkü benim dönemimde Tavşanlı’da lise yoktu. Kütahya Lisesi’nde okudum. Bugün ülkenin dört bir yanında Tavşanlı Lisesi mezunları önemli görevler ifa ediyorlar. Bu lise değerli müdürler, Arslan Ergüç gibi, değerli öğretmenler Esma Canıaz (Börek), İhsan Tandoğan, Nadir Santurkaya, Mustafa Özyaşar, Halil Ceviz , Numan Altınsoy, İbrahim Çınar, Ali Çınar, Şevket Süreyya Sayın, Hilal Arslan, Burhan Başarır, Bülent Poshor gibi efsaneler görmüştür. Bende hasbelkader bu lisede bir süre fransızca, sosyal bilgiler, iş ve teknik derslerine girdim. Dileğim odur ki önümüzdeki yıllarda bu buluşma yemekleri daha görkemli kutlansın. Bu kutlamaları bazı kurum ve kuruluşlar ve iş çevreleri sponsor olarak üstlensin. Bu dernek okul tarihiyle ilgili bazı yayınlar yapsın ve bunları kitaplaştırsın. Dernek modern bir binada görev yapsın. Hayatta olan lise mezunlarına sağlık afiyet dileklerimi sunarken, ebediyete intikal etmiş lise mezunlarını da rahmetle anıyorum.

       ADA STADI KENDİNE YARAŞIR BİR TÖRENLE AÇILMALIDIR
    Tavşanlı Ada Stadı spor elçimiz Linyitspor’un yüzü suyu hürmetine ilçemize armağan edilmiş bir spor kompleksidir. Ada mesireliği ile bütünleşmiştir. Gönlümüz isterdi ki temsilcimiz bu statda mücadele versin. Onu gönülden destekleyelim. Ama olmadı. Şimdi hedef bu stadı anlamlı bir törenle açmak ve Linyitspor’u yeniden üst liglere göndermek olmaktadır.Açılış sezon başlamadan önce mutlaka gerçekleştirilmelidir. Bu stadı bizlere kazandıran siyasi iradeye teşekkür borçluyuz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları