17 Temmuz 2022 - Pazar

MOYMULSPOR

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
449 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

MOYMULSPOR   KULÜBÜ’NÜN  JESTİNE  MUTLAKA  BİR JESTLE 
 KARŞILIK  VERİLMELİDİR                
      
             Ben  şu yıllar önce  askerdeyken Tavşanlı’ya selam gönderen asker  gibi   söylemek istiyorum. “ Kardeşim, Tavşanlı’nın birkaçına, Moymul’un üst başına,Dedeler’in kaffesine selam” diyerek yazıma  başlamak istiyorum. Evet ben biraz da Moymullu’yum.  Çünkü  merhum,güzel insan, Gli Müessesesi’nin dürüst,çalışkan,sevilen çalışanlarından Moymullu merhum Orhan  Talay’ın dünürüyüm. Gelinim  Moymullu.  Aile bireylerimizden tamamının mezarları Moymul’da. Sevdiğim birçok arkadaşım Moymullu.  Şan ve şerefli bir geçmişi olan Moymulspor Kulübü’nün  bakımı ve koruması altındaki Balıklı Havuz’daki kutsal balıklara  yem atmışlığım,bu havuz çevresinde  dostlarımla oturmuşluğum var. Moymulspor’un yeni başkanı Ahmet  Karabıyık’ın   “ Bismillah” diyerek ilk el attığı bu  ilçemizin nadide dinlenme yerinde   dünürlerim merhum Orhan Bey’in ve  eşleri  İçten Hanım’ın bir sebili de bulunuyor. Bu Balıklı Havuz’da,bir önceki başkan İbrahim Sarazeybek’in  çabalarıyla Moymul’a kazandırılan Kartal Heykeli  yeni kulüp binası  hizmete girdiğinde yeni  yuvasına taşınacak. 
              Yazımın başlığındaki Jest sözcüğüne gelince; Evet, Moymulspor Kulübü  Türk Milli Eğitimi’ne hizmet olsun diyerek tarihi kulüp binasını okul yapımı için  veren kulüptür. Yılların kulüp binasını  vermiştir ama bir anlamda bugün çadırdadır. madem ki Moymulspor Kulüp binasını  bir amaç uğruna vermiştir,öyleyse bunun karşılığı da bu güzide kulübümüze belediyemizce bir kulüp binası arsası vermek   gerekmez mi? Sayın   Belediye  Başkanımız Şehir Planlamacısı Mustafa Güler ve sayın Belediye Meclisi  Üyelerimiz ne der bilmem ama,bana kalırsa belediyemiz Moymulspor Kulübü’ne bir jest yapmalı,bu kulübümüz Cumhuriyetimizin 100.yılında   etkinlikleri kendi yeni kulüp binasında kutlamalıdır. Arsa verilsin gerisi kendiliğinden gelecektir. Tavşanlılı,Moymullu   bu işin üstesinden gelecektir. Moymul,Tavşanlı’nın  atan yüreğidir. Okumuş,okuma-yazma oranı en yüksek mahallelerimizdendir. Milliyetçi ,Tavşanlı’yı özenden çok seven insanların yaşadıkları bir mahalledir. Moymul,yıllar içinde Tavşanlı’ya gelenlerin ilk geceledikleri,traş oldukları, hayvanlarını nallattıkları,dinlendirdikleri, hayvanlarını  doyurdukları,bu arada kendilerini de doyurdukları , kendilerine çeki -düzen verdikleri yerdir. Moymul’un ünlü kahvehaneleri,terzi  ve kasap dükkanları,nalbant işyerleri,süzme yoğurtları,sütleri,kaymakları,peynirleri belki artık yoktur. Ama  hala Moymul 19 mahalle arasında kendi nevi şahsına münhasır bir mahallemizdir. Değerli büyükler çıkarmıştır.Generali,profesörü,mühendisi,hakimi,öğretmeni,doktoru,mimarı her daldan ünlüleri olan bir mahallemizdir.Bir zamanlar Kütahya’yı Bal Ligi’nde temsil etmiş, Tavşanlı’da futbolun,voleybolün sevilmesinde etkili olmuş  Moymulspor  Kulübü’nün    yeni başkanı Karabıyık ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.  Ben kalemimle kendilerine her zaman  yakın olacağım.  Genel seçimler öncesinde kim veya kimler Moymul için  bir şeyler yapacaksa şimdiden konuşmalıdır. Moymullu kandırılmayı sevmez.   Moymullular kanmaz.  Moymul Ovası’nın fedakar savunucuları,bekçileri bu mahalledendir. Moymul Mahallesi için hapse girmeyi göze alanlar Moymullular’ı unutmadık. Tavşanlı’nın  en büyük doğal merasına  gözü gibi bakan bu güzel insanlara jest yapanlar büyürler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları