30 Eylül 2015 - Çarşamba

YENİ ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 4 dk.
3199 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

YENİ ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN                               

                                                                                                        

 

1992 yılında çok sevdiğim öğretmenlik mesleğinden emekli oldum. Aradan 23 yıl geçmiş. Ben Türk milli eğitimine yaklaşık 36 yılımı verdim. Köy öğretmenliğinden tutunda şehirde sınıf ve branş öğretmenliğine kadar geçen uzun bir süre. Bu arada MTSK kursu müdürlüğüde yaparak milli eğitimden kopmadım. Nice okullarımızın temel atma, açılış törenlerinde görev aldım. Yani dolu dolu yaşadım. İşte yeni bir öğretim yılı daha geldi. Yüzlerce öğretmenimiz ve binlerce öğrencimiz yeni bir öğretim yılında ter dökecekler. En büyük sevincim ilçede değerli bir kaymakamın, deneyimli bir ilçe milli eğitim müdürünün, sorunları takip eden bir milletvekilinin bulunması. Sayın kaymakam Numan Hatipoğlu bir süre daha ilçemizde olacak. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Sayın Hüseyin Kırkaş zamanında iyi tespit edilmiş ve göreve getirilmiş bir milli eğitim müdürüdür. Deneyimlerinden yararlanmalıyız. Evladımız Kütahya milletvekili Prof.Dr.Vural Kavuncu diğer konularda olduğu gibi milli eğitim alanında da üzerine düşeni yapıyor. Ben sayın belediye başkanımız Mustafa Güler’e de güveniyorum. O da belediye hizmetleri dışında milli eğitim konusunda çaba gösteriyor. Yeni hizmete giren okul binalarımız oldu. Moymul İlköğretim Okulu, Hanımçeşme İlköğretim Okulu, Tepecik İlköğretim Okulu ve Mülayim İş Okulumuzda ders başı yapıldı. Her biri bizim kazancımızdır. İnşallah kazasız belasız bu öğretim yılınıda sonuçlandırırız.

 

                                          LİNYİTSPOR NEREYE GİDİYOR?

 

Pazar günü kendi stadında ve seyircisi önünde oynayan TFF 3.Ligi ekiplerinden Linyitspor atamadığı penaltı ve yediği penaltı sonucu büyük bir yara aldı. Bu karşılaşmayı ilçemizin önde gelen tüm sorumluları izledi. Eğer Linyitspor ara transferde yeni oyuncular alamazsa Tavşanlı’lı bir gerçeği görmek zorundadır. Linyitspor Amatör Lige doğru hızla ilerliyor. Bu geçiş döneminde eğer bu ligden düşmezsek belki önümüzdeki yıllarda tekrar toparlanabiliriz. Ben ilçedeki bürokratların bu konuda ne kadar hassas olduklarını biliyorum. Ama hassasiyet yetmiyor. Profesyonel lig para istiyor. Linyitspor’a sürekli gelir lazım. Maçı izlemekle iş bitmiyor. Duyduğuma göre teknik direktör sporseverlerle atışmış.”Benim paramı siz vermiyorsunuz.Eskişehirspor veriyor” demiş. Bu ne demek? Yani bu yenilgilere gözmü yumacağız? Ekibimizin ligden düşmesine izinmi vereceğiz? Durum çok ciddidir. Devletimiz bir çok yerde olmayan muhteşem bir stat armağan etti. Ama bu statda ruh yok. Heyecan yok. Amaç yok. Yazık değil mi? Acilen önemli kararlar alınmalıdır. Liglerden düşmek kolaydır. Ama bir daha çıkamayabilirsiniz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları