01 Ocak 2022 - Cumartesi

KÜTAHYA PORSELEN

Yazar - Bülent Alpagut
Okuma Süresi: 5 dk.
1300 okunma
Bülent Alpagut

Bülent Alpagut

- 05062218413
Google News

   KÜTAHYA PORSELEN   
ÜRETİM KAPASİTESİNİ  9 MİLYON
PARÇADAN  120 MİLYON PARÇAYA ÇIKARMIŞ
       Kütahyalı, birçok alanda gururludur. İşte bir örnek;Kütahya Porselen  Yönetim Kurulu  Başkanı, Kütahya’nın Batı’ya bakan yüzlerinden değerli kardeşimiz  SEMA GÜRAL SÜRMELİ  Dünya Web  TV’de  Vahap Munyar’ın sunduğu “ Patronlar   Anlatıyor”  Programına konuk olmuş. Bu arada Kütahya için çok güzel şeyler söylemiş:” Biz ailecek hepimiz  Kütahya’da yaşıyoruz. Bütün bağlarımızı Kütahya’da koruyoruz. Orası,bizi   biz yapan şehir.GÜRAL AİLESİ için  Kütahya çok önemli. Umut ediyorum ki, ömrümüz yettiği sürece  de yatırımlarımızı  Kütahya’da  yapmaya devam edeceğiz” demiş.Böyle güzel konuşan Kütahyalı önünde  kim saygıyla  eğilmez?  
                 Tekrar söylüyorum; Nasıl” Nil olmasaydı Mısır olmazdı” Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) olmasaydı Tavşanlı  olmazdı” diyebiliyorsak,” Gürallar olmasaydı Kütahya Olmazdı”diyorum. Ben bugüne kadar bu muhterem,mümtaz ailenin bir bardak çayını içmedim. Sadece sevgili dostum,Nafi Güral’ı çok seviyorum. İkimiz de Kütahya Lisesi’nden arkadaşız.
                 Bazı  densizler,zaman zaman Kütahya’nın Gürallar’ın hakimiyetinde olduğundan söz etmiştir. Güral mayası olmasaydı, Kütahya Ekmeği olmazdı. Gürallar tam bir Kütahyalı’dır. Kütahya sevdalısıdır.Kütahya  milliyetçisidir. Kütahya’nın tanıtımında en büyük faktördür. Daha ne yapsınlar?Sayın Sürmeli” Kütahya bizi biz yapan şehirdir demişse,tevazu  göstermişse,ben de diyorum ki:”  Kütahya’yı da Kütahya yapan Gürallar’dır”. 
                  Düşünebiliyor musunuz? Üretim ve Yatırımlarıyla  sadece Türkiye’de değil,dünyada   dikkat çeken   Kütahya Porselen gibi kaç  tane vardır?Sayın yönetim kurulu başkanı  Sema Güral Sürmeli ‘ye İzmir’den selam ve sevgilerimi  gönderiyorum,Babasının yanaklarından benim için öpsün.  doğru yolda ilerliyorlar.2022 yılı içinde  3 fırını daha  devreye alacaklarmış. Bu ne demektir biliyor musunuz? En azından istihdam,üretimde patlama, ülkenin ekonomik  gücüne güç demektir. 9 milyon  parça üretimin 120 milyon parçaya  gelmesi Kütahya için ayrı bir gurur vesilesidir. Kütahya Porselen bulunduğu yere kolay gelmemiştir. Adım adım  gelmiştir. Acele etmeden,kaliteden ödün vermeden  gelmiştir. Sayın yönetim kurulu başkanının dediği gibi yatırımdan asla  korkulmamıştır. Bugün Kütahya Porselen dünyanın birçok ülkesinde mutfaklarda  ,birçok  evin,darenin,ofisin,iş yerinin , bir köşesindedir. Kütahya Porselen ürünlerini  her ırktan, dinden,dilden,renkten ,inançtan  milyonlarca insan kullanıyor. Sayın yönetim kurulu başkanı konuk olduğu programda    “şeflerimiz ve ev hanımlarımız sofraları görsel şölene döndürmeye başladı. Şeflerimiz bizim için olmazsa olmaz. İhracat müşterisi oldukça yoğun.İhracat çok etkilendi. Siparişlrimiz durmadı.Ama sevk etme konusunda sıkıntılar da yaşadık.  Babam,Nafi Güral hep şunu söyler” Kriz kelimesi nedir bilmiyorum”,Başarı öyküsünün kurgusu babamın öngörüsüydü. Her geçen günde kendini,gücünü,marka değerini büyüttü.Üç fırın daha devreye alacağız.Şimdi yatırım müjdesi verebiliyoruz.İnşallah açıldığının da müjdesini veririz. Güral Ailesi yarımlarını Kütahya’da yapar.Kütahya bizi biz yapan şehir.İstediğimiz şey markalı  ihracat yapabilmek.” başlıkları altında  özetlemiş. 
                   Bugün 70’den fazla ülkeye ihracat yapan Kütahya Porselen  bildiğim kadarıyla üretim hacminin 40’ını ihraç ediyor. Ama bu rakam daha da büyüyecektir.. Pazar payı artırılacaktır. Benim için en  değerli  ifadesi,markalı  ihracat yaptıklarını  söylemesidir. Durun daha güzeli var; sayın Sema  Güral Sürmeli,Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ‘ Marka Konseyi Üyesi’. Güral Ailesi’yle iftihar etmeyen  Kütahyalı  olamaz. Bir zamanlar sevgili Kütahya Valisi Utku  Acun  “Kütahya’nın Pınarları” Kütahya’nın Milli Marşı’dır demişti. Yerinde bir teşhisti.  Benim için de Güral Ailesi , Kütahya Tespihinin imamesidir.Allah’a  dua edelim, inşallah bu tesbihin imamesi   ebediyete kadar kopmasın .Çünkü, İmame  koparsa tesbih dağılır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları