28 Ocak 2018 - Pazar

Şeytan nasıl HACKLENİR ?

Yazar - Abdussamet Öztan
Okuma Süresi: 5 dk.
2378 okunma
Abdussamet Öztan

Abdussamet Öztan

-
Google News
Z Şeytan nasıl hacklenir? Hiç merak ettiniz mi? Size hemen söyleyeyim, şeytan çok basit bir teknikle kısa sürede alt edilebilip hacklenebilir. Bu hafta size, gelmiş geçmiş en iyi hackerlar’dan birini ve başından geçen bir olayı ve şeytan nasıl hackleni devre dışı bırakılır onun tekniklerini aktaracağız inşâallah. Ama nasıl? Yazıyı takip edin ;)
Abdulkadir Geylâni Hz.’ni bilirsiniz, 11. yüzyılda yaşamış zamanın imamı olan, Hakk dostu bir evliyâullahtır. Takva ve amel-i salihi hat safhada yaşayan yüksek hassasiyete sahip bir zâttır. Bir gün talebeleri kendisine şöyle bir hadise aktarır, derler ki: Filan yerde bir zat olduğu ve kerametvâri halleri olduğu, ama ne gariptir ki bu zatın evliyâullahtan olmadığı; ve Müslüman olmadığı aktarılır. Geylani Hz. şaşırır bu duruma ve bu adamla görüşmeye karar verir. Bahsi geçen adamın yanına gidilir. Geylani Hz. selam verip muhabbete girer ve der: “Hele anlat bakalım, bu hâletin sırrı nedir?” Adam anlatmaya başlar: “Yâ Geylâni; ben Müslüman falan değilim, ama şöyle bir halim vardır ki; içimden bir ses gelir, onunla sürekli savaşır dururum ve kendi bulduğum bir teknikle bu sıkıntılı halin üstesinden gelirim” der ve devam eder: “Mesela; insanlara faydalı bir iş yapmak istesem, içimden bir ses ‘yapma’ der; veya birine bir kötülük arzu etsem ve ondan vazgeçsem bu sefer içimdeki ses ‘yap’ der. Ben bunların zıddını yaparım. Gizlim saklım yoktur, bende olan işte budur” der. 
Abdulkadir Geylâni’nin bu ziyaretinin ardında yatan asıl sebep birazdan anlaşılır, ki şöyledir: “Öyle ise ben seni, Allah’ın dini olan İslam’a davet ediyorum” der Abdulkadir Geylâni. Bir an sessizlik olur. Adam düşünür bir süre ve sonrasında hemencecik orada bu daveti kabul ederek İslam’la şereflenir! Tabi adamı tanıyanlar bu hale şaşkındır. Geylani Hz. adama sorduğu şu soruyla, halkın şaşkınlığını da giderir ve der ki: “Şimdiye kadar iman etmedin, peki şimdi nasıl oldu da iman ettin?” Adamın verdiği cevap ilginçtir: “Sen beni İslam’a davet ettiğinde yine içimden bir ses ‘bak adam seni kıskanıyor, kendini senden üstün tutmak için kendi inandığı dine davet ediyor, sen ondan daha üstünsün ki bak böyle kerametler gösteriyorsun’ gibilerinden ses geldi içimden; çok zorladı beni! Ama ben yine yapacağımı yaptım, bu sesi dinlemedim ve zıddını yaparak davetine icabet ettim” der.
İşte aynen bunun gibi; sen de kardeşim, dilersen içinden gelen sesin zıddını yaparak hareket edebilirsin. Ama her gelen sesin zıddını yaparak değil. Mesela bu hikayede olduğu gibi yapabilirsin. Örneğin namaza başlamak istiyorsun, ama içinden bir ses: “O kadar günahla Allah’ın huzuruna mı çıkılır; sen git önce bi temizlen gel” diyor. Sen bunun zıddını yap! Yani, hem zıddını yap hem geciktirme ve tevbeni yap! Ve şunu hatırla: “Allah çok bağışlayıcı ve merhamet edicidir!”(Zümer S.-53) Vesvese mi veriyor şeytan abdest, namazda; hatta afedersin tuvalet ihtiyacında ve sana defalarca elbiseni değiştirtiyor, abdest aldırıyor ve ellerini sıkı sıkı sürtüp temizleyeceğim derken ellerin mi zarar görüyor? Bunun zıddını yap! Din kolaylık dinidir kardeşim bil ve hatırla ki: Allah kuluna zerre kadar zulmedici değilken(Hacc S.-10), sen kendi kendine zulmetme! Ve Bediüzzaman Hz.’nin Risale-i Nur’da ifade ettiği gibi: “Tevekkül et!” Ama unutma ki tevekkül, esbabı bütün bütün reddetmek demek değildir. Belki esbabı, dest-i kudretin perdesi bilip riâyet ederek müsebbebatı Cenab-ı Allah’tan istemek demektir. Öyle ise; sen de gayret et, adım at, başla ve dua et, tevekkül et! Yolunda bulun! İçinden gelen sese de her zaman kulak verme. Çünkü nefis ve şeytan boş durmuyor! Kulak vereceksen de hemen aklın ve mantığınla bir tart kalbine gelenleri ve seni yanlış yola sevketmeye çalışan nefis ve şeytanın zıddına hareket et, çek eûzü besmeleni ve: “Allah kuluna kafidir! Hasbünallahü ve ni’mel vekîl!” de, şeytanı hackle! ;)
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları