27 Temmuz 2016 - Çarşamba

Kim Bu Nurcular

Yazar - Abdussamet Öztan
Okuma Süresi: 4 dk.
3523 okunma
Abdussamet Öztan

Abdussamet Öztan

-
Google News

            Milletçe yaşadığımız darbe girişimi sonrası, şimdi de sapla samanı karıştıranlar var. Çöplere bilinçsizce atılan Kur’ân tefsiri Risale-i Nurlar’ı görmeye başladık son günlerde. Bu yüzden açıklama niteliğindeki bu yazımızı, dikkatle okumanızı rica ediyoruz sizlerden.

Risale-i Nurlar, Kur’ânın tefsiridir.
Bu kitapları yazan zat: Bediüzzaman Said Nursi Hz.’dir. (Fetullah Gülen kesinlikle değildir, Risale-i Nurlar’ı elinize alıp baksanız göreceksiniz)
Risale-i Nur kitapları yasak kitaplar değildir, T.C. Devletimiz tarafından resmi koruma altına alınmış ve şu anda Diyanet İşleri Başkanlığımız eliyle RESMİ olarak basılmaktadır.
Bu kitapları sadece okumakla, Nur Talebesi olunmuyor. Çünkü Nur Talebeleri, bir tek şeyi gaye edinmiştir:
            İMANLARINI kurtarmak niyetiyle bu kitapları okumak ve başkalarının imanını kurtarmak için bu kitaplarla insanlara iman hakikatlerini duyurmaya çalışmaktır. Bunu yaparken de ne darbe ve ne siyasetle asla işi(ve işimiz) olmaz ve Bediüzzaman’ın ifade ettiği gibi şeytandan kaçar gibi siyasetten ve şerlerinden Allah’a sığınırlar(sığınırız). Devleti devirme,  adam yerleştirme, torpil yapma vs. gibi menhus işleri araç olarak kullanmaz(kullanmayız)! Zira Bediüzzaman gibi hakikatdar alimler devlete adam yetiştirmiştir, adam yerleştirmez! Kendisine ‘ben de Nur Talebesiyim deyip de yukarıdaki yazdıklarımızın tam tersi hareket edenler’, istedikleri kadar biz de okuyoruz, biz de nurcuyuz, aynı yoldan gidiyoruz desinler desinler hiç önemi yok, Nur Talebeleriyle ve bizimle aynı yoldan gittikleri falan yok! Açıkça söylüyorum böyle yapanlar “Nur Talebesi DEĞİLDİR!” Sakın KARIŞTIRMAYIN!!! Bu, benim şahsî kanaatim değil dünya genelinde bu durumdan rahatsız olan umum hakiki Nur Talebelerinin kanaatleri, hatta kararlarıdır. (Konuyla alakalı olarak Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı Ağabey’in de basına verdiği açıklaması şuradaki linktedir. Dilerseniz Linke tıklayıp, direkt birinci ağızdan Nur Talebeleri’nin fikir ve duruşlarını da öğrenebilirsiniz) LİNK: http://bit.ly/MehmetFirinciNurTalebeleriKimdir            

            Risale-i Nurla Kur’ân ve iman hizmeti yapan hâlis muhlis Risale-i Nur grup ve cemaatleri ile kendilerini aynı kefeye koyarak ‘Biz de nurcuyuz(!)’ diyenlerin yaptığı, yapmaya çalıştıkları ve icraatlarına bakın. Sonra da hakiki Nur Talebelerinin okuduğu Risale-i Nurlar’daki şu cümlelere bakın. Böylece kim Nurcu(Risale-i Nurla Kuran hizmeti yapan) kim değilmiş, anlayacaksınız: “Hakikî bir Müslüman, samimî bir mü’min hiçbir zaman anarşiye ve bozgunculuğa taraftar olmaz.” (Risale-i Nur>Tarihçe-i Hayat (653))

            Bizler de Risale Ofis olarak, yıllardır yapmaya çalıştığımız hizmet tarzı, Risale-i Nur’da açıkca izah edilen safi, şeffaf katışıksız hizmet tarzıdır. Bunu http://www.youtube.com/RisaleOfis ‘de yer alan sohbet videolarımızdan ve insanların dikkatini Risale-i Nurlara çekebilmek için hazırladığımız videolarımızdan anlayabilirsiniz. “LÜTFEN halis Nur Talebelerini ve bizleri, diğerleriyle karıştırmayın!”

            Bu arada, sanmayın ki bu yazdıklarımızla Nur Talebelerini diğerlerinden dışlayıp üstün tutuyoruz.. Hayır, kat’a ve ASLA! Nakşibendi, Kadiri, Süleyman Hilmi Tunahan, Mahmud Efendi Hz. gibi çok sevdiğimiz Hakk dostlarının rehberliğinde giden ve daha ismini sayamadığımız bi’lumum niyeti safi olarak Kur’ân ve iman hizmeti olan ve öyle de yapan mü’min kardeşlerimizden Allah razı olsun. Kendilerini, kardeşimiz gibi değil KARDEŞİMİZ olarak seviyoruz. Yoğurt yiyişimiz farklı olabilir ama, hepimiz aynı sofradayız! Biz bu sofrayı, beraber güzelleştiriyoruz Allah’ın izniyle!.. Vesselâm!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları