24 Mayıs 2022 - Salı

“Uzun zamandır ilk kez”

Yazar - Tuna İşleyen
Okuma Süresi: 3 dk.
248 okunma
Tuna İşleyen

Tuna İşleyen

tunaisleyen@hotmail.com - 0
Google News

“Uzun zamandır ilk kez”

 

Uzun zamandır ilk kez yazıyorum. Beni buradan yazmaya sevk eden ise bazı sorunların yaşandığı ve bu sorunların haber olarak değil de buradan bilgi amaçlı yazarak, yapılan yanlışların veya yapılması gerekenlerin aktarılmasıdır.  Fakat bunları yaparken de kimseyi hedef almak olmayacaktır maksadımız.  Amacımız yanlış olarak gördüklerimizin şayet imkan varsa düzeltilmesidir veya düzeltilmesi için çaba göstermektir. 
İlk ele alacağım konu ise bana gelen fotoğraf ile olacak. Bu arada şunu da açıklamakta fayda var. Köşe adımın "Başaltı" olmasının sebebi, Bülent Alpagut hocamıza saygısızlık olmaması ve onun Başyazısının üstünde olmamak için bu ismi kullandım. Fakat ileride belki bu köşe adı  değişebilir. 
Gelelim bana gelen fotoğrafa. Fotoğrafta görünen tabelaların karalanması, boyanması. Bu bazen şehir dışında tabelaların silahla hedef alındığı şekilde de görülüyor. Tamamen psikolojik problemli insanların yaptığı ve ilgilenilmesi üzerinde durulması gereken bir konu. Bu tür boyama, zarar verme kişilerin bastırılmış duygularını farklı yönlerde yansıtmasından kaynaklanıyor. İşin bir diğer yönü de devlete, yani milletin malına verilen maddi zarar. Bu fotoğrafta ise üzgün olduğumuz ayrı bir konu da şehidimizin isminin yazıldığı tabelanın boyanması. Umarım bu tür kişiler tespit edilerek tedavi edilirler. Hastanemizde Ruh ve Sinir Hastalıkları (Psikiyatri) uzman doktoru da var diye biliyorum . Ayrıca,  hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin yürütülmesi için Toplum Ruh Sağlığı Merkezi de var. Umarım bu tür davranış bozukluklarının sayısı tedavileri sonucu azalır veya çevreye faydalı işler yapmaya yönelirler.  Önümüzdeki sayıda çok daha farklı konuyu ele alacağım ve bu konu da tüm ilçeyi ilgilendiren sorunlardan bir tanesi. Görüşmek üzere. 
Mail adresimiz: tavsanliekspres@gmail.com
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.