13 Temmuz 2015 - Pazartesi

KADİR GECESİNDE 79 YAŞINDA

Yazar - Tuna İşleyen
Okuma Süresi: 6 dk.
3824 okunma
Tuna İşleyen

Tuna İşleyen

tunaisleyen@hotmail.com - 0
Google News

GAZETEMİZ YAZI AİLESİNDEN KÖŞE YAZARIMIZ BÜLENT HOCA
13 TEMMUZ 2015 GÜNÜ KADİR GECESİNDE 79 YAŞINDA

Bülent Hoca’nın soyadının Alpagut olduğunu çok az Tavşanlılı bilir. Çünkü O’nun halk arasındaki adı Bülent Hoca’dır. Babası, ilçemizin ilk avukatı, Kütahya Barosu’nun en eski üyelerinden Hüsamettin Alpagut’un Simav’da hakimken meslekten çekilmesi ardından ve bakanlığın 18 Temmuz 1946 tarihli oluru sonucu Tavşanlı’da Orman İşletme Müdürlüğü’nde avukat olarak göreve başlamasıyla Fevzipaşa İlkokulu’nda okumaya başlayan köşe yazarımız 25 Haziran 1949 tarihinde buradan mezun olduktan sonra zamanın kaymakamlarından Ali Akseven’in çabalarıyla hizmete sokulan ortaokulu Tavşanlı’da okudu. Mezun olduktan sonra ilçede lise olmadığından Kütahya Lisesi’nde öğrenimini sürdürdü.1957/1958 Öğretim yılında Kütahya Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi. Tam işler yolundayken 27 Mayıs 1960 Askeri darbesi’ni yaşadı. Okulundan ayrıldı. Askeri Hükümet’in Yedeksubay Öğretmenlik müessesesini hayata geçirmesiyle Kayseri İli’ne asker-öğretmen olarak atandı. Askeri eğitimini Manisa’da tamamladıktan sonra 12038 sicil nolu Yd.P.Tğm olarak 01.11.1962 tarihinde terhis oldu.
Bülent Hoca bir sürede GLİ Müessesesi’nde hesap kalkilatörü olarak Tunçbilek Bölge Müdürlüğü’nde 15824 kütük nolu,2049629 sigorta numarasıyla çalıştı. Ekonoma’dan baba evine erzak taşıdı. Eylül 1959 tarihinde Tunçbilek Köprübaşı İlkokulu’nda da kısa süre öğretmen vekili olarak çalıştı. Rahmetli Mustafa Şahin müdürüydü. Rahmetli Moymullu M. Ali Özel ile birlikteydi.
Üniversiteye dönemedi. Kısa yoldan işi bitirmek istedi. Öğretmen olarak Derecik Köyü İlkokulu’na 1962 yılında müdür yetkili öğretmen olarak atandı. Beş sınıfı bir sınıfa doldurarak birleştirilmiş sınıfın tek öğretmeni oldu. Rahmetli Sami Akarsu’dan devraldığı okulda 10 yıl görev yaptı. 1972 yılında kulakları çınlasın Veli Korkmaz’ın müdürü olduğu Atatürk İlkokulu’na tayin oldu. Burada 20 yıl sınıf öğretmeni oldu. Kaymakamlığın resmiyette olmayan Protokol Amirliği görevini de üstlenerek 23 yıl protokol amirliği görevini ifa etti. Onlarca milli Bayram, açılış, uğurlama, karşılama, temel atma, kutlama törenlerini idare etti.
Hem devlet memuru hem de siyasetin içinde garip bir durumun içinde kaldı. Emirleri zamanın bakanlarından, valilerinden, kaymakamlarından, milli eğitim müdürlerinden ricaları belediye başkanları, kurum ve birim müdürleriyle diğerlerinden aldı.
1960 yılından itibaren zamanın yerel gazetelerinden Müstakil Tavşanlı’da, Kütahya Postası’nda, Eskişehir İstikbal’de, Bizim Tavşanlı’da, Son Havadis’te, Bizim Anadolu’da, Anadolu Haber Ajansı’nda, Ulusal Basın Ajansı’nda, Anadolu Ajansı’nda, Haber Tavşanlı’da köşe yazarı ve haber muhabirliği yaptı. Bir süre Türk Basın Birliği üyesi oldu. Son olarak ta Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi olarak çalışıyor. Bir süredir de Tavşanlı Ekspres’te ve Haberci Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyor.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Önlisans Mezunu olan Bülent Alpagut’un halen en büyüğü TBMM Başkanlığı ( Doç.Dr.Mustafa Kalemli tarafından takdim edilen) Kütahya Valileri, Tavşanlı Kaymakamları, Milli Eğitim Müdürleri, Kurum ve kuruluşlarca verilen çok sayıda plaketi, taktirnamesi ve teşekkür belgesi bulunuyor. Bunları evinde küçük bir müzede saklıyor.
Çok sayıda dernekte yönetim kurulu üyeliği de yapan Bülent Alpagut ‘un bilinmeyenleri de var. Bisikletiyle sadece Derecik Köyü’ne gidip gelirken 10 yılda günde 12 km itibariyle 43800 km yol katetmesi. ( Halen bisiklete biniyor ve bu rakamın en az bir katı daha söz konusu) İlk bisikleti babası almış. Ahmet Tarhan merhumdan ve 215 Tl’sına. Balık tutmasını seviyor. Yayınlanmamış şiirleri var.25 klasör A.A Haberleri var. Bir süre Atatürk Lisesi’nde Fransızca, Sosyal Bilgiler, İş ve Teknik ,İmam-Hatip Lisesi’nde Türkçe derslerine girdi. Atatürk Lisesi’nde Üniversiteye hazırlık kursu açarak Fransızca ‘dan öğrenci yetiştirdi.
Bülent Alpagut’un güldürdüğü herkesten alacağı vardır. Dünya malına değer vermemiş biri. Evi, bahçesi, tarlası, arabası yok. Emekli maaşı var. Yazıyor ama bundan bir geliri yok. Tavşanlı ve Tavşanlı Linyitspor sevdalısı. Dargın olduğu kimse yok. Siyasete girmemiş. İnsanları seviyor. İki çocuğu üniversite mezunu. İki torunu okuyor. Yüksek öğrenim gören bir gelini var. Tavşanlı’da Asri Mezarlık’ta dört mezarı var. Annesi, Babası, Kızkardeşi ve eniştesinin annesi her zaman dua bekliyor. Tavşanlı’yı Bülent Hoca kadar seven bir Tavşanlılının olduğu bilinmiyor. Tavşanlılı Tavşanlı Haberleri’ni daha çok ondan öğreniyor. Çünkü gözü, kulağı Tavşanlı’da. Her ay yüzlerce Tl’sı telefon parası ödüyor. Önemli günlerde en çok kutlama, tebrik mesajı atma, insanları en çok sarılma ve öpme rekoru yine onda.
Gazetemiz köşe yazarı, ağabeyimiz Bülent Alpagut’a sağlıklı, nice yıllar diliyoruz. Bülent Hoca bize lazımsın. Allah işlerini rast getirsin. Yeni yaşın kutlu olsun. Seni sevmeyenler ölsün. Sen Tavşanlı’yı hiç aklından çıkarmıyorsun. Bizler de seni unutmadık. 13 Temmuz Ramazan’a, hem de Kadir gecesi’nin yaşanacağı bir güne rastlıyor. Gazetemiz olarak hem yaş gününü, hem kandilini, hem de bayramını kutluyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.