13 Temmuz 2022 - Çarşamba

Türkiye'nin Patolojisi

Yazar - Muhammed Deniz
Okuma Süresi: 2 dk.
373 okunma
Muhammed Deniz

Muhammed Deniz

deniz@cizgeci.com -
Google News

 2017 'de TÜİK Onkoloji'ye ilişkin bir istatistik yayınlamış ve bu raporda 5 ölümden 1'inin kanserden olduğu belirtiliyor. Bugün emin olabilirsiniz ki bu sayı 2 ya da 3'ü kesin bulmuştur.

 

Hatta ve hatta bana kızabilirsiniz ama Suriyeliler bile kanserden ölüyor Türkiye'de.. 

 

Diğer bir raporda 2021'de 220 binin üzerinde kanser hastasının kayda geçtiği yazıyor. Bu rakamlar bana göre cidden küçük..

***

Türkiye'nin her yerinde demek abartı gelebilir belki ama ana arterleri diyebileceğimiz tüm şehirlerde Onkoloji'de hastalar sabah 5-6'da sıraya girmeye başlıyor.. 

 

Korkunç bir maraton.. Herkes hayatta kalmak için birbiri ile yarışıyor.. 

 

İstanbul, Ankara ve Kütahya'da Kemoterapi ünitelerini gördüm. Durum tamamen böyle...

***

İş yaşamına dair sosyal medya platformu olan linkedinde  bile kanserden yaşamını yitiren değerli insanları gördükçe üzülüyorum. 

 

Stresi bırakalım. Yoksa bu korkunç gündem hepimizi kanser edecek. Bizim İsrail ve Küba'dan eksiğimiz insan kaynağı ve insana değer. İsrail bir terör devleti fakat insanına toplumuna öyle bir değer biçmiş ki.. 

 

Biz de başta  sağlık çalışanlarına saygıyı vatani bir vazife olarak görelim. 

 

Onlar da hastalara biraz daha sempatik olsunlar. Kamu'da #sağlık personeline gerçekten bir iyileştirme yapılmalı. 

 

Bundan sonra ki bayramları ağız tadı ile yaşayalım.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.