23 Ağustos 2022 - Salı

Sağlık hizmetlerine erişime dair ümitler

Yazar - Muhammed Deniz
Okuma Süresi: 3 dk.
645 okunma
Muhammed Deniz

Muhammed Deniz

deniz@cizgeci.com -
Google News

Türkiye’nin Kovid süreci de dahil olmak üzere son 5 yılı sağlık hizmetleri ve bu alana yönelik yatırımlarıyla biliyorsunuz dikkatleri çekiyor. Salgın sürecinde İstanbul’a yapılan şehir hastaneleri de tüm TV kanallarında eş zamanlı canlı yayınlarla açılmıştı.

Burada ironik bir sorun yaşandı seçimden sonra yerel yönetim ve hükümet ilginç bir uyuşmazlık sebebiyle yol yapma kavgasına girişmişti. Belediye sorumluluk almamak adına her yola girişmişti.

Bu olup bitenler yakın tarihten örnekler. Bir de Kütahya özelinde bu örneklere bakalım. Tavşanlı için yapılan fizik tedavi merkezinin bir diğeri de Yoncalı’ya yapılmakta, ne zaman bitecektir bu anlamdaki süreci açıkçası takip etmedim. Fakat yaşlılarımıza büyüklerimizi 20-30 yıldır diz, eklem vs ağrısı çekenlere resmen umut oldu diyebilirim. Umarım bu merkezlerde çalışan hekimler ve uzmanlar da artar ve kesintisiz bir hizmet anlayışı süregelir..

***

Konu Kütahya’daki eski devlet hastanesinin yerleşkesi ile alakalıdır. Bu yazının hemen devamı olarak hasta psikolojisi konusuna dikkat çekmek istedim. Kendim aşırı mağdur olduğum bir konuyu gazetemiz sayesinde yetkililere duyurmak istiyorum. Vesile olur da gerekli düzenleme sağlanırsa başta şahsım olmak üzere daha sonra tedavi alacak vatandaşların da yararına olacaktır.

Benim kemoterapi tedavim ortalama 6 saat sürüyor. Ne yazık ki kürler ilerlediği için ilacı aldığım esnada artık çoğunlukla su bile içemiyorum. Defalarca bayıldığım oluyor. Kemoterapi ünitesinin içerisinde bir yemek salonu bulunuyor. Burada kıymetli personelimiz yemek yiyor ve yine başka şehirde örneği olmayan bir nezaketle kemoterapi alan hastalara yemek ikram ediyorlar. Fakat hastane yemeklerinin kokusunun ağırlığını bir çoğunuz bilirsiniz. Bu manada kıymetli sağlık çalışanları için daha iyi bir sosyal ortam, yeme içme alanı oluşturulup hastaları da bu yükten kurtarsak ne güzel olur değil mi?

***

Son olarak yaklaşık bir yıldır süregelen tedavim için sonlara yaklaştık diyebiliriz. Bu hastalığın tekrarlanmaması adına elimden geleni yapıyorum. Doğrusu tedaviyi tamamladığım gibi de spor ve kaplıcalara yönelmek istemekteyim. Sizlerle birçok konuyu paylaşmaya çalıştım. Şimdi de bir miktar duanızı talep ediyorum .

 

Hoşçakalın.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.