Tavşanlılı öğrenciler örnek projeleriyle bölge finaline kaldı

Görüntülü - Tuna İşleyen

Eğitim Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 10:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
448 okunma
Google News

  Tavşanlılı öğrenciler örnek projeleriyle bölge finaline kaldı
  (Fotoğraflı Görüntülü)
  Tuna İşleyen 
  Kütahya (İHA) - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde örnek proje ile öğrenciler finalde yarışacak. 
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, 55.' si düzenlenen TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge finallerinde yarışacak.
Proje danışman öğretmeni Meral Çakmak ve Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Remzi Tevfik Yücel rehberliğinde  Tavşanlı Kız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri  Sevdenur Çakmak, Ayşe Hümeyra Şahin ve Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Kübra meydan ile beraber yürüttükleri "FARK(N)ET" isimli mobil uygulama ile bireylerin akıllı telefonlarını kullanım sürelerine dikkat çekerek bazı alternatif etkinliklere yönelik bildirimler hazırladılar. Projeyi yürüten Öğrenciler, projeleri hakkında şunları söylediler:  “Projemiz kapsamında yaptığımız araştırmalar sonucunda, akıllı telefon bağımlılığının yaygın bir sorun olduğunu gördük. ‘FARK(N)ET’ uygulamamız ile bu soruna çözüm olabilecek bir alternatif sunmayı hedefledik. Mobil uygulamamız, kullanıcıların akıllı telefonlarını bilinçli bir şekilde kullanmalarını sağlamak için tasarlandı. Finallere kalmak bizi çok mutlu etti ve projemizin daha geniş kitlelere ulaşmasını umuyoruz.”   

 

 

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.