Tavşanlı’daki Çocuklar Oli İle Tanıştı

Çocuk Yayın: 02 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 02.11.2022 12:05:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
790 okunma
Google News

 

     Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü koordinasyonunda çocukları zararlı alışkanlıklardan ve çevrenin olumsuz etkilerinden korumak ve onları spora yönlendirmek için spor kültürü ve olimpik eğitim projesi hayata geçirildi.Proje kapsamında 24.10.2022-26.10.2022 tarihlerinde Tavşanlı İlçesindeki 4., 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 2440 öğrenciye  eğitim verildi .

  Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC)  tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilen ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından ilköğretim çağındaki çocuklar için uygunluk verilen tek proje olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmelerini ve spora katılımlarını teşvik etmek hedefleniyor.

                Proje ile ilgili bilgilendirmede bulunan Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can; "Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında Tavşanlı Belediye Başkanlığı ve Tavşanlı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğümüz ortak faaliyetler ile çocuklarımızın sosyal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak, kendilerini çevrenin olumsuz etkilerinden korumak ve bu konuda alternatif ortam hazırlamak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan  sunumların da spor, sağlık, beslenme, çevre duyarlılığı, insan vücudu, olimpiyat oyunları, spor dalları, spor kültürü ve ahlakı, Fair Play gibi konularda çocuklarımıza  katkı sağladığını düşünüyorum. Ayrıca proje çalışmaları için Tavşanlı ilçesine gelen kıymetli misafirlerimiz Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı  ve aynı zamanda Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bilal Posun’a, eğitim koordinatörü Sayın Sibel Yazgan Tel’e ve ekibine bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum " dedi. Devamla yapılan görüşmelerde de projenin sürekli hale getirilmesi ile ilgili fikir birliğine varıldığını ve etkinliklerin işbirliği halinde gelişerek devam edeceğini belirtti

                Yapılan sunumların ardından düzenlenen törende Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can tarafından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun ve ekibine teşekkür plaketi takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.