Kütahya'da Ahilik Haftası

Tuna İşleyen - Görüntülü

Gündem Yayın: 28 Eylül 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 28.09.2024 09:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
144 okunma
Google News

 

Kütahya'da Ahilik Haftası

Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık Ahi Evran Camii’nde düzenlenen Ahi Evran’ı anma programına katıldı ve hutbe okuyup namaz kıldırdı.

 

Öncesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Valilik ve Belediye ziyareti ile devam etti. Burada Kütahya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit , Kütahya Ahi Babası Yasin Demirci, il ve ilçelerden oda başkanları kabul edildi. Ahilik hakkında yapılan konuşmaların ardından Tavşanlı Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı aynı zamanda Kütahya Ahi babası Yasin Demirci plaket takdiminde bulundu.

 

Daha sonra Ahi Evran Camii’nde düzenlenen Ahi Evran’ı anma programına   Vali Vekili Burhanettin Yavaşi, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazı sonrası Ahmet Nasirûddin Ahi Evran’ın türbesi ziyaret edilerek Müftülük Din Hizmetleri Şube Müdürü Cemalettin Torun tarafından dua yapıldı.

 

Program katılımcılara pilav ve ayran ikramıyla sona erdi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.