KÜKAD Koruyucu Aile Günü ve Çocuk Şenliğine Hazırlanıyor

GÖRÜNTÜLÜ

Gündem Yayın: 27 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 27.06.2024 10:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
217 okunma
Google News

Kütahya Koruyucu Aile Derneği, geleneksel Koruyucu Aile Derneği Günü'ne hazırlanıyor. Bu yılki etkinlik, Tavşanlı’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. 
KÜKAD, 2017 yılında Tavşanlı’da kurulmuş ve bu tarihten itibaren koruyucu aile sistemine büyük katkılar sağlamıştır. Dernek, kurumda kalan çocukların sıcak aile yuvasına yerleştirilmesi amacıyla faaliyet göstermektedir. Tek şubesi Tavşanlı’da olan KÜKAD, kuruluşundan bu yana 40 çocuğu koruyucu aileleriyle buluşturdu ve 15 aile daha sıra bekliyor. KÜKAD, sadece çocukların ailelere yerleştirilmesi ile sınırlı kalmayarak, hasta çocukların tedavisi, erzak yardımları gibi birçok faaliyette bulunuyor. Pandemi sürecinde 300 çocuğa tablet dağıtarak eğitimlerine destek oldular. Ayrıca, okula başlayan yardıma muhtaç çocuklara okul kıyafeti ve kırtasiye yardımı yapılıyor.
KÜKAD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021 yılında ilan ettiği 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü geleneksel olarak her yıl kutlamaktadır. Bu yılki etkinlik, 30 Haziran Pazar günü saat 20:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek. Dernek Kurucusu ve Başkanı Yasemin Gökçek Çavdar, tüm Tavşanlı halkını bu özel günü kutlamaya davet etti. Etkinlikte çocuklar için bir çok ücretsiz ikramlar ve oyun grupları yer alacak. 

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.