Eyüp Galip Gökçe yaptığı başarılı kaynakla Türkiye ikincisi oldu

Tuna İşleyen- Görüntülü

Eğitim Yayın: 27 Haziran 2024 - Perşembe - Güncelleme: 27.06.2024 10:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
523 okunma
Google News

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eyüp Galip Gökçe yaptığı başarılı kaynakla Türkiye ikincisi oldu.

 

Türkiye genelinde 58 okulun katıldığı İstanbul Gedik Üniversitesi 8. Halil Kaya Gedik Kaynakçılık Beceri Yarışması'nda, Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Eyüp Galip Gökçe, yaptığı başarılı kaynakla Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi.
Yarışmada ikinci olarak büyük bir başarı elde eden Eyüp Galip Gökçe ve okulu, Gedik Holding tarafından birçok ödülle onurlandırıldı. Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir adet MIGMAG Kaynak Makinesi, okulda kullanılmak üzere üç makara kaynak teli ve Eyüp Galip Gökçe’ye 12 inch tablet hediye edildi. Ayrıca, Eyüp Galip Gökçe'nin Gedik Üniversitesi Kaynakçılık Bölümü’ne yerleşmesi durumunda burs verileceği ve Uluslararası kaynakçılık yarışmalarına katıldığında tüm masraflarının Gedik Holding tarafından karşılanacağı belirtildi.

 

 


Gedik Holding, okul öğretmenlerine de destek vererek, yüksek lisans ve doktora yapmaları durumunda %50 burs imkanı sağlayacağını açıkladı. Bu, öğretmenlerin akademik kariyerlerini destekleyecek önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Başarılı öğrencinin rehber Öğretmeni Giray Nişli ise yarışmanın genel hatları hakkında bilgiler vererek yaşatılan gururdan dolayı öğrenci Eyüp Galip Gökçe'ye teşekkür etti. 


Proje ortağı Tavşanlı Ticaret Odası da Eyüp Galip Gökçe’yi tebrik ederek bir kaynak makinesi hediye etti. Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe, kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu belirterek, her zaman meslek liselerinin yanında olduklarını ifade etti.
 Tavşanlı Ticaret Odası Başkanı Davut Efe, "Meslek liselerinin yanında olmak ve onları desteklemek bizim için çok önemli. Eyüp Galip Gökçe’nin başarısı, Tavşanlı’daki tüm gençlere örnek olmalı." dedi.

 

 

#
Video
Yorumlar (3)
Tuna İşleyen
01.07.2024 09:12
Teşekkürler ALPARSLAN ekledik öğretmeninin ismini. Ayrıca videosunda da konuşması var. Teşekkürler uyarı için
Alpaslan
29.06.2024 13:29
Haberi birkaç kez okudum, öğretmeninin ismi bir kez bile geçmiyor. Bu çocuk, kaynakçılığı ilham yoluyla falan öğrendi herhalde.
28.06.2024 14:11
Tebrikler
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.